reklama

Hnackujeme dalej

bigmama , 09. 01. 2009 - 17:42

reklama

Tak poslusne hlasim, ako sme vcera pochodili u pediatra... Kedze sme boli odpojeni od sveta, nemohla som napisat skor ;-)
Maly je v poriadku, aj ta jeho fontanela, akurat, ze ju nema taku makku. Dozvedela som sa, ze uz meriame 60cm a vazime 7 kil! Preco hnackuje som sa od pediatra nedozvedela, testy na toleranciu laktozy nam nehrozia, to by som sa musela asi pobit, aby nam ich niekto spravil, kedze pribera, vsetko je v poriadku!!! Hnackujeme vsak dalej, co ma hneva a tak som sa dnes nasrdila a spravila som vyvar z ryze a mrkvy, rozmixovala to a maly mal dnes prvy krat polievocku ;-) No nadseny najprv nebol, radsej zaspal, ako by to mal pit (giggle) Ked sa zobudil druhy krat, tak si podal asi 100vecku a potom si potiahol este mliecko. Tak uvidim, co to spravi. Teraz kludnucko buvinka, uvidime ake "rodeo" bude v noci :-O Uz som sa nemohla nanho pozerat, ako chuda male tlaci a uz nic z neho nejde von, len hlieny a voda!!! Prasok proti hnacke zaberie, ale akonahle ho prestanem davat, hnacka je spat, co ma utvrdilo v mojom povodnom mysleni, ze to bude tou laktozou. Tak som sa rozhodla, ze ked lekari nie su nijako napomocni, ze vyskusam, co ste vy a nemocnica v Ziline, do ktorej som sa dovolala, odporucili!
Inak, ja som do toho vsetkeho dostala zapal stredneho ucha, takze mi je veselo, teda bolo, lieky zaberaju, tak uz to tak neboli, aj ked som na jedno ucho hlucha ;-) Dva krat do tyzdna chodim na rehabilitacie, kedze ma boli chrbat ako kona :-( Ved som rehabilatacnemu povedala: "Keby som vedela, ze po tomto druhom tehotenstve zostanem takato "naburana", tak sa na to nedam!" (giggle) Ale co uz, ked pozriem na maleho, aj zabudnem, ze mi nieco je (heart)
Takze, drzte nam palce, nech sa zbavime tej hnacky a nech sa uz dam konecne dokopy (sun)
Este raz, vsetkym dakujem za povzbudive slova a prakticke rady (y) (hug)


reklama


reklama

adus, Pi, 09. 01. 2009 - 18:36

Tak teda nadalej drzime zatate paste, aby to co najskor doslo do normalu(hug) (sun)

bigmama, Pi, 09. 01. 2009 - 20:05

adus (hug) dakujeme, dufam, ze to dame do poriadku vsetko (sun) zatial ma optimizmus neopusta :-D

adus, So, 10. 01. 2009 - 13:31

Inak, musim sa este priznat, vzdy ked zavadim okom o tento tvoj blog,tak citam HACKUJEME dalej - len stale nevidim co to teda tak usi(giggle) (giggle) (giggle) lovne hackujes.

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 13:56

(rofl) (rofl) (rofl) aj ja som tu precitala uz zopar takych "preklepov"

vyvyka, Pi, 09. 01. 2009 - 19:21

Bigmama,aj mňa druhé tehotenstvo tak "rozbilo".Chrbtica mi stále hapruje.Čo sa týka tých testov,je to na nervy,keď vieš,že niečo tomu dieťatku je a a oni Ťa presviedčajú,že nie.;-( ;-( ;-( My sme so starším sa trápili dva mesiace a keď už aj vracaj aj kakal,tak nás poslali do nemocnice a tam mi tiež lekár hovoril,že to nemôže byť vážne,lebo je krásne živený.On mal zle vyvinutú peristatiku čriev,čo nám upravili kvapky sab simplex.Ale my sme nehnačkovali.A keby si zaplatíš tie testy,tak Ti ich nespravia,je to drahé?

bigmama, Pi, 09. 01. 2009 - 20:11

vyvyka, neviem ci sa daju take testy spravit na vlastnu ziadost, netusim co to stoji, ale skusim obvolat labaky a budem mudrejsia, alebo este skusim zajst k homeopatovi, ak sa to neupravi (flower) a mozno on nas posle
dnes som diskutovala s rehabilitakom, zatial co ma masiroval (tak mi bolo fajne), ze jeho zena sa tiez po druhom dlho davala "dokopy" ;-) tak uvidim ci to dlho bude len dlho alebo to bude dlllllllllllllho (rofl)

mahulenaz, Pi, 09. 01. 2009 - 23:01

keby som tak mohla odporučila by som tinajlepšiu doktorku na Kramároch Mudr Ivetu Čiernu ťažko sa tam dostať dostala som tam moju susedu chlapcovi robili ten test nesmie mlieko len sojové.Ak by si chcela môžem sa jej spýtať mám na ňu mobilné číslo. Len neviem či by si letela z Francúzska do Blavy.Ale spýtať sa môžem možno by poradila aj cez mobil.

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 09:41

mahulenaz, ak mozes, tak sa spytaj a daj mi jej cislo, za zavolanie nic nedam, prinajhorsom mi zlozi ;-) a mozno na jar by sme isli, ak by bolo treba, teraz v zime nechcem soferovat, hlavne ked je vsade kopec snehu a poladovica aj u nas mrzne mame -12 stupnov
dakujem (clap) (hug) :-*

mahulenaz, So, 10. 01. 2009 - 13:58

posielam Ti mail

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 14:01

vdaka idem pozriet (hug) (flower)

lobelka, Pi, 09. 01. 2009 - 23:04

Bigmama, velmi drzim palce, uz som pisala, ze my sme v podobnej situacii, len to nie je az take dramaticke, ako u vas. Od vcera berieme Sab simplex a hnacka uz nie je aspon penovita a maly je kludnejsi. Pozeram, ze to vyraba Pfizer, musia to mat aj u vas, len pod inym nazvom. Je tam pisane simeticoni emulsio, cez to by si sa mohla dopatrat. Ale ak je to intolerancia laktozy, tak to je ine. Na to by naozaj pomohli len krvne testy, ja ich prave absolvujem so starsou dcerou, tiez u dr. Ciernej. Drzim vam palce na dnesnu noc ! (y) (y) (y)

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 09:43

skusim to tu pozriet, budem ako detektiv Oriesok, rozriesim to ci uz s lekarmi alebo bez, ale jednoznacne s nanicmamou to urcite dotiahneme do uspesneho konca ;-)
dnes rano sme kakali mrkvicku (rofl) (rofl) (rofl)

mahulenaz, So, 10. 01. 2009 - 14:27

Lobelka Ti tiež chodíš Doktorke Čiernej? Už tam chodíš dlho? My tretí rok synovi robili aj testy na laktozu to fúkal do neakého prístroja ale aj krv mu vyšetrovali jemu to nezistili tiež moc mlieko nesmie on má chronovú chorobu.Doktorka je super veľmi mu pomohla.

lobelka, So, 10. 01. 2009 - 22:07

My tam len zaciname chodit, teda, boli sme tam odoslani pediatrickou tuto jesen, lebo mala ma uz 2 roky bolesti bruska a nepribrala ani gram. Lekarka uz nevedela, co s nami - USG, krvny obraz, pankr. enzymy, parazity opakovane negat. Tak sme sli na Kramare, urobili testy, teraz 14-teho ideme po vysledky a uvidime, co dalej. Zatial to tipuju na celiakiu, modlim sa, nech to nie je pravda, hoci ak uz sa dozviem, co malej je a ako jej mozem pomoct, tak sa mi ulavi. Som rada, ze to tam chvalis, ja som mala podobny pocit. (heart)

lobelka, So, 10. 01. 2009 - 22:12

Vies, ze sa uz zacina u nas robit geneticke vysetrenie na Crohna? Ale zatial nie rutinne, len vyskumne. Pribuda pacientov, tak sa tomu zacina venovat pozornost - testuju sa u pacientov mozne zodpovedne geny.

mahulenaz, Ne, 11. 01. 2009 - 12:45

nám už robili čakáme výsledky krv nám posielali aj do Nemecka mám také tušenie že je to dedičné neaká zatúlaná bunka zo svokrovej strany.to si sa dostala do dobrých rúk dr Čierna je veľmi super aj ked sa tam dlho čaká chodím tam rada,radšej by som samozrejme nechodila nikam.Ale čítala som že je najlepšia odborníčka čo sa týka celiake a crohnovej choroby.Ty si odkiaľ keď chodíš do Blavy?

lobelka, Pi, 09. 01. 2009 - 23:20

Teraz som si az nasla tvoj odkaz na blogu Dojcenie...tak beriem spat ten Sab. Ale palce spat neberiem !!!! (y) To vynechanie mlieka vyzera rozumne, dufajme, ze vam to pomoze, to by bolo super. (flower)

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 09:44

uvidime, snad sa mu aspon trosku ulavi B-]

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 13:57

no mrkvicku nam stravilo a mliecko vyslo von zasa zelene :-( tak cim dalej tym viac sa mi to ukazuje ako intolerancia na tu laktozu :-|

kačena77, So, 10. 01. 2009 - 14:18

Bigmama,ržím vám(y) aby ste čo najskôr vyzdraveli.Neviem či chodíte na gastro,my sme tiež boli ale kôli žltačke,a robili nám tie testy a sú zadara,len musíš povedať dr.že máš podozrenie,že malý neznáša laktozu.Mimochodom,nám predpísali bezlaktozové mlieko,dostať ho v lekárni,ale len na predpis práve z gastra.Tak sa vypýtaj na gastro poradňu,malého to určite veľmi vyčerpáva.Sab simplex na to nepomôže,ešte tak vyskúšať hylak kvapky,tie u nás zabrali na úpravu stolice.

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 19:40

kacena, no neviem ako je to tu s gastro poradnou, ale zatial ani jeden lekar ma nepocuval!!! a mam strach, ze ani nezacne tak skoro :-( ale ja budem kricat dovtedy, kym sa niekomu neotvoria usi :-O

lobelka, So, 10. 01. 2009 - 22:16

Neslo by to trochu (poriadne) pred lekarmi zdramatizovat??? ;-) Nech sa vystrasia. Obcas to pomaha na niektorych lekarov aj tu. Mozno treba zaklopat na ich lekarsku zodpovednost, ked ide o tak male dieta. Nooo, je to asi krajny pripad, ale ked to nejde po dobrom...;-)

bigmama, So, 10. 01. 2009 - 22:48

jaj, to ja som ina "drama queen" ked treba a jedna sa o moje dieta, ste ma mali vidiet ako som sa pustila do ucitelky v skolke, ked mala "problem" s malou aj ked som nerozpravala dobre po francuzsky pochopila ;-) , ale kedze maly pribera a nechudne, nic sa nedeje!!! ale googlila som a cosi som nasla, tak to musim prelozit, je to v anglictine a hodim to sem, mozno to pomoze maminam, ktore maju podobny problem s malymi detmi (y)

desina40, Ne, 11. 01. 2009 - 08:54

ahoj,bigmama. Malemu zabrala pri hnačke aj Smecta, prášok. vyrobca je francuzsky..ale na všetkých kvapkach a liekoch proti hnačke je písane ak hnačka do troch dni neprejde,treba navštívit lekára zvlást u malých detí. Takže sa naozaj čudujem lekárom u vas, že im je to v podstate jedno. Aj ked pri tej intolerancii laktozy že vraj dieta vyzera chude,blede a vidiet na nom,že neprospieva.Ale nejaku pričinu tá hnačka musi mat, už to trvá dlho,nie? Ked mam pravdu napisat, ja som malemu dávala ten Sab skoro 3 mesiace,ked som ho na 2-3 dni vynechala, hlienovitá hnačkaaj bolesti sa mu vždy vrátili. Potom to všetko prestalo,a aj ked pil stálelen umele mlieko,už mu nič nebolo.Tvoje problemy budem sledovat dalej. ,držim palce(flower)

bigmama, Ne, 11. 01. 2009 - 10:18

desina, dakujem, hodim dnes clanok o intolerancii laktozy, spravim vytah z jedneho clanku, musim ho vsak prelozit :-)

mahulenaz, Ne, 11. 01. 2009 - 12:55

ten článok som čítala keď tvoj drobec priberá nemusí mať zrovna intoleranciu jak som ti písala že susedin chlapec to má je strašne chudý a bledý.vôbbec nepriberá tam bude možno niečo iné.ale tiež nieje dobré že má stále hnačky to chce kopec vyšetrení to môže byť niečo iné buď z črevami alebo aj žalúdok držím vám obom palce.jednoznačne musíš z doktormi urobiť krik.Ja som si buchla po stole ale už bolo neskoro Jakubkovi už nepracovalo tenké črevo.všetky živyny išli von s tela na miesto toho aby sa vstrebali.Sprav tam bordel s nimi.

lobelka, Ne, 11. 01. 2009 - 14:51

tak co, mas pocit, ze ked nepijes mlieko, ze je to ine?
p.s. posles mi link na ten clanok v angline? Ja teraz totiz tiez lustrujem vsetky tieto clanky, kvoli malej...a u nej intolerancia nie je vylucena, to ma napadlo hned ako prve. Ale nehnackuje, z coho su vsetci mimo. :-|

mahulenaz, Ne, 11. 01. 2009 - 17:56

baby nahoďte si do googlu Mudr Iveta Čierna tam je tých článkov veľa.Bigi aj tak radšej daj maličkého vyšetriť.

Tandem, Ne, 11. 01. 2009 - 19:01

ja nechapem, bigmamka, ze Ti nechcu spravit testy na znasanlivost laktozy.:-O

bigmama, Ne, 11. 01. 2009 - 19:16

no, pokial pribera a celkovo prospieva, tak to nikomu netrha zily! :-(

Tandem, Po, 12. 01. 2009 - 00:02

to nikoho neserie, prepac za vyraz, ze dieta hnackuje o zivot? prid ku nam do Kubina, vacsina doktorov je sice na hlavu, ale pediatricka je na toto skvela.a skusila si mu davat probiotika vhodne na jeho vek? napriklad Bio pron? upravuju crevnu mikrofloru a on ju chudatko musi mat uz fakt zlu kvoli tym hnackam. nam to zabralo.

mahulenaz, Ne, 11. 01. 2009 - 21:41

ahoj bigi ak chceš mohla by si napísať mail Mudr Čiernej cierna@dfnsp.sk čítala si tie články? Ja som tam teraz bola je tam presne napísané o tej intolerancii

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 09:04

no, poriesim, sadnem v klude a napisem, musim tomu dat hlavu a patu (clap) dakujem dievcata

Inca, Po, 12. 01. 2009 - 09:14

Aj moja mala hnackovala a nasa doktorka tiez nic vzdy mi povedala ze ved pribera tak netreba ziadne vysetrenia.Mavala aj taky biely povlak na jazyku aj ked uz som ju nedojcila az na alergologii sa jej to nepacilo a odporucila nam probiotika Bio Gaia neviem ci ich u vas dostat,su fakt dobre tieto jedine nam pomohli ze sa jej aj upravila stolica.Pred 4 mesiacmy sme boli aj na vysetreni zaludka aj krvne testy jej robili ale celiakiu vylucili.

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 10:15

inca, neviem ci tu je nieco take, skusim sa spytat v lekarni, ked ta mozem poprosit, pozrela by si, aky je vyrobca a ake zlozenie, lebo tu sa to moze volat inak, dolezite je, aby to obsahovalo tu istu latku
dakujem (hug)

Inca, Po, 12. 01. 2009 - 17:18

bigmama vyrobca je BioGaia AB,P.O.BOX 3242,SE -103064 ,Stockholm Svédsko,maju aj stranku"www.biogaiahealth.com,zlozenie.5kvapiek obsahuje 100milionov zivych aktivnych Lactobacillus reuteri Protectis,pomocne latky:slnecnicovy olej,nasytene triglyceridy C8-C10,oxid kremicity.

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 17:25

inca, dakujem, zajtra skocim do lekarne (hug)

mahulenaz, Po, 12. 01. 2009 - 16:33

Ahoj bigi bola som z kamoškou má pol ročnú dcérku mala problémy s malov ako ty robyli jej testy mala riedke materské mlieko malá hnačkovala zelenú spenenú stolicu takzvaná hladová stolica bola u deckej lekárky mali podozrenie aj na tú intoleranciu aj napriek tomu že jej nerobili testy malej predpísala jej mlieko Značka HERO BABY LACTUM obsahuje probiotiká.Od vtedy nehnačkuje žiadne krče nič.Skúšala ju prikrmovať iným mliekom ale hnačky sa vrátili.Ževraj sa dá kupiť aj volne v lekárni.Skús možno mu zapasuje a ešte stále dáva aj materské mlieko z tým len prikrmuje.Ale jej dáva vyššiu dávku ako je písané na ten vek je veľká hladoška mala to málo držím palce

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 17:28

mahulka, napisala som dotorke mail, tak uvidim, ci odpovie, inak pytam sa tutok mamin na lekarov, tak mozno este skusim nejakeho odporuceneho :-(

mahulenaz, Po, 12. 01. 2009 - 18:40

ja som jej dnes písala tiež ale ohladne môjho syna má bolesti na ľavej stane nad obličkou chcem aby mu spravila testy na obličky lebo berie veľa liekov.Predtým mu museli vysadiť pol tabletky lebo mal zlé pečenové testy. Bigi keď ti doktorka odpíše dáš mi vedieť?

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 19:46

mahulka, jasne ze dam, dufam, ze to bude coskoro, lebo uz aj mrkva ide von riedka a spenena :-( momentalne placeme o zivot! ;-( ;-(

desina40, Po, 12. 01. 2009 - 19:58

prave som pozerala na googlivšeličo o intolerancii laktozy, od mudr.Čiernej, je to zaujimavé,ale ozaj to treba vyšetriť lekarmi. Da sa vypit laktoza a beru krv ako pri vyšetreni na cukrovku, a pri dojčatach !!! stačí dychat do nejakej masky,aby chudence detičky nemali traumu z odberu krvi,a z dychu vedia určit,či ide o intoleranciu.Takže treba asi len trvat na svojom avydupat si to vyšetrenie!! A zelená stolica je ,ked si spominam, fakt, ked dietatko už nema dost vyživy,že hladová..

bigmama, Po, 12. 01. 2009 - 20:43

desi, vdaka, zajtra volam dalsiemu lekarovi, tak uvidim, k tej hladovej stolici, maly mi pribera, si myslim, ze to by nepriberal, keby to bola hladova stolica a vsade citam, ze NEEXISTUJE slabe materske mlieko, tak ja uz som z toho magor! :-|

elin, Ut, 13. 01. 2009 - 06:00

bigmama,
tie bylinky by som skusila v tomto poradi:
Rumanček pravý (lat. Matricaria recutita) alebo rumanček kamilkový (lat. Chamomilla recutita) - zakladna zlozka tzv. detskych cajov, pouziva sa pri plynatosti, hnackach, zapaloch a krcoch, posobi priaznivo na pokozku.
Nechtik lekarsky - Caledula officinalis - podobne ako kamilky, okrem toho si casto vie poradit s virusmi, bakteriami, plesnami.
Pre takto male dieta cca 1 pol. lyzicu bylin zaliat 0,5 l studenej vody, macerovat (teda nechat luhovat) niekolko hodin, scedit, byliny zaparit 0,5 l vriacej vody, nechat luhovat cca 3 - 4 min, scedit. Macerat a zapar zmiesat, vliat do vody - kupela, nepouzivat mydlo.

Predpokladam, ze na zaciatok by mohli byt najucinnejsie a najlepsie znasane. (Adinka, kde si??? co si myslis ty?)
A asi by som skusila aj trosku dietu - jest par dni varenu nedochucovanu ryzu, to by mohlo pomoct upravit mlieko...

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 08:30

elin, velka vdaka, co sa diety tyka ja uz nejem ovocie (ziadne), nepijem mlieko, ani maslo, jem zemiaky a mrkvu, nic take co naduva, ja uz fakt neviem :-( dnes v noci sme zasa kakali a vcera som mu dala kminkovy "cajik" tak poprdkaval (ha prdel ako stary chlap) v noci a spal zasa na mne celu noc, teplo mu robi dobre na to jeho brusko a tlak, tak spinkal na brusku na mojom hrudniku, som jak zbity pes a este sa mi k tomu aj o vlkoch snivalo (giggle) no ja som uz kompletna :-O (blush)

elin, Ut, 13. 01. 2009 - 08:38

kedysi sa babatkam - hlavne chlapcom - davali na brusko teple obklady velmi casto. Neviem, teraz fakt len spekulujem - mozno suche teplo pomaha vytvarat vhodne podmienky na produkciu vsetkych latok, potrebnych na uplne travenie. Moja stara mama, ked ma bolelo brusko, mi zvykla prikladat nahriate lanove vrecko s obilim (to uz som bola vacsia, cca 2-3rocna), v sucasnosti som si vsimla, ze su v ponuke ceresnove kostky...

Inca, Ut, 13. 01. 2009 - 09:06

bigmama nemohla si niekde prechladnut,ja som v zime nosila na prsnikoch plienku lebo stare babky hovorievali ze ked ti je zima na prsia tak potom dieta moze mat taketo problemy.(blush) (hug)

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 09:41

inca, mam take hrube podprdky :-) a naobliekana som ako cibula, myslis, ze ak by som aj prechladla, tak by to trvalo vyse mesiaca? momentalne liecim zapal stredneho ucha, ale maly bol ok, az vcera sa to zacalo zasa zhorsovat uz som pisala aku sme mali noc :-( drahy sa rozhodol, ze pojde so mnou k pediatrovi, vo stvrtok mame ockovanie, tak som zvedava, co poriesi, geroj (blush)
ked mal desat dni, tak ma prehnalo -hnackovala som dva dni a maly bol v poriadku, potom som este raz mala crevnu chripku a maly zasa nereagoval, teraz, co sa tyka mojho zazivacieho traktu som ok a on je o nicom :-| mne uz dochadza fantazia! vcera ma normalne stipal, ked zatal paste a nahodou sa ocitla koza medzi jeho prstekami, bolelo to statne, to mal zasa take krce ;-( aj si "pospieval" nastastie sa dost rychlo utisil ale pod podmienkou, ze bude spat na mne!!!(hug)

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 10:26

dievcata, prave som dovolala s pani doktrokou Ciernou, velmi prijemne na mna posobila, a vyjadrila sa, ze si nemysli, ze je to problem s travenim laktozy, skor nejaka infekcia Ecoli, tak mi poradila skusit tu BoiGaia, ako si pisala Inca, tak idem behat po lekarnach a uvidim, ci tu zozeniem nieco take (sun)
dam vediet, ako napredujeme

mahulenaz, Ut, 13. 01. 2009 - 11:44

som veľmi rada že si sa dovolala vravela som ti že je super na ktoré číslo si sa dovolala lebo ja som sa nedovolala bola som u deckého vyšetril mu moč má negatívny ale keď mu pozrel na chrbát má celú ľavú stranu opuchnutú neviem z čoho z teolocviku je oslobodený. vypadá to ako natiahnutý sval.Neviem či jej mám volať na mobil.Len ho napchávam ibalginom od bolesti .Radovala som sa že sme celý týždeň doma. včera mi volali že ideme až vpondelok do práce.A predchvíľkou mi volali že zajtra. Veď vieš čo sa dialo že nám Rusi nechceli pustiť plyn.Mohla som si povybavovať lekárov.Prosím ťa drž mi palce idem na hlbkové sono prsníkov v piatok.Našli neaké zahustenia.Dúfam že len tuk.Informuj ako malý.Aj k nej pôjdeš keď prídeš na Slovensko?

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 12:44

na to cislo nainterne, akurat bola na oddeleni a sestricka si myslela, ze som najaka lekarka z Galanty (giggle) tak som presla, neviem, sksus tu 240tku teraz poobede, drzim palceky, aby ste sa dali do poriadku (y)

petusa, St, 14. 01. 2009 - 08:01

ahoj bigmama, píšem ti za mahulenaz- dostala som od nej sms-ku - máš si vyhladať rota vírové hnačky, že sa rozprávala s detským lekárom a mohlo by to byť ono.
pekný deň(sun) (sun) (sun) (heart) (hug)

bigmama, St, 14. 01. 2009 - 10:13

petusa, vdaka, pozriem to (hug) (sun)

desina40, Ut, 13. 01. 2009 - 12:05

bigmama, slabe materské mlieko nie je, ale ked ho babatko nestrávi a preletí mu bruškom a črievkami bez toho,aby sa mu všetky potrebne živiny dostali do telička tak je vlastne nedostatočne živené. ked ma hnačku niekolko dni, asi už dost vela,tak sa mu nedostáva výživa. tak preto hladová stolica. no, aspom si to myslim(hug)

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 12:50

tak to ano, potom ta hladova stolica, alebo to pomenovanie dava zmysel, ved vravim, ze uz som z toho vsetkeho magor, navyse aj unaveny magor (giggle) idem behat po lekarnach a hladat biogaia B-] dufam, ze tu najdem nieco podobne, dnes som nedala mrkvicku, tak uz kakame riedko, ale zatial na zlto, tak uvidim, nedam mrkvu a pockam do stvrtka a budem ziadat testy na tu ecoli, ak to bude negativne, tak poziadam na tu laktozu, dnes kojim kazde dve hodky, prsia mam take naliate, ze aj Pamela Anderson by sa pri mne s tymi svojim zahanbila (giggle) neviem ako si lahnem na masazny stol dnes vecer u rehabilitaka, bude musiet kupit speci stol pre mna, dva otvory na prsia (rofl) (rofl) (rofl) sa smejem, ale to je uz zufalo-unaveny smiech, keby som zacala revat, tak mame u nas potopu, tak to zdrzam ;-)

adus, Ut, 13. 01. 2009 - 12:57

tak musis chodit castejsie cikat, ked tie slzy nevyjdu ocami, aby mali kade odtiect(giggle)

vyvyka, Ut, 13. 01. 2009 - 14:14

Bigmama,predsa len mi to nedá,ešte raz sa Ťa opýtam:nekakal malý krv?Lebo ty píšeš,že si hnačkovala,malý nie,potom ešte raz.........Môže byť,že si chytila z niečoho salmonelu?To by tomu,čo píšeš naznačovalo,poliaľ sa neodvodňuje,len tie kŕče a hnačkovanie.Náš malý tiež nevracal pri salmonele.Len ma to tak napadlo,skúste poprosiť toho pediatra s mužom,nech Vám spraví vyšetrenie aj na to.

bigmama, Ut, 13. 01. 2009 - 15:34

nie, vyvyka krv nekakal a ja som nemala z coho chytit salmonelu, uz som mu dala prvu davku lactobacillus, ale tu vobec nemaju nic take, ako u nas, je to prasok a musim to rozrobit, dokonca nemaju ani smectu pre deti!!!! ja zasnem, muz je pripraveny ist na slovensko dat maleho vysetrit, ale nemam prenho este ani pas, takze realne to nie je :-( uvidim, ci pomoze ten prasok a dnes vecer mu dam aj smectu a vo stvrtok ziadam vysetrenie stolice, pani doktorka sa nas pytala, ze ci nam vysetrovali stolicu, vravim, ze ano este v nemocnici zaciatkom decembra, ale len jednu vzorku, tak bola prekvapena, lebo treba namenej tri vzorky vysetrit, lenze tu kedze prva bola negativna druha a tretia vzorka sa uz neodobrala!!!!:-O no nerozculujem sa, lebo ma klepne a dufam, ze ten lactobacillus nam pomoze dat sa do poriadku, budem zasa hlasit, ako na tom sme, dakujem diecata :-* (hug) (sun) (flower)

vyvyka, Ut, 13. 01. 2009 - 17:39

Bigmama,ak chceš,ja ti kúpim,čo potrebuješ a pošlem poštou.

Inca, Ut, 13. 01. 2009 - 18:11

Bigmama prajem vam zo (heart) skore uzdravenie(hug)

bigmama, St, 14. 01. 2009 - 10:19

vyvyka (hug) , nasla som nieco podobne ako je BioGaia, dakujem (heart) za ponuku, ale sme sa rozhodli, ze ak to neprejde a lekari sa nerozhybu (teda nerozhybeme ich tu, lebo sami od seba nespravia nic!), tak ideme na slovensko, ja mam tiez uz toho dost!
vcera do polnoci cirkus, maly jedol kazdu hodinu a pol!!! pomahala som mu teplomerom dostat von co islo, dva krat zlta vodnata stolica (uz to nie je zelena, teda zatial), ale dala som mu vcera tu bio floru pre crievko a smectu, v noci sa pokakal raz a teraz rano znova, tak uvidim ako bude dnes vecer a zajtra co povie pediater, muz ide so mnou, som unavena, ale prezijeme to ;-)
Inca vdaka (heart) (hug) (flower)

adus, Ut, 13. 01. 2009 - 20:11

Boze, dievca, kedy tomu bude koniec, ved to sa uz zle cita, nie ze to musi jedna mamina sama prezivat. Posielam (hug) a dufam, ze nova liecba konecne zaberie.

bigmama, St, 14. 01. 2009 - 10:20

adus, vdaka (hug) ja tiez dufam ;-(

lobelka, St, 14. 01. 2009 - 10:52

Ahoj, bigi! po case sa zasa ozyvam, ked uz su ti nasi mali len jeden den od seba a taki zahnackovani ako dvojicky!;-)
noo..ako som pisala 2 tyzdne sme na tom boli podobne ako ty, 3 dni sme teraz na Sab simplex, ludia, ja tomu nemozem uverit. Maly mi prespal v noci 8 hodin!!!:-O :-O :-O Vecer som mu rurkou pomohla a vysli z neho kvanta zelenej hnacky, potom sa najedol a zalahol...A my sme k nemu chodili ako blazni, ze ci dycha! Az mi je to blbe pisat, ked vy sa chudence stale trapite ;-( . Hned po nasadeni Sab-u zacal prdiet ako hovoris- ako stary chlap. Teraz prave sedi moj muz so starsou dcerou pred ambulanciou dr.Ciernej, maju za sebou sono, ma zvacsene brusne uzliny. Tak som zvedava, co povie dr. na labakove vysledky. Dost trpnem.
Cize ak som dobre vsetko precitala- teraz su podla slov. doktorov dve podozrenia - na E. coli infekt a rotavirusy...A vy mate ist na ockovanie????? V tomto stave???:-O

bigmama, St, 14. 01. 2009 - 11:38

lobelka, som rada, ze vam je lepsie, tak nech vam to vydrzi (y) mne maly dnes rano vykakal hlieny a momentalne cucka bradavku, lebo zasa plakal ako divy! ja som ho este nedala vobec ockovat a to by uz mal mat druhe ockovanie v tretom mesiaci :-O takze ak sa to nezlepsi a zasa bude tazka noc a tekuta plienka, tak idem k pediatrovi ziadat vysetrenia a nie ockovat, to je jasne ;-) dnes som mu dala druhu davku tych bio kultur -lactobacillus