Hlavné jedlá

Minútková krkovička, zemiakové placky, kapustový šalát - recept

Minútková krkovička, zemiakové placky, kapustový šalát

Obed z tých sýtejších...ale veď ide tá jeseň, zima treba sa obaliť Veľký úsmev. Zemiakové placky sú trochu iné z varených zemiakov a šalát aby sme nemali výčitky tak aj niečo zdravšie.

Lososové rizoto so špenátom a šampiňónmi - recept

Lososové rizoto so špenátom a šampiňónmi

Rodinná história hovorí, že môj pradedo nikdy nemohol mať na stole rizoto. Ako bývalý vojenský kuchár vedel, že rizoto je spôsob, ako menej mäsa rozdeliť medzi viacej osôb. On vždy musel mať svoj kus mäsa pekne vcelku, aby videl,, že dostal toľko, koľko mu podľa neho patrilo ÚsmevÚsmev

Na túto hostorsku som si spomenula, keď mi ostal malý kúsok lososa v chladničke. Ku tomu inšpirácia receptom na rizoto od Kamily. Vzniklo toto jedlo.

Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami - recept

Omáčka z červenej repy s cuketovými knedličkami

Červenú repu - cviklu zvyknem používať na šaláty, polievky alebo pečenie. Tentokrát som ju použila trochu netradične na omáčku. S kombináciou s cuketovými knedličkami a parmezánom to bol výborný bezmäsitý obedík.

Špenátové palacinky - recept

Špenátové palacinky

Špenát nemusí byť iba prívarok. Jedna z možností sú napríklad palacinky.

Grenadír - recept

Grenadír

Snáď nielen pre moje "deti" pridávam recept s  fotopostupom na tradičný grenadír. Tentokrát aj so slaninou, ale zväčša robím bez nej. Úsmev

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom - recept

Kapusta s bravčovým mäsom a pretlakom

Opäť jeden zo spomienkových receptov, v trošku redšej verzii, ako hustú polievku robieval pravidelne môj dedko. Úsmev

Gratinované zemiaky so zeleninou - recept

Gratinované zemiaky so zeleninou

Rýchla,ľahká večera....alebo ako príloha k mäsku

Cestoviny s kapustou a zemiakmi - recept

Cestoviny s kapustou a zemiakmi

Zjesenieva sa a kapusta bude častejšie na tanieroch, aj keď čerstvú používm dosť často nielen na jeseň. No fliačky - šiflíky s kapustou poznám a aj mám rada, na slano. Možno poznáte tento recept aj Vy ale som ho objavila prvý krát a zaujal ma, tak som vyskúšala, oplatilo sa. Základom je cestovina ale domáca (verím, že sa dá aj nahradiť kúpnou) taká hrubšia, širšia.Vraj sa to volá slovenský trojboj....a zjedia ho aj chapi.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.