Kamila
Mleté mäso, zase trochu inak. Mäsové guličky z morčacieho mäsa pečené naraz so zemiakmi sa ukázali skvelou obmenou nedeľného obeda, dokonca z jedného hrnca.
Mäsové guličky: | ||
800 | gramov | morčacie stehno |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
3⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | červená paprika |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne korenie |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | hrnček | ovsené vločky |
Zemiaky: | ||
1 | kilogram | zemiak |
4 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | červená paprika |
1⁄4 | čajová lyžička | rasca drvená |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne korenie |
Ingrediencie som prispôsobovala mojej histamínovej dcére, množstvo je pre väčšiu family, alebo na dva obedy.
Guličky:
Mäso zomelieme. Cibuľu očistíme a na troche oleja podusíme, necháme vychladnúť. Mrkvu očistíme nastrúhame najemno. Mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, soľ, korenie, prepasívaný cesnak, petržlenovú vňať, alebo pažitku nakrájanú nadrobno, strúhanú mrkvu ... Premiešame. Môžete pridať aj pol šálky ovsených vločiek, alebo strúhanky, aby nasiakli šťavu, čo mäso pustí pri pečení.
Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky. V oleji rozmiešame, soľ, korenie... Nalejeme na zemiaky a premiešame.
Plech vymastíme. Z mäsovej zmesi formujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, tak aby sme nechali priestor na zemiaky. Doplníme zemiakmi a pečieme cca 40 minút pri teplote cca 230°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Treba priebežne kontrolovať.
Väčšinou mám problém upiecť zemiaky aj guličky, aby neboli suché. Pri tejto kombinácii, boli obe tak akurát.
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Ďalšie recepty
A toto vyzerá tiež absolútne skvele. Fascinuje ma tá mrkva v mäsku. Vyskúšame.
A prikryté si to nemala? Len tak pečené bez alobalu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborné, skúšala som dnes.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujem tieto jedlá z jedného hrca, či plechu....