reklama

Kojenie a Flasa

brestik , 03. 12. 2008 - 09:28

reklama

Ahojte maminy,potrbovala by som poradit.Moj maly ma uz 8 tyzdnov a mne stale sa nedari len kojit ho.Lekar mi poradil aby som ho nechala 25min kojit a ostatok dokrmit flasou,ale teraz vidim ze z prsa mi velmi nepije tak sa hra.Tak som zacala si odstrekovat prsa a tak mu davat samo ze predtym ho necham kolko si vytiahne.Ale kedze prechadzam stresovym obdobim vela mlieka nemam.Na malom vidim ze ma bolesti bruska hlavne vecer a teraz mi uz prestava papat.Mam sa rozhodnut len pre flasu?:-O


reklama


reklama

balalajka, St, 03. 12. 2008 - 10:52

Brestik, v období laktácie sú niekoľké krízy - laktačné, psychických je fuuura (giggle) . Okolo 6-8 týždňa je prvá a potom nejaký 2-3. mesiac, myslím. Ja som staršieho dokrmovala, mladšieho nie. Proste to išlo. Podľa mňa ak sa ti dá koj, koľko ti ide. Ale zas aby si z toho bola na prášky, že :"Pomoooc, moje dieťa je hladneeee a ja nemááám mlieeeekoooo a MUSIIIIIM." Tak to nie. Dokŕm. Hlavne nech si v pohode ty a bude aj malý. Jááj a 25min kojiť...atď. ja som kojila aj vyše pol hodku, ale asi to tiež nie je správne.

cucoriedka2, St, 03. 12. 2008 - 11:12

rozhodnutie je len na tebe, ale pokial davaš malému aj prsnik aj flašu je možné že z flaše mu ti ide ľahšie a preto s prsníka veľa nepije lebo tam musí vynaložiť večšie úsilie. Menej mlieka môžeš mať aj preto že ked malý netaha mlieko sa ti tolko netvori, pretože aj ked odstrekuješ on ten prsník saním vyprázdni lepšie a stimulujem ho. Len tolko môžem k tomu povedať. Myslím že kojenie je lepšia a pohodlnejšie (pre mna teda bolo), ale ak sa rozhodneš pre flašku nebude to až také zufalé. Ty si syna poznáš a ty vieš na čo ako reaguje, takže určite sa rozhodneš, tak aby bol spokojny. (y)

Miroslava, St, 03. 12. 2008 - 11:38

Ahojte zienky a super mamicky.(sun)

Brestik ja som svojho synceka kojila po 45 minut Nicolas bol strasne hladny, s manzelom sme si mysleli, ze nas syncek nema zaludok(rofl) (rofl) (rofl)
Trapila som sa a to velmi , moje prsia ma strasne boleli, niekedy som si aj poplakala;-( Ale ked teraz vidim, s akou radostou papka moje mliecko, tak som stasna mamicka.(heart) (heart) (heart)

Ale kazde babatko je ine, mozno Ti pomoze, ked vyskusas UM, ale s kojenim neprestavaj. Teraz mas tazke obdobie, ale to prejde. Uvidis, potom bude super(y) (y) (y) (y) (y) (y) (y)

matam, St, 03. 12. 2008 - 11:53

Brestik z mojej skusenosti by som ti radila skusat dalej kojit lebo ked si synceka naucis len na flasku je mozne ze sa ti bude tvorba mliecka stale znizovat a ak aj nie vies si predstavit ze budes mozno rok denno denne mlieko odsavat?Jasne ze pre svoje dieta to robit budes ale bolo by to ovela tahsie ako kojenie.Lebo to nie je len o odstriekavani ale aj veci okolo toho co ked zratas zaberu kopec casu.Ja kym som si riadne vyumyvala ruky 20-30 min.odsavala prebalila nakrmila pockala kym si drobcek odgrgne a vyvarila som flasku a odsavacku tak som pomaly zacinala zase odstriekavat (lebo malicka papala kazde dve hodky a medzi tym sme museli este cvicit vojtovku) takze naozaj na nic ine som nemala cas niekedy bol problem stihnut sa medzi tym najest.Velakrat som si predstavovala o kolko jednoduchsie by bolo len si ju prilozit.Ale viem ake to je ked sa malicke proste nechce prisat a place od hladu a ked mu das flasu a papa ako o zivot to ti neda nechat ho trapit.Asi som ti moc neporadila ale aspon vies ze v tom nie si sama (flower) Drzim vsetky palce nech je to len ta laktacna kriza a nech ju spolu so syncekom prekonate a este dlho sa krmite.

Damko, St, 03. 12. 2008 - 15:34

Brestik, moj synček má 2,5 mesiaca. Na začiatku bol veľký problém kojiť, keďže malý sa nevedel prisať. Odstriekavanie mliečka, krmenie striekačkou, potom fľašou, neustále prikladanie...užili sme si tiež svoje. Trvalo to asi mesiac a týždeň. Bola som už niekedy zúfalá. Až jedného dňa, keď som už naozaj mala dosť všetkých rád, pokusov...z ktorých som bola len zmätená, povedala som si dosť. Skúsim to ešte tento týždeň, ale s tým, že budem veľa piť (dvakrát toľko ako doteraz) a fľašu, ani striekačku nedám. Vedela som, že ma čaká možno najhorší týždeň, ale odhodlala som sa aspoň ten týždeň vydržať. Bolo to samozrejme strašne ťažké a často som už držala fľašu v rukách.
Teraz už len kojím a som naozaj šťastná. :-)
Krmiť fľašou, alebo kojiť podľa mňa sa treba rozhodnúť, lebo oboje je strašne únavné a náročné na čas i psychiku, nielen ženy ale i bábätka.
Na nejakej českej stránke som čítala, že bábo má sací reflex do 3 mesiaca. Neviem čo je na tom pravdy, ale ešte máš čas.
Držím prsty, nech sa rozhodneš akokoľvek.(sun)

annag, So, 06. 12. 2008 - 13:07

brestik, tvorbu mliečka môžeš zvýšiť za podmienky, že nebudeš dokrmovať, ak tak len striekčkou či lyžičkou v nevyhnutnom prípade a svojim čerstvým mliečkom.
Prsníky rozkojíš, ak budeš dojčiť často. Len častým vyprázdňovaním prsníkov sa môže tvoriť viac a viac mliečka. Takže skús dojčiť z obidvoch prsníkov - napr. 10 minút ľavý futbalová poloha, 10 minút pravý klasická poloha, 10 minút ľavý klasická poloha, 10 minút pravý futbalová poloha (10 minút je orientačný čas, bude to čas, kedy bábo ozaj saje, nielen cucká). Prsníky môžeš takto vystriedať aj viackrát.

Dojči čo najviac, trebárs aj každú hodinu a aj v noci aspoň každé dve, hoci bábo len trošku preberieš - toto je v záujme prekonania laktačnej krízy nevyhnutné Za pár dní bude mliečka dosť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama