Rezy s tvarohom sú u nás veľmi obľúbené, s čokoládou som vyskúšala prvýkrát:))
Cesto 1: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | Palmarin |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | kus | vajce |
6 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
750 | gramov | jemný tvaroh |
50 | gramov | vlašské orechy |
50 | gramov | čokoláda |
práškový cukor | ||
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
Cesto 2: | ||
3 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | voda |
7 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
200 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Cesto 1:
do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme palmarín, práškový cukor, kakao, vodu, 1 vajce a vypracujeme cesto.
Plnka:
v nádobe zmiešame tvaroh, vajíčka, cukor podľa chuti, nahrubšie nasekané orechy a čokoládu, zlatý klas.
Cesto 2:
bielky vyšľaháme so štipkou soli, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Prvé kakaové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Preložíme na vymastený a pomúčený plech s vyššími bokmi. Rozmer 30x40 cm. Potrieme tvarohovou plnkou a na povrch rozotrieme druhé žlté cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.
Po upečení posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.