
Výborné vianočné medovníčky, ktoré sú hneď mäkučké!
600 | gramov | hladká múka |
280 | gramov | maslo |
250 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
4 | polievkové lyžice | med |
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Necháme chvíľu odležať v chladničke, aby trochu stuhlo.
Vykrajujeme medovníčky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme kúskom orieška. Plech nevymasťujeme, medovníčky ukladáme priamo naň.
Tieto medovníčky sú suprové a robia ich už všetci moji známi, ktorým som dala receptík.
Foto: Freeimages.com
som ťa asi zhypnotizovala, lebo akurát som na to myslela, že by mohol niekto hodiť práve takýto recept ďakujééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte sa chcem spýtať:
*hladká múka špeciál??
*maslo pravé kravské, či môže byť Palmarín???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No som rada babulky že som vám spravila dobre s tým receptíkom
Áno, múka hladká 00 špeciál.
Maslo dávam pravé kravské, s tým sú najlepšie, no moja mama keď nemala práve také po ruke, dala tam aj tuším HERU a nič sa nestalo
Tak veľa šťastia s pečením a dobrú náladičku na duši
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mhhhh znie to lakavo a jednoducho
nemala som v plane piect medovnicky ,ale asi to zmenim a vyskusam lakave medovnicky
a budem prvy krat piect medovnicky ,tak drzte paprcky
a cim ich este mozem ozdobit miesto orieskov ?
nenasla by sa nejaka plnka na zdobnie ?(teda receptik na plnku )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bielkova poleva na zdobenie:
1 bielok
100-150g praskoveho cukru
citronova stava
cukor preosejeme, pridame bielok, citr. stavu, vymiesame.
ak je poleva riedka, pridame cukor, ak je husta, pridame po kvapkach citronovu stavu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jééééééééééééééééééj konečne
toto som potrebovala
ďakujééééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak si vyvalkáš tenšie cesto,tak si môžeš medovníčky pospájať obyčajným slivkovým lekvárom a ponamáčať do čokolády Chutia super.Hlavne deťom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za vylepsovaky cez vikend sa pustimdo toho
niktore vyzdobim a niktore urobim polomacane
tesim sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nebojte babenky, ste šikulky, určite to zvládnete
a budete si potom na nich aj s vašimi miláčikmi pochutnávať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nooooooooooooo ja som už síce napiekla,aaaaaaaaaale sú zase tvrdé ako každý rok
takže idem piecť znovu:
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moncici, nevadí že sú tvrdé - daj ich do uzatvárateľnej nádoby alebo igelitového vrecka, pridaj k nim pár krajíčkov čerstvého mäkkého chleba a rozkrájané jabĺčko, dobre uzatvor, daj do špajze alebo iné chladnejšie miesto a za pár dní zmäknú, keď ti chlieb vyschne na kosť, vymeň za čerstvý, aj jablká vymieňaj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Alebo urob tak ako ja každý rok. Do väčšej uzatvárateľnej nádoby alebo hrnca daj do stredu pohár s trochou vody. Medovníky pekne poukladaj kol do kola. Medovníky pekne zmäknú a zostanú voňavé (bez akýchkoľvek pachuti).
Robím to tak už roky-rokúce a zatiaľ ma to nesklamalo. Pozor len pri manipulácii aby si si nevyliala vodu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lea,Milenas dakujem za rady určite vyskúšam
...............moje vždy zmekli len vtedy ked som ich vybrala zo špajzy z krabice a stáli na miske minimálne 2-3 dni.
Dkujéééééééééééééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky ja som už stááára gazdinka, ale včera sa mi stalo toto. Robila som masu na tieto medovnicky a sa mi tam podarilo švacnúť smradľavé vajce.
Tak to cele putovalo do koša
Tak babenky buďte opatrné a vajíčko najprv rozbiť do pohára, tak vliať do cesta
Ale som mudra ako radio
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja medovniky milujeeeeeem. Makke, tvrde, zdobene, obycajne. To je jedno. Kamaratka ich pecie kazdy rok a aj dnes mi pisala, ze uz pecie, ci citim tu vonu .... Byva odomna 20 km.
