
Recept na jednoduchý a rýchly ovocný koláč. Broskyne môžete zameniť za jablká, nektarinky, slivky ..
85 | gramov | maslo |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
1 1⁄2 | hrnčeky | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
3 | kusov | broskyňa |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s vajíčkom a cukrom do svetlej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s mliekom (ak sa dá izbovej teploty) primiešame k vyšľahanej hmote.
Do ohrúhlej formy vymastenej a vysypanej múkou rozotrieme cesto. Navrch na husto poukladáme plátky broskýň, prípadne jablk. Ovocie môžeme potrieť maslom cca 20g, v ktorom necháme roztopiť lyžicu cukru. Keď sú broskyne zrelšie, šťavnatejšie netreba.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po upečení ovocie potrieme svetlým džémom cca 2PL, ktorý zohrejeme s 1PL vody. Podávame s vanilkovou zmrzlinou. Pripadne koláčik posypeme práškovým cukrom a môžeme ho ešte teplý preliať horúcou šľahačkovou smotanou, v ktorej sme rozpustil 2PL cukru a cca 20g masla.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty