No ked som už kúpila tu makovú múku tak sa snažím ju aj uplatniť a toto je prvýkrát kedy je to už sľubné - robí mi trošku problém pri mojej intolerancií ale menej ako mletý mak.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastné skúšanie |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | maková múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | špaldová múka hrubá |
Inštrukcie
Vyšľahame si z 5 bielkov sneh postupne pri šľahaní pridáme cukor, do tuhého snehu po jednom pridávame a šľahame žltka, potom zmes už na malých otačkach alebo ručne vareškou zamiešame múku, prášok do pečiva - ja som použila s vinným kameňom. Maková múka hustne až ked je spojené a preto som pridala nakoniec špaldovú múku, kto nechce pridá trochu viacej makovej. Pečieme podľa toho aké máme skúsenosti so svojou rúrou. Ja som piekla 20 min. na 170 st.
Piškot je dobrý podobný piškotu s mletým makom len jemnejší.
Náplň: - nakoľko zvládam len túto obmenu plnky ale k tomu maku sa to veľmi hodí. Uvaríme si zlatý klas v 3 dcl. mlieka a 4 lyžicami trstinového cukru ak môžte aj iný tak budete mať plnku krásne bielu, do uvareného pudingu som zašľahala 10 dkg masla a 250 gr. jemného tvarohu - ja som použila plnotučný. Cesto som pokrajala na tri pásy a následne naplnila plnkou, posypete alebo ozdobite podľa vlastného uvaženia. Ja nemám veľmi na výber ale super mi tam chrumkajú kukuričné lupienky
Poznámky
Dúfam že vám bude chutiť a podarí sa vám krajšie ako mne.