Výborný čokoládový zákusok

Popis

Koláčik s extra čokoládovým korpusom a osviežujúcim traseným krémom z ovocia a šľahačky. Trochu som experimentovala ako vždy. O výsledok sme sa skoro pobili ;) Občas aj kalorickú bombu treba spraviť.

Výborný čokoládový zákusok - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

5kusyvajec (korpus)
5polievkové lyžicetrstinového cukru (korpus)
1kusvanilkový cukor (korpus)
200gramovhorkej čokolády (korpus)
200gramovmasla (korpus)
250millilitrovkyslej smotany (korpus)
170gramovpolohrubej múky (celozrnej, bezlepkovej) (korpus)
1kusprášok do pečiva (korpus)
2polievkové lyžicekakaa (korpus)
500millilitrovšľahačkovej smotany (plnka)
2kusymalé mandarinkové kompóty (plnka)
2kusyvanilkové ole pudingy (plnka)
1kusčokoláda (na ozdobenie)

Inštrukcie

Čokoládu s maslom roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka k nej primiešame smotanu, múku vymiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec čokoládu s maslom. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie,a lebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa vlastných skúseností. Korpus necháme vychladnúť, nedávame dole z papiera, popraskal by. Do uzatvárateľnej misky nalejeme smotanu, kompót a vysypeme krém Ole, dobre uzavrieme a dôkladne pretrepeme minútu dve, dovtedy, kým sa obsah prestane v miske "hýbať" ;) Krém rozotrieme na korpus, ozdobíme hoblinami čokolády a ak vás je doma viac o chvíľu ho niet. ;)

Postup: 

Výborný čokoládový zákusok - recept postup 1
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 2
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 3
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 4
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 5
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 6
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 7
Výborný čokoládový zákusok - recept postup 8
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.