
dasa_ | Cviklové rizoto
Menej tradičná verzia rizota.
2 | kusov | cvikla |
1 | hrnček | ryža |
4 | strúčiky | cesnak |
1⁄2 | hrnček | vlašské orechy |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
10 | gramov | parmezán |
1 | čajová lyžička | soľ |
voda |
Najskôr uvaríme cviklu do mäkka, alebo použijeme predvarenú z obchodu.
Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme ryžu, lyžičku soli, dobre premiešame. Zalejeme vriacou vodou v pomere 1 šálka ryže - 1 a pol šálky vriacej vody.
Premiešame a dusíme. Ja v tomto momente vkladám ryžu do rúry vyhriatej asi na 170 stupňov a nechám v nej cca 15-20 minút. Po 10 minútach ryžu vytiahnem a vidličkou premiešam, aby sa trochu prevzdušnila. Ale pokojne varte ryžu podľa vlastných skúseností.
Medzitým na suchej panvičke chvíľu opečiem vlašské orechy a odložím. Cviklu rozkrájam na kocky. Očistím cesnak a nakrájam na menšie kúsky.
Na panvičke na troche oleja opečiem cesnak, pridám 3/4 kociek nakrájanej varenej cvikle a spolu opekám asi 5 minút.
Potom ponorným mixérom zmixujem, nemusí byť jemne. Pridám uvarenú ryžu, maslo a dobre premiešam. Nakoniec pridám zvyšné kocky cvikle a opečené orechy.
Podávame s hoblinami parmezánu.
Možno podávať ako samostatné jedlo, alebo ako prílohu k mäsu
Ďalšie recepty
+ trochu masla
Cvikla normálne predvarená, kúpená taká v obchode
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A su bez kolaca! :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak vidíš, na koláč som ja ešte odvahu nenašla. A aj toto zjedli iba na polovicu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Joooj, tohoto bude plny kastrol.len a len pre mna. To im nebudem ani ukazovat. :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže to krémové oné urobí vlastne cviklové pyré! Ahaaaa!
No normálne diétne jedlo
.
A cvikla bola uvarená predom či surová?
Šípim, že cviklový koláč dnes nebude