
Alica7
reklama
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Ingrediencie
500 | gramov | zemiaky |
180 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce M |
2 | gramov | soľ |
Na poliatie: | ||
75 | gramov | maslo |
25 | gramov | olej |
Na podypanie: | ||
80 | gramov | mletý mak |
60 | gramov | práškový cukor |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame /pretlačíme/ na jemno, pridáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť.
Ak sa lepí pridáme trochu múky. Z cesta urobíme valček, pokrájame na menšie časti, pomúčime, ušúľame dlhé šúľance, pokrájame na kratšie kúsky.
Roztopíme maslo s olejom. Šúľance dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú varíme asi 1 minútu. Uvarené precedíme, horúce zmiešame s maslom a potom s makom.
Doplňujúce obrázky

Alica7
Výnos
3 porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty