Hlavné jedlá

Tvarohové knedle plnené marhuľami - recept

Tvarohové knedle plnené marhuľami

Typicky letné jedlo, varianta ovocných knedlí z tvarohu.

Perkelt zo zelenej fazuľky - recept

Perkelt zo zelenej fazuľky

Vyskúšajte so zelenej fazuľky aj niečo iné, ako klasický prívarok.

Perkelt je robený podľa tohto základného receptu, len miesto mäsa je pridaná zelenina. Podobne sa dá použiť napríklad aj karfiol.

Ako príloha sú dobré rôzne druhy cestovín, alebo napríklad maslové halušky.

Makrela plnená slaninou,cibuľou a šalát coleslaw - recept

Makrela plnená slaninou,cibuľou a šalát coleslaw

Keď je možnosť ryby tak sú na tanieri a hlavne je to rýchly obed.

Francúzske zemiaky ako ich robím ja - recept

Francúzske zemiaky ako ich robím ja

Recept s fotopostupom na tradičnú slovenskú klasiku. Možno raz využijú naše deti, aj keď staršia dcéra varí lepšie ako ja. Úsmev

Zeleninová pizza - recept

Zeleninová pizza

Mám trochu problém nazvať toto jedlo pizzou, ale je pravda, že inšpirácia pochádza priamo z Večného mesta. Pri našej návšteve sme toto jedlo kupovali v jednom bufete v štvrti, kde sme boli ubytovaní. Zachutilo nám a tak doma pravidelne, keď robím pizzu na plechu, kúsok je aj takýto netradičný.

Cesto na pizzu nepopisujem. Kľudne použite polotovar z obchodu, prípadne pripravte cesto podľa svojich zvyklostí.

 

Farebné farfale. - recept

Farebné farfale.

A ďalší letný rýchly receptík plný sezónnej zeleniny...

Paprikovo-slaninové rigatoni. - recept

Paprikovo-slaninové rigatoni.

Prázdniny predo dvermi a niekedy nie je čas a ani vôla stáť pridlho pri sporáku... vtedy je fajn mať po ruke recept zo sezónnych surovín, pripravený rýchlo a navyše aj chutí.

Pirohy plnené hubami - recept

Pirohy plnené hubami

U nás vyhrávajú pirohy s bryndzou, tie ale nerobím zo zemiakového cesta.  Teraz prišli na rad plnené hubami a tie robím zo zemiakového cesta. Keď sa  mi nechce robiť pirohy robievam roládu, dám upiecť do rúry a je výbormá.

Hovädzie na paprikách s paradajkami - recept

Hovädzie na paprikách s paradajkami

Občas treba navariť aj hutnejšie jedlo a keď je dobrá hovädzina niet čo otáľať. 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.