Absolútne skvelý je teplý alebo vlažný k čajíku či kávičke. Vonia vanilkou so stopou kokosu, ktoré tam nechalo mlieko. Je lahodne sladký - nie však presladený. Absolútna topka pre sychravé ráno, či uplakané poobedie.
Hot cross buns - snažila som sa to preložiť, neexistuje. Je to druh sladkého veľkonočného pečiva typický pre Veľkú Britániu, ale aj pre Írsko, rôzne časti Ameriky, Kanadu, a mnohé kedysi kolónie Anglicka. Sú plné sladkých hrozienok a špeciálneho korenia, teda až na tieto, tieto sú s čokoládou.
Typický fašiangový koláčik z benátskeho prostredia. V preklade vraj znamená niečo ako žlté koláčiky. Celé to je vďaka kukuričnej krupici, ktorú obsahujú. Tá prepožičiava sušienkam zaujímavú vlastnosť - hoci sú mäkké, polenta vám bude chrumkať pod zubami.
Kto má rád humus príde na chuť aj tomuto jedlu.Je to tradičné arabské jedlo, ktorého základnou surovinou je cícer. Na dovolenke sa s ním stretnete na ulici podávaný v pite chlebe, ktoré slúži ako vrecúško. Doma si ho môžete spraviť ako občerstvenie so šalátom.
Raz som sa tu pochválila milým darčekom od manžela "Talianskou kuchárskou knihou". A odvtedy nejak spontánne zaraďujem aspoň raz do týždňa jedno talianske jedlo... Toto navyše je tak jednoduché a lacné, že môže slúžiť ako záchrana, keď nie je čas a ani chuť zdržiavať sa v kuchyni. A teda zasýti riadne...