reklama

Domáce truffle

Pridal/a Kamila dňa 25. 09. 2015 - 12:02 - Recepty Kamila
Domáce truffle, Nepečené zákusky, recept, Kamila

Kamila | Domáce truffle


reklama

Je nebezpečné pozerať s deťmi programy o varení. ÚsmevPotom to môže dopadnúť aj takto. Váľam sa od smiechu po podlahe Aby ste sa mohli zabávať, pri príprave extra čokoládovej dobroty na výnimočné aj obyčajné chvíle aj vy, mám tu pre vás veľmi jednoduchý recept s fotopostupom na domáce pralinky či vznešene znejúce Truffle.

Ingrediencie
300 gramov horká čokoláda
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov maslo
  trocha kakao
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Smotanu zohrejeme k varu. Zalejeme ňou nasekanú kvalitnú horkú čokoládu a miešame drevenou varechou, kým sa všetka nerozpustí a budeme mať hladký krém. Ak sa vám to nepodarí, môžete ju na chvíľu ešte zohriať nad parou. Necháme postáť kým dosiahne izbovú teplotu, trochu stuhne.

Medzitým zmäknuté maslo vymiešame opäť varechou do peny. Primiešame do čokoládovej hmoty, kým nedosiahneme hladký krém. Ak máte čerstvé vajíčka, môžete pridať aj dve žltka. V tejto fáze môžete dochutiť truffle likérom podľa chuti, aj mätou, ktorú rozdrvíme s cukrom v mažiari. Prípadne ak máte radi exotické chute, môžete pridať ešte počas varenia k šľahačke celé korenie  (bobkový list, rozmarín....) podľa chuti. Pred pridaním k čokoláde nezabudnite korenie vybrať.

V tejto fáze máte dve možnosti. Naliať čokoládovú hmotu do vyššej misky  a dať do chladničky na minimálne 4 hodiny, najlepšie celú noc. Potom s "s naberačkou" na guličky z melóna tvoríme čokoládové guličky, ktoré môžeme obaliť v kakau, nastrúhanej čokoláde, zomletých orechoch, kokose, poliať čokoládou...

My sme skúsili druhú možnosť. Hmotu dáme schladiť ešte aspoň na hodinu do chladničky. Naplníme ňou zdobiace vrecko a nadstavcom s hladkým hrotom tvoríme úhľadné skoro rovnaké Chichocem sakôpky. Tie dáme schladiť do chladničky čím dlhšie tým lepšie.

Truffle môžeme podávať rovno v tejto forme, alebo z nich tvarujeme guľôčky a opäť obalíme podľa fantázie. To tvarovanie v rukách je trošku náročnejšie hmota sa v rukách rýchlo zohrieva, môžete pologuľôčky obaliť v kakau, dať schladiť a potom dotvarovať a ešte raz obaliť.

Uchovávame v chladničke.

Výnos
45 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Pi, 25. 09. 2015 - 17:10

Kamilka to nemá chybu, dnes som už piekla ale toto bude najbližšie v programe a isto tým uľahodím mojím dvom potvorkám vnúčatám... sú celí čokoládoví Tlieskam

Kamila, Pi, 25. 09. 2015 - 17:22

Toto je tak dobré, intenzívne čokoládové ale tak božské. Hambím sa A vnúčatá môžu pomáhať pri miešaní.Úsmev

zvonilka, Ne, 27. 09. 2015 - 15:29

Tak toto vyzera fantasticky,hned by som si dala,mnamÚsmev

Kamila, Po, 28. 09. 2015 - 09:17

 A pri tom tie fotky nevystihujú aké je to skvelé. My sme sa doma nad nimi rozplývali, no hlavne ja. Chichocem sa

Dzeny, Po, 28. 09. 2015 - 15:40

Kamila, myslíš, že ak by som to naplnila do obalu z bonboniéry, aby to boli kocky, tak to bude dosť tuhé na vyklopenie? Ak predtým namažem obal maslom, tak by sa to mohlo odlepiť, len či to nebude mäkké...

Kamila, Po, 28. 09. 2015 - 15:48

ked to das schladit do chladnicky dost dlho, mozno sa to vyklopi, netusim. Alebo nechat stuhnut v miske a lyzickou robit nieco ako gulicky.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama