
Dáni poznajú zemiakový šalát, ktorý sa veľmi podobá tomu slovenskému. Zdá sa, že v Dánsku, by Slovák s jedlom problém nemal.
1 | kilogram | zemiak |
1 | kus | cibuľa |
2 | decilitre | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | majonéza |
2 | čajové lyžičky | karí |
1 | čajová lyžička | cukor |
1⁄2 | deciliter | pažítka |
1 | štipka | soľ |
1 | štipka | čierne korenie |
1 | kus | paradajka |
Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na väčšie kúsky a jemne povaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky opláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnúť.
Z nastrúhanej cibule, kyslej smotany, majonézy, kari korenia, cukru a ¾ pažítky pripravíme omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením. Omáčku jemne vylejeme na vychladnuté zemiaky.
Zemiakový šalát dáme do misky, a ozdobíme pokrájanými paradajkami alebo cherry paradajkami a zvyškom pažítky. Na efekt môžme šalát prizdobiť lístkami bazalky.
Ďalšie recepty z dánskej kuchyne:
Marinovaný uhorkový šalát (agurkesalat)
Kefírová polievka (koldskål) so sladkými suchármi (kammerjunker)
Varíme s diplomatom.
Prvý diel seriálu o varení vznikol v spolupráci s redakciou Slovak Spectator a Dánskou ambasádou na Slovensku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.