Špenátová roláda

Popis

Fantastická roláda k akejkoľvek príležitosti

Špenátová roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1balíkmrazený špenát
120gramovpolohruba muka
6kusyvajce
1čajová lyžičkaolej
1čajová lyžičkamaslo
100gramovhydinová šunka
1balíktavený syr
1kuscibuľa
 trochasoli
1strúčikcesnaku

Inštrukcie

Špenát najskôr rozmrazíme, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, maslo, olej a soľ. V osobitnej nádobe si zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.

Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.

Pripravíme si náplň. 3 vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú hydinovú šunku a cibuľu.

Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (9 hlasy)

Komentáre

waw to ked vyjde urobím na zelený štvrtok

a veru vyšlo , robim tento rok  znovu Áno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok