
Alica7
Najlepšie domáce zemiakové bryndzové pirohy.
600 | gramov | zemiaky "A" |
180 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce M |
5 | gramov | soľ |
Plnka: | ||
120 | gramov | bryndza |
60 | gramov | zemiaky |
30 | gramov | kyslá smotana |
Na poliatie: | ||
45 | gramov | maslo |
15 | gramov | olej |
Omáčka: | ||
120 | gramov | bryndza |
120 | gramov | kyslá smotana |
Na posypanie: | ||
slanina | ||
jarná cibuľka |
Zemiaky /550 - 600 g/ uvaríme v šupke do mäkka. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemno /odoberieme 60 g do plnky/. Do zvyšných dáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa lepí pridáme trochu múky.
Cesto jemne pomúčime, vyvaľkáme na asi 3 mm, nakrájame na asi 6x6 cm, naplníme plnkou /plnka - zmiešame bryndzu, zemiaky a smotanu/ a okraje spojíme.
Roztopíme maslo s olejom. Slaninu pokrájame, na malom ohni opečieme.
Pirohy dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú varíme asi 1 minútu.
Uvarené precedíme, horúce zmiešame s maslom. Podávame s omáčkou /omáčka - zmiešame bryndzu a smotanu/, s opraženou slaninou a pokrájanou cibuľkou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty