
Dzeny | Jednoduchý okrúhly čokoládový koláč
Najlepší čokoládový koláč:)
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
6 | polievkové lyžice | studená voda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
300 | gramov | čokoláda |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Múku, soľ, vodu, vajce, postrúhané maslo, vodu a cukor zmiešame v kuchynskom robotovi. Cesto uložíme na 30 min do chladničky.
Rozvaľkáme, položíme do okrúhlej formy. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov, keď vložíme cesto, stiahneme na 190. Pečieme 15-20 minút. Upečený koláč potrieme jahodovým džemom a necháme vychladnúť.
Čokoládový krém: Zohrejeme 100 ml šľahačkovej smotany, keď začne vrieť vložíme kúsok masla, ktoré v nej rozpustíme. Odstavíme a nasypeme to zmesi postrúhanú čokoládu. Všetko poriadne vyšľaháme.
Krém necháme asi 10-15 min chladnúť. Vylejeme na koláč a dáme asi na 2 hodiny do chladničky.
Nedaria sa mi polevy a plnky, ale táto je taká blbozdorná a taká dobrá, že inú už robiť ani nebudem:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty