
Výborná, osviežujúca ovocná tortička!
Cesto: | ||
3 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Krém: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | smetafix |
1 | kus | želatínový stužovač za studena |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Ostatné: | ||
ovocie | ||
1 | kus | tortové želé číre |
1 | plechovka | mandarínky |
marhuľový lekvár |
Korpus:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej a pomúčenej tortovej forme, priemer 24 cm. Teplota 180°C 25 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Vyskúšame špajdlou. Necháme vychladnúť.
Krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom. Tvaroh, pochúťkovú kyslú smotanu a cukor vymiešame, zľahka zamiešame vyšľahanú šľahačkovú smotanu, prípadne pridáme podľa chuti cukor. Želatínový stužovač pripravíme v 100 ml vlažnej vody podľa návodu, ihneď pridáme po častiach pripravenú zmes a dôkladne vareškou alebo metličkou premiešame.
Mandarínky precedíme, časť pokrájame a zamiešame do pripraveného krému. Ostatné si odložíme na povrch.
Z vychladnutého korpusu stiahneme vrchnú šupku, aby sa krém neoddeľoval od korpusu. Pokvapkáme šťavou zo scedených mandarínok. Potrieme marhuľovým lekvárom. Navrstvíme pripravený krém. Uložíme do chladničky cca na 2 hodiny, kým nestuhne.
Potom uložíme ovocie podľa vlastnej fantázie. Ja som použila hrozno, čierne, biele, ríbezle a mandarínky. Číre tortové želé pripravíme podľa návodu a skoro vychladnutým zalievame lyžicou ovocie na povrchu.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty