reklama

Mäkké medovníčky

Pridal/a duška dňa 10. 12. 2007 - 15:41 - Recepty duška
Mäkké medovníčky, Drobné pečivo, recept, duška

reklama

Výborné vianočné medovníčky, ktoré sú hneď mäkučké!

Ingrediencie
600 gramov hladká múka
280 gramov maslo
250 gramov kryštálový cukor
3 kusov vajce
1 čajová lyžička škorica mletá
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
4 polievkové lyžice med
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Necháme chvíľu odležať v chladničke, aby trochu stuhlo.

Vykrajujeme medovníčky, ktoré potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme kúskom orieška. Plech nevymasťujeme, medovníčky ukladáme priamo naň.

Tieto medovníčky sú suprové a robia ich už všetci moji známi, ktorým som dala receptík.

Foto: Freeimages.com

Výnos
60 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Po, 10. 12. 2007 - 15:52

ja vam neviem baby, ale moje medovnicky su zasadne tvrde aj ked recept je na zarucene makke medovnicky
Vyskusam teda aj tieto Duskine, mozno len ja mam zle fludum antimedovnickove a preto sa mi nedaria, xixiChichocem sa

lienka, Po, 10. 12. 2007 - 15:53

som ťa asi zhypnotizovala, lebo akurát som na to myslela, že by mohol niekto hodiť práve takýto recept ďakujééémMrkám

lienka, Po, 10. 12. 2007 - 15:57

ešte sa chcem spýtať:
*hladká múka špeciál??
*maslo pravé kravské, či môže byť Palmarín???

duška, Po, 10. 12. 2007 - 18:50

No som rada babulky že som vám spravila dobre s tým receptíkomSlnko
Áno, múka hladká 00 špeciál.
Maslo dávam pravé kravské, s tým sú najlepšie, no moja mama keď nemala práve také po ruke, dala tam aj tuším HERU a nič sa nestaloVeľký úsmev
Tak veľa šťastia s pečením a dobrú náladičku na dušiSlnko

michaelka, St, 12. 12. 2007 - 19:46

mhhhh znie to lakavo a jednoducho Úsmev
nemala som v plane piect medovnicky ,ale asi to zmenim a vyskusam lakave medovnicky Slnko
a budem prvy krat piect medovnicky ,tak drzte paprcky Úsmev
a cim ich este mozem ozdobit miesto orieskov ?
nenasla by sa nejaka plnka na zdobnie ?(teda receptik na plnku )Váľam sa od smiechu po podlahe

monika, Št, 13. 12. 2007 - 09:25

bielkova poleva na zdobenie:
1 bielok
100-150g praskoveho cukru
citronova stava

cukor preosejeme, pridame bielok, citr. stavu, vymiesame.
ak je poleva riedka, pridame cukor, ak je husta, pridame po kvapkach citronovu stavu.

mamkamarka, St, 12. 12. 2007 - 22:21

jééééééééééééééééééj konečne
toto som potrebovalaBozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam
ďakujééééééémSlnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

dankatrnka, Št, 13. 12. 2007 - 07:42

Ak si vyvalkáš tenšie cesto,tak si môžeš medovníčky pospájať obyčajným slivkovým lekvárom a ponamáčať do čokoládyMrkám Chutia super.Hlavne deťomÁno

michaelka, Št, 13. 12. 2007 - 18:33

dakujem za vylepsovaky Úsmev cez vikend sa pustimdo toho Úsmev niktore vyzdobim a niktore urobim polomacane Úsmev tesim sa ÚsmevSlnko

duška, Št, 13. 12. 2007 - 22:28

Nebojte babenky, ste šikulky,Slnko určite to zvládnete Kvietoka budete si potom na nich aj s vašimi miláčikmi pochutnávať Vyplazený jazyk Zlomené srdce

moncici, Št, 13. 12. 2007 - 22:34

Nooooooooooooo ja som už síce napiekla,aaaaaaaaaale sú zase tvrdéSmútok ako každý rok Smútok takže idem piecť znovu:Hambím sa

Lea, Pi, 14. 12. 2007 - 09:11

moncici, nevadí že sú tvrdé - daj ich do uzatvárateľnej nádoby alebo igelitového vrecka, pridaj k nim pár krajíčkov čerstvého mäkkého chleba a rozkrájané jabĺčko, dobre uzatvor, daj do špajze alebo iné chladnejšie miesto a za pár dní zmäknú, keď ti chlieb vyschne na kosť, vymeň za čerstvý, aj jablká vymieňaj.Vyplazený jazyk

milenas, Pi, 14. 12. 2007 - 17:13

Alebo urob tak ako ja každý rok. Do väčšej uzatvárateľnej nádoby alebo hrnca daj do stredu pohár s trochou vody. Medovníky pekne poukladaj kol do kola. Medovníky pekne zmäknú a zostanú voňavé (bez akýchkoľvek pachuti).
Robím to tak už roky-rokúce a zatiaľ ma to nesklamalo. Pozor len pri manipulácii aby si si nevyliala vodu.

moncici, Pi, 14. 12. 2007 - 20:16

Slnko Lea,Milenas dakujem za rady určite vyskúšamÁno ...............moje vždy zmekli len vtedy ked som ich vybrala zo špajzy z krabice a stáli na miske minimálne 2-3 dni.Slnko Slnko DkujéééééééééééééééémObjímam Kvietok Slnko

lienka, Pi, 14. 12. 2007 - 08:06

Babulky ja som už stááára gazdinka, ale včera sa mi stalo toto. Robila som masu na tieto medovnicky a sa mi tam podarilo švacnúť smradľavé vajce.Prekvapenie Prekvapenie
Tak to cele putovalo do košaSmútok
Tak babenky buďte opatrné a vajíčko najprv rozbiť do pohára, tak vliať do cesta
Ale som mudra ako radio Hambím sa

dufinka, Pi, 14. 12. 2007 - 22:15

ja medovniky milujeeeeeem. Makke, tvrde, zdobene, obycajne. To je jedno. Kamaratka ich pecie kazdy rok a aj dnes mi pisala, ze uz pecie, ci citim tu vonu .... Úsmev Byva odomna 20 km.Chichocem sa
Ale zeby som to tento rok skusila aj ja? No mne by nestihli stvrdnut, ved aj ked len babovku chcem spravit, zjem cesto skor ako ho nalejem do formyVáľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

lydusha (bez overenia), So, 15. 12. 2007 - 09:24

a na aku hrubku treba vyvalkat cestooooooo?

dufinka, Pi, 14. 12. 2007 - 22:18

ale skusim, a na kolko stupnov trubu?
Hambím sa Hambím sa

duška, So, 15. 12. 2007 - 15:16

Cesto vaľkám tak od oka...Mrkám aby nebolo tenké, ale ani hrubé, čo ja viem cca okolo 6 mm...noo
Trúbu na 190 stupňov...Objímam

lydusha (bez overenia), So, 15. 12. 2007 - 19:18

duska tak mam toza sebou, medovniky su brutaaaaaalne, mnaaaaaam a normalne ze makkeeeeeeeVeľký úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Vyplazený jazyk
ozdobovanie mi neslo, su len take pocakane vselijak a druha varka poliata cokoladou....
baby hor sa do medovnikovBozkávam Zlomené srdce Kvietok Slnko Torta Torta Torta

majatko, So, 15. 12. 2007 - 19:27

ahojte.my sme včera tiež skúšali tento recept a fakt sú dobréééééééé.vážili sme od oka, vaľkali tiež a zdobenie..... všetko bolo od cukrovej polevy/hlavne moje babenky/. a dnes? ostalo nám pár kúskov a mám vážne obavy, že to do vianoc budeme musieť zopakovaťVáľam sa od smiechu po podlahe Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Torta

lydusha (bez overenia), So, 15. 12. 2007 - 20:11

majatko nechci vidiet ako vyzera nasa kuchyna, xixi
tie podarenejsie su odlozene v plechovke na susienky a ostatne nepodarenejsie su uz skoro pojedene....
duska vdaka za konecne makke medovnickyTlieskam

majatko, So, 15. 12. 2007 - 20:24

tak to máš šťastie. ja som nestihla odložiť ani tie podarenejšie. niekedy mám pocit, že mám doma namiesto detí a manžela stádo kobyliek. a aj ja sa musím podakovať za skvelý recept. som fakt rada, že som vás baby našlaTlieskam Tlieskam Tlieskam

lydusha (bez overenia), So, 15. 12. 2007 - 20:42

majatko kobylku mam len jednu a ta je nkoncerte s kamoskami....havkovi to nechuti a milacik sa nalial bananovym koktejlom takze ma sladkeho plne zuby, xixiSlnko

kuska, So, 15. 12. 2007 - 23:45

jejda baby tak som si robila chute na medovníky...no nas prcek sa po mede straaaaaasne vyhadzal Smútok a kedze ho kojim, tak asi nic nebude, ale pocula som ze je aj recept na "pernicky " ale bez medu!Nepoznate ho prosim niekto???dakujem

oslive, Ut, 18. 12. 2007 - 14:38

Medovník bez medu

Potrebujeme * 100 g kryštálového cukru * 4 dl vody * 400 g mletého cukru * 2 vajcia * 2/3 lyžičky sódy bikarbóny * na koniec noža škorice * trocha klinčekov * 300 g sekaných orechov * 300 g hrozienok * 560 g hladkej žitnej múky

Ako na to?

* Kryštálový cukor spálime do tmava, zalejeme teplou vodou, odstavíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si do penista vymiešame práškový cukor s vajíčkami, pridáme sódu bikarbónu a koreniny, orechy, hrozienka, spálený cukor a hladkú žitnú múku.
Vymiešame, vylejeme na plech a pečieme ako tortu.

Našla som to v časopise.
Priznám sa ešte som to nerobila Hambím sa

michaelka, Ne, 16. 12. 2007 - 21:34

konecne som napiekla medovnicky ,su fantasticke ,mekucke jemne zamatove ,receptik si odlozim na dalsie dlllllhe rocky Úsmev dakujem Bozkávam
kuska, nepoznem ziaden recept na medovnicky bez medu ,ale som prekvapena ,ze malinky sa ti vyhazdal , ja som bola informovana ze med sa do mliecka nedostane ,ja dcerku tiez kojim,ale med si doprajem uz aj v cajiku ....a je vsetko ok.
Skus pozriet receptiky na www.maggi.sk.
Pa pa

kuska, Ne, 16. 12. 2007 - 23:04

Dakujem za raduÁno ..ale asi sa vykaslem na hladanie a upeciem tieto vase speci vychvalene medovnicky a budem sa pozerat ako ich rodinka tlaci a vychvaluje...sak to jeden rok vydrzim! No a s tou alergickou reakciou..mne zase doktorka povedala, ze med je velmi silny alergen..tak sa mu radsej vyhybam, aj ked v tomto vianocnom case to ide len veeeelmi tazkoHambím sa
Tak peceniu zdar !maminky

luna, Po, 17. 12. 2007 - 03:20

...aj ja mám pečenie medovníkov za sebou,dve várky,jedna fuč,ďalšia ukrytá Veľký úsmev
Super recept na mäkké medovníky ÁnoÁno Áno

michaelka, Po, 17. 12. 2007 - 05:35

hmmmm to ano ,medik je velmi silny alergen aj oriesky co sa davaju na medovnicky ,nasa malinka bude mat 9 mesiacov ,takze ja som med uz skusala ,ale do 6tich mesiacov ,ked malinka bola iba kojena tak som mala mono -dietu Chichocem sa .
Drobcekovia su prvorady Slnko
ale rodinke upec medovnicky ,su vyborne ..
A mozno keby si do nich nepridala med,nic by sa nestalo ... ma niekto take skusenosti ?Hambím sa

moncici, Po, 17. 12. 2007 - 08:58

Sú naozaj výýýýýýýýýýýýýýýborne Tlieskam Tlieskam len mám obavu,že tieto spapkajú a tvrdé ostanú......ááááááááále ved deti si poradia s každýmiSlnko Slnko Slnko Áno Áno Áno .Duška dakujeme za vynikajúci receptZlomené srdce Zlomené srdce Objímam Kvietok Kvietok

slaza, Po, 17. 12. 2007 - 18:27

... ako dlho treba tie medovníčky piecť?

lydusha (bez overenia), Po, 17. 12. 2007 - 20:07

ja som ich piekla tak od oka, do zlatista....a potom som jeden namatkovo ochutnala

lienka, Ut, 18. 12. 2007 - 08:44

Upiekla som, su mňami-mňam...len ta vajickova glazura mi vždy nejako nevyjde, ako nanašate to vajko vy, aby to bolo take peknučké??

lydusha (bez overenia), Ut, 18. 12. 2007 - 09:03

lienka ani mne nevysla vajkova glazura, xixi....al kaslat na vzhlad ked chut je bombovaaaaaaa

milenas, Ut, 18. 12. 2007 - 10:18

Žienky ja medovníky potieram vajíčkom až po upečení a vtedy sú pekne lesklé a hlavne po celej ploche.

lydusha (bez overenia), Ut, 18. 12. 2007 - 10:39

aaaaaaaano? to som neskusalaSlnko

val, St, 19. 12. 2007 - 11:59

ahojte babenky ja uz mam medovnicky upecene sice podla ineho receptu tiez su uzasne mekkucke bohuzial takmer polovica zjedena /deti/ ale tie co zostali by som cela aj ozdobit...viete mi poradit grif ako poskladat papier aby bol kornutok dokonaly..minuleho roku som to niekde na nete nasla ale nemam to odlozene, mikrotenovy sacok sa mi neosvecdil..Mrkám

an, Št, 20. 12. 2007 - 00:39

tiež som mala už upečené,tiež podľa iného receptu.no zjedli sa všetky-zjedlo ich všetky naše najvačšie dieťa-náš tata.takže zajtra,vlastne dnes,skúšam tieto.

Eva.N, St, 23. 01. 2008 - 18:55

Tak,idem so skúsenosťami!!! Tieto medovníčky som naozaj na Vianoce upiekla a môžem potvrdiť,že sú fantastické!!!Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno Áno Áno Áno Uskladnené som ich mala v krabici na balkone,a po prenesení pár kusov dnu,po piatich minutách boli mäkučké a dali sa v poho spapať Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe A potierala som ich rozšľahaným vajíčkom,na vrch som dala buď vlašský orech,alebo po vychladnutí sme s deťmi bielkovou polevou vymýšľali kreácie aké svet nevidelObjímam Áno Takže-doporučujem ich a to na sto percentnÁno Áno Áno !! Ďakujem duške za ten receptKvietok ,konečne nemusím zháňať cesto kade tade,mám svoje!Mrkám

henka, St, 30. 01. 2008 - 08:32

dievčatá a to vážne ste tam dali kr. cukor Prekvapenie to som ešte jakživ nevidela..veď všade len práškový píšu..no aj keď už je po vianociach vyskúšam! Mrkám a ozaj ho netreba upáliť alebo voľačo???

mirec, St, 30. 01. 2008 - 13:29

To je pekné dievčatá, že nechcete nechať túto tému zaspať. Ani si nevšimnete, leto sa šuchne a opäť je tu zima a Vianoce. Medovníčky ani nebudu mať kedy stvrdnúť a znova budú aktuálne. Tak len ich vylepšujte.

henka, St, 30. 01. 2008 - 16:26

mirec a mám tam šup ten kr. cukor , či ne? a šak aj na Velkú noc sa pečú Vyplazený jazyk a tá je čochvíľa
mamam.sk/henka

mirec, St, 30. 01. 2008 - 16:33

kr. cukor je biely jed, takže nie. Radšej glukozu - ta je prášková a neublíži. Teda ak myslíme obaja na to isté, že kr. cukor je kryštalovy cukor a nie kradnutý. Kradnutý nedoporučujem vôbec.

Eva.N, St, 30. 01. 2008 - 17:18

Henka kľudne tam daj ten kryštáľový cukor,je to naozaj ok Áno Áno Áno !!! A žiadny jed,veď my doma žijeme všetciaaa!Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev A poradím ti,najskôr daj len tri lyžice medu,zamiešaj a potom podľa hustoty cesta doplň,ak treba, med..Tlieskam

inkag23, So, 04. 12. 2010 - 11:42

a takto sa chcem opytat vydrzia tie medov.v pohode do vianoc (samozrejme ak nepocitam nalet mojich troch chlapou)lebo my davame do potrav.folie a na stromcek a uz som mala receptik kde vydrzaly asi tyzden a potom splesnely co sa my nikdy predtym ani potom nestalo

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama