reklama

Zemiakové bryndzové pirohy

Pridal/a Alica7 dňa 13. 05. 2025 - 16:40 - Recepty Alica7
Zemiakové bryndzové pirohy, Hlavné jedlá, recept, Alica7

Alica7


reklama

Najlepšie domáce zemiakové bryndzové pirohy.

Ingrediencie
600 gramov zemiaky "A"
180 gramov polohrubá múka
1 kus vajce M
5 gramov soľ
Plnka:
120 gramov bryndza
60 gramov zemiaky
30 gramov kyslá smotana
Na poliatie:
45 gramov maslo
15 gramov olej
Omáčka:
120 gramov bryndza
120 gramov kyslá smotana
Na posypanie:
  slanina
  jarná cibuľka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky /550 - 600 g/ uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemno /odoberieme 60 g do plnky/. Do zvyšných dáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa lepí pridáme trochu múky. 

Cesto jemne pomúčime, vyvaľkáme na asi 3 mm, nakrájame na asi 6x6 cm, naplníme plnkou /plnka - zmiešame bryndzu, zemiaky a smotanu/ a okraje spojíme. 

Roztopíme maslo s olejom. Slaninu pokrájame, na malom ohni opečieme. 

Pirohy dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú varíme asi 1 minútu. 

Uvarené precedíme, horúce zmiešame s maslom. Podávame s omáčkou /omáčka - zmiešame bryndzu a smotanu/, s opraženou slaninou a pokrájanou cibuľkou.

Výnos
4 porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama