Pohánkovo - cukinové placky

Popis

Môj prvý pokus s pohánkou. Chutili.
Pohánkovo - cukinové placky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

2kusymenšie cukiny
2kusystredne veľké mrkvy
3strúčikycesnaku
1⁄2šálkapohánky
 trochapodľa fantázie
1zväzokpetržlen
100gramovcelozrnej múky
1čajová lyžičkasoli

Inštrukcie

Pohánku opláchneme a cca 5 minút varíme v 1,5 násobku objemu vody. Potom prikryjeme a necháme v teple dojsť cca 30 minút. Cukinu a mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno, pridáme pohánku, vajíčko, soľ, korenie a nasekaný peržlen. V prípade potreby zahustíme celozrnou múkou, ja som zahusťovala tmavou bezlepkovou. Necháme ešte chvíľu postáť a na panvici opekáme placky. Oleja veľa netreba.

Postup: 

Pohánkovo - cukinové placky - recept postup 1
Pohánkovo - cukinové placky - recept postup 2
Pohánkovo - cukinové placky - recept postup 3
Pohánkovo - cukinové placky - recept postup 4
Pohánkovo - cukinové placky - recept postup 5
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Kamilka, tak to je super Áno , takže dnes si konečne objavila čaro pohánky (všakže je dobrá???) ....vždyť jsem ti to říkala MrkámMrkám .

Áno je dobrá, len sa ešte musím naučiť používať bylinky a rôzne korenie. Úsmev

fiha, toto je urcite aj velmi zdrave, len ked ja tu pohanku nemozem - uz od detstva mi "nevonia", skusala som to ako dospela prelomit, neuspesne. Nic to, vsak mozem skusit s nejakou inou obilninkou Úsmev
Eva Slnko

Kamila, máš môj obdiv. Zjem všetko, aj pohánku, ale pohánka je jedna z mála vecí, ktorá mi nechutí. Nie nechutí ako že je zlá, ale nemá chuť:) Vyskúšam tieto placky, tým, že je tam cuketa a iné veci, to by mohlo byť dobré:)

Dala som sa na cestu objavov v oblasti zdravšieho stravovania, uvidíme ako sa na nej ujme pohánka. Najlepšie na tom je, že drahý nemá na výber ak chce obedovať, tie placky zjedol celkom v pohode. Chichocem sa

Toto vyzerá prudko jedlé,ani mne pohánka 2x nevonia,ale napadli ma na miesto nej dať uvarené jačmenné krúpy.

Pohánku najprv dám na sitko a vždy prelejem vriacou vodou.Vtedy sa stratí  ten jej typický zápach a ďalej postupujem podľa receptu Slnko.

 

Darinocka, super tip. Vyskúšam, lebo mňa pohánka neberie, takže toto možno zmení môj vzťah k nej:))

Tak u nás je pohánka obľúbená, cukina v komore, tak cez víkend vyskúšam.Tlieskam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.