reklama

Prívarok zo zelenej fazuľky vo fit verzii

Pridal/a dasa_ dňa 12. 07. 2019 - 21:20 - Recepty dasa_
Prívarok zo zelenej fazuľky vo fit verzii, Zdravé recepty, recept, dasa_

dasa_ | Prívarok zo zelenej fazuľky vo fit verzii


reklama

Klasický prívarok v mierne upravenej verzii pre tých, čo počítajú napríklad kalórie. Rozpis je na dve porcie. Spolu  obsahujú 486 kcal, 19g bielkovín, 43g sacharidov, 24g tuku a 16g vlákniny.

Ingrediencie
250 gramov zelená fazuľka
40 gramov celozrnné vločky
50 gramov cibuľa
20 gramov olej
70 gramov skyr
10 gramov citrónová šťava
10 gramov nasekaný kôpor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ovsené vločky namočíme do vody, ideálne cez noc.

Fazuľku očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Cibuľu nakrájame na jemné kocky. Orestujeme ju na oleji, pridáme fazuľky a spolu chvíľu opekáme. Podlejeme asi 1 dcl vody a dusíme skoro do mäkka.

Vločky namočené vo vode rozmixujeme čo najjemnejšie. Pridáme ku zmäknutej fazuľke, dolejeme vodu podľa potreby, osolíme  a spolu varíme do zhustnutia cca 5 minút. Po odstavení primiešame skyr, zamiešame citrónovú šťavu a dobre premiešame. Na tanieri jedlo posypeme nakrájaným kôprom.

Doplňujúce poznámky

Podľa rozpisu som pripravila dve porcie. Spolu obsahujú 486 kcal, 19g bielkovín, 43g sacharidov, 24g tuku a 16g vlákniny.

Samozrejme, je možní doplniť bielkovinovú zložku podľa vlastných preferencii - vajíčka, dusené mäso...

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

Dzeny, St, 17. 07. 2019 - 09:58

Na tomto recept vidieť, že som úplne mimo, lebo som musela googliť, čo je skyr. Už viem, že je to nejaký islandský  mliečny výrobok podobný jogurtu. Čiže ak nezoženiem skyr, može byť aj jogurt? Alebo je skyr niečo chuťovo špeciálne, čo jogurt nenahradí?

dasa_, St, 17. 07. 2019 - 10:14

skyr je všade :) aktualne v akcii. Je to taký hodne hustejší jogurt. Trochu iná chuť, ale len trochu. Je to vlastne len mlieko a jogurtová kultúra. Nič naviac, veľa bielkovín, minimum tuku

Dzeny, St, 17. 07. 2019 - 10:36

Ďakujem za edukáciu, zas som múdrejšia.:) 

balalajka, St, 17. 07. 2019 - 11:38

Skyr má u nás taký boom v obchodných reťazcoch ako svojho času mal grécky jogurt si myslím. Sranda je, že ja nejakých anglických, amerických kuchárskych webových stránkach skyr som nezaregistrovala - zato jogurt gréckeho štýlu je tam FURT. Včul neviem, či sme popredu, či pozadu v týchto kulinárskych trendoch, alebo odkiaľ vietor vanie Veľký úsmev.

dasa_, St, 17. 07. 2019 - 11:43

odborne sa tomu povie marketing :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama