Mäsová fašírka v bábovkovej forme na veľkonočný stôl.
2 | balíky | mleté mäso |
3 | kusov | rožky |
2 | decilitre | mlieko |
2 | kusov | vajce |
1 | trocha | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | kusov | jarná cibuľka |
2 | kusov | paprika kápia |
2 | kusov | paprika zelená |
2 | kusov | paprika žltá |
Kamilka mi spravila chuť na fašírku, tak som spravila takúto. Klasika mleté mäso, dala som dva balíky asi po 600g mix hovädzieho s bravčovým mäsom s minimálnym množstvom tuku, rožky nakrájané na malé kúsočky namočené v mlieku, nadrobno nasekanú mladú cibuľku, farebné papriky (hlavne kvôli dizajnu, nech to dobre vyzerá) tiež nakrájané na malé kúsočky, dve žĺtka a vyšľahaný sneh z dvoch bielkov.
Všetko spolu zmiešať a ešte aby som nezabudla 1/2 lyžičky kypriaceho prášku a celé som to dala do silikónovej bábovkovej formy. Pečie sa asi 30-40 minút, treba nakuknúť do trúby a skontrolovať.
Po upečení trošku načančať, hodí sa k tomu úplne všetko, či už zemiaky, zemiaková kaša, zemiakový šalát, ja som k tomu mala zeleninové pšenko-to, ale pre tých čo chceli tak aj zemiakový šalát.
Ďalšie recepty
no ja odpadnem! na toto ja asi nikdy nedorastiem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Páni tak toto vyzerá ozaj skvele.