Ako neotráviť rodinu?

Pod pokrievkou III. - menej cukru v pečení

Alebo poďme znížiť cukor v strave (nie low carb - teda nízkosacharidová diéta, proste len o kúsok zdravšie)
Kami tu má skvelý recept na jablkový koláč jej babky. Aha tu - https://nanicmama.sme.sk/kolace/jablkovy-kolac-s-kakaom
Je absolútne skvostný - povedzme si priamo -  ja sa cukru nebojím (ja sa mu vyhýbam, ale občas aj cukor treba), odskúšala som osobne pôvodnú verziu a bola fakt, že  BozkávamÁno...

Slivková omáčka

Na výzvu balalajky

Šupni prosím recept na slivkovú omáčku. K čomu sa jedla? To sa perníkom strúhaným zahusťovalo?

som sa rozhodla vytvoriť tento príspevok. Moja kuchyňa sa v týchto dňoch podobá na všetko, len nie na kuchyňu.....pochopíte, že nemôžem vytvoriť klasický príspevok v sekcii receptov s fotopostupom, fotkamiPlačem....

Pod pokrievkou II

Zemiaky s kyslou kapustou U nás doma koluje taká vtipná story.
Od mala som rada papala a moja mama samozrejme veľmi dobre varila. A asi aj rada, lebo ono sa to varí s radosťou (teda aspoň mne teraz), keď vidím prázdne taniere a že šmakuje .... proste že tie často hodiny v kuchyni majú zmysel.

Takže ako som tak pekne a poctivo papala čo navarila mama, babka, starká, teta, tety v jedálni, zistila som, že nie je ani veľa jedál ktoré nemusím.

Pod pokrievkou

Hodne tu poslednou dobou píšeme aj o stravovaní - však varenie, pečenie, proste ten proviant a zásoby pre rodinu ešte stále spadajú poväčšinou do réžie žien.

Uvažovala som o tom, keď tu Kamilka písala o nízko sacharidovej diéte a že nebude nič zaznamenávať. Že prečo som to proste robila ja, keď som chcela obmedziť sacharidy - nebola to však nízko sacharidová diéta ani náhodou. Pravdou je, že som sa nevedela správne stravovať. Moje stravovacie zvyky a návyky boli zlé.

Raňajky, desiata, obed, niečo poobede, niečo zas poobede, niečo pred večerou, niečo zjesť večer.

Krásny medzinárovný deň čokoládových koláčov!

No povedzte mi, kto to vymyslel?

Aby mali koláče a celkovo sladkosti svoje medzinárodné dni.

I keď na druhej strane ... ony si to aj zaslúžia však áno. Lebo však alfa a omega tuším každej kuchárky je čokoládový koláč. Je tu s nami od narodenia, alergény nealergény - asi prvá torta, do ktorej malé dieťa vcapí nos, ruku a následne pusu je čokoládová.

Ak sa pýtate väčšiny detí akú tortu na narodeniny - čokoládovú.

Aký koláč? Čokoládový!

Vysoká škola bábovková

alebo len aby sa to na 100% poviedlo

Základom každej dobrej bábovky je samozrejme ten naj recept. Dávam si rok na jeho nájdenie, lebo zistila som ako sa bábovka povie po anglicky a nejak sa mi tie recepty rozmnožili. A zistila som už aj nemecký preklad a už mám receptov na celú 5ročnicu. Chichocem sa

Hamburger

Neviem, či toto bude ten najlepší príklad toho, ako všetko zlé môže byť na niečo dobre Chichocem sa

Pred časom som tu riešila problém, ako správne pripraviť fašírky, alebo ak chcete hamburger.

Dostala som mnohé rady, postupne ich skúšam.

Zároveň som ale prišla na to, že ja vlastne ani neviem, ako to má chutnať. A tak som sa rozhodla, že budem testovať.

Posledné rande

Nie, nebojte sa, nie je to dôsledok francúzskeho týždňa

Aj keď vlastne, týka sa to jedla a to je veru francúzska téma. Dnes som sledovala v telke reportáž z Cesnakového festivalu v Buchlove. Chystám sa tam už dlhé roky, cesnak od tiaľ kupujem pravidelne. Majú tam také tie staré, hodne štipľavé a hlavne riadne aromatické odrody. Také, že to na hrianke aj cítiš. Nič pre slabé nátury.

Mama, dokedy to rastie?

Mám známu, ktorá ma početnú rodinu. A tak vždy obdivujem, jak dokáže uspokojiť chute svojich 6 detí. Veru, nemá to ľahké.

Minule som jej dávala cukety čerstvo odtrhnutú zo záhrady. Pri tom sme hodili aj debatu o receptoch. Priznala, že jej deti predstavujú celú škálu emócii vo vzťahu k tejto zelenine. Od jedenia s chuťou až po veľké premáhanie. Najviac vraj uspeje s vysmážanou.

Jedna z dcér svoju nelásku k tejto potravine vyjadrila krásne. Tesne pred odchodom na 5 týždňové prázdniny mimo domu sa spýtala mamy: "Koľko toto vlastne rastie? Prosím ťa, idem na 5 týždňov preč, skús túto zeleninu variť hlavne v tomto období" 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.