Ale zeby som to tento rok skusila aj ja? No mne by nestihli stvrdnut, ved aj ked len babovku chcem spravit, zjem cesto skor ako ho nalejem do formy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a na aku hrubku treba vyvalkat cestooooooo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale skusim, a na kolko stupnov trubu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cesto vaľkám tak od oka... aby nebolo tenké, ale ani hrubé, čo ja viem cca okolo 6 mm...noo
Trúbu na 190 stupňov...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
duska tak mam toza sebou, medovniky su brutaaaaaalne, mnaaaaaam a normalne ze makkeeeeeee
ozdobovanie mi neslo, su len take pocakane vselijak a druha varka poliata cokoladou....
baby hor sa do medovnikov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte.my sme včera tiež skúšali tento recept a fakt sú dobréééééééé.vážili sme od oka, vaľkali tiež a zdobenie..... všetko bolo od cukrovej polevy/hlavne moje babenky/. a dnes? ostalo nám pár kúskov a mám vážne obavy, že to do vianoc budeme musieť zopakovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
majatko nechci vidiet ako vyzera nasa kuchyna, xixi
tie podarenejsie su odlozene v plechovke na susienky a ostatne nepodarenejsie su uz skoro pojedene....
duska vdaka za konecne makke medovnicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to máš šťastie. ja som nestihla odložiť ani tie podarenejšie. niekedy mám pocit, že mám doma namiesto detí a manžela stádo kobyliek. a aj ja sa musím podakovať za skvelý recept. som fakt rada, že som vás baby našla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
majatko kobylku mam len jednu a ta je nkoncerte s kamoskami....havkovi to nechuti a milacik sa nalial bananovym koktejlom takze ma sladkeho plne zuby, xixi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jejda baby tak som si robila chute na medovníky...no nas prcek sa po mede straaaaaasne vyhadzal a kedze ho kojim, tak asi nic nebude, ale pocula som ze je aj recept na "pernicky " ale bez medu!Nepoznate ho prosim niekto???dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Medovník bez medu
Potrebujeme * 100 g kryštálového cukru * 4 dl vody * 400 g mletého cukru * 2 vajcia * 2/3 lyžičky sódy bikarbóny * na koniec noža škorice * trocha klinčekov * 300 g sekaných orechov * 300 g hrozienok * 560 g hladkej žitnej múky
Ako na to?
* Kryštálový cukor spálime do tmava, zalejeme teplou vodou, odstavíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si do penista vymiešame práškový cukor s vajíčkami, pridáme sódu bikarbónu a koreniny, orechy, hrozienka, spálený cukor a hladkú žitnú múku.
Vymiešame, vylejeme na plech a pečieme ako tortu.
Našla som to v časopise.
Priznám sa ešte som to nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
konecne som napiekla medovnicky ,su fantasticke ,mekucke jemne zamatove ,receptik si odlozim na dalsie dlllllhe rocky dakujem
kuska, nepoznem ziaden recept na medovnicky bez medu ,ale som prekvapena ,ze malinky sa ti vyhazdal , ja som bola informovana ze med sa do mliecka nedostane ,ja dcerku tiez kojim,ale med si doprajem uz aj v cajiku ....a je vsetko ok.
Skus pozriet receptiky na www.maggi.sk.
Pa pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za radu ..ale asi sa vykaslem na hladanie a upeciem tieto vase speci vychvalene medovnicky a budem sa pozerat ako ich rodinka tlaci a vychvaluje...sak to jeden rok vydrzim! No a s tou alergickou reakciou..mne zase doktorka povedala, ze med je velmi silny alergen..tak sa mu radsej vyhybam, aj ked v tomto vianocnom case to ide len veeeelmi tazko
Tak peceniu zdar !maminky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...aj ja mám pečenie medovníkov za sebou,dve várky,jedna fuč,ďalšia ukrytá
Super recept na mäkké medovníky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmmm to ano ,medik je velmi silny alergen aj oriesky co sa davaju na medovnicky ,nasa malinka bude mat 9 mesiacov ,takze ja som med uz skusala ,ale do 6tich mesiacov ,ked malinka bola iba kojena tak som mala mono -dietu .
Drobcekovia su prvorady
ale rodinke upec medovnicky ,su vyborne ..
A mozno keby si do nich nepridala med,nic by sa nestalo ... ma niekto take skusenosti ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú naozaj výýýýýýýýýýýýýýýborne
len mám obavu,že tieto spapkajú a tvrdé ostanú......ááááááááále ved deti si poradia s každými
.Duška dakujeme za vynikajúci recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ako dlho treba tie medovníčky piecť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ich piekla tak od oka, do zlatista....a potom som jeden namatkovo ochutnala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Upiekla som, su mňami-mňam...len ta vajickova glazura mi vždy nejako nevyjde, ako nanašate to vajko vy, aby to bolo take peknučké??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lienka ani mne nevysla vajkova glazura, xixi....al kaslat na vzhlad ked chut je bombovaaaaaaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žienky ja medovníky potieram vajíčkom až po upečení a vtedy sú pekne lesklé a hlavne po celej ploche.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aaaaaaaano? to som neskusala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte babenky ja uz mam medovnicky upecene sice podla ineho receptu tiez su uzasne mekkucke bohuzial takmer polovica zjedena /deti/ ale tie co zostali by som cela aj ozdobit...viete mi poradit grif ako poskladat papier aby bol kornutok dokonaly..minuleho roku som to niekde na nete nasla ale nemam to odlozene, mikrotenovy sacok sa mi neosvecdil..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež som mala už upečené,tiež podľa iného receptu.no zjedli sa všetky-zjedlo ich všetky naše najvačšie dieťa-náš tata.takže zajtra,vlastne dnes,skúšam tieto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak,idem so skúsenosťami!!! Tieto medovníčky som naozaj na Vianoce upiekla a môžem potvrdiť,že sú fantastické!!!
Uskladnené som ich mala v krabici na balkone,a po prenesení pár kusov dnu,po piatich minutách boli mäkučké a dali sa v poho spapať
A potierala som ich rozšľahaným vajíčkom,na vrch som dala buď vlašský orech,alebo po vychladnutí sme s deťmi bielkovou polevou vymýšľali kreácie aké svet nevidel
Takže-doporučujem ich a to na sto percentn
!! Ďakujem duške za ten recept
,konečne nemusím zháňať cesto kade tade,mám svoje!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá a to vážne ste tam dali kr. cukor to som ešte jakživ nevidela..veď všade len práškový píšu..no aj keď už je po vianociach vyskúšam!
a ozaj ho netreba upáliť alebo voľačo???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je pekné dievčatá, že nechcete nechať túto tému zaspať. Ani si nevšimnete, leto sa šuchne a opäť je tu zima a Vianoce. Medovníčky ani nebudu mať kedy stvrdnúť a znova budú aktuálne. Tak len ich vylepšujte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirec a mám tam šup ten kr. cukor , či ne? a šak aj na Velkú noc sa pečú a tá je čochvíľa
mamam.sk/henka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kr. cukor je biely jed, takže nie. Radšej glukozu - ta je prášková a neublíži. Teda ak myslíme obaja na to isté, že kr. cukor je kryštalovy cukor a nie kradnutý. Kradnutý nedoporučujem vôbec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Henka kľudne tam daj ten kryštáľový cukor,je to naozaj ok
!!! A žiadny jed,veď my doma žijeme všetciaaa!
A poradím ti,najskôr daj len tri lyžice medu,zamiešaj a potom podľa hustoty cesta doplň,ak treba, med..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no veru Evka, vyskúšam
a mirec ty chlapec či dievča? šak takto neviem http://mamam.sk/henka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chlapec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A zase je ich čas
http://www.youtube.com/user/Hermioneta?gl=GB&hl=cs
Toto ma baví, to je moje hobby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a takto sa chcem opytat vydrzia tie medov.v pohode do vianoc (samozrejme ak nepocitam nalet mojich troch chlapou)lebo my davame do potrav.folie a na stromcek a uz som mala receptik kde vydrzaly asi tyzden a potom splesnely co sa my nikdy predtym ani potom nestalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vam neviem baby, ale moje medovnicky su zasadne tvrde aj ked recept je na zarucene makke medovnicky
Vyskusam teda aj tieto Duskine, mozno len ja mam zle fludum antimedovnickove a preto sa mi nedaria, xixi