
Recept s fotopostupom na výborný jablkový koláč, ktorý vám svojou vôňou bude pripomínať Vianoce. Môžete sa držať základného receptu, alebo experimentovať spolu so mnou.
3⁄4 | hrnček | trstinový cukor |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | hrnček | maslo |
1 1⁄4 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 1⁄2 | hrnčeky | jablko |
1⁄2 | hrnček | orechy |
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom prišľaháme vajíčka, mali by mať izbovú teplotu aby sa hmota nezrazila. Ak sa tak náhodou stane, nevadí múka to spraví. Použiť môžete aj tmavú bezlepkovú alebo celozrnnú múku).
V miske vymiešame múku, štipku soli, sódu bikarbónu a škoricu a zľahka primiešame k vyšľahanej hmote. Bezlepkovú múku som radšej ešte prešľahala.
Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame, radšej jemnejšie ako som to spravila ja. Na záver primiešame k cestu jablká a drvené, alebo nahrubo zomleté orechy.
Rozotrieme ho na vymastenú a múkou vysypanú formu a pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
V ideálnom prípade podávame s vanilkovou zmrzlinou, alebo šľahačkou .... Ak by ste koláč chceli robiť na veľkom plechu stačí zdvojnásobiť dávku.









- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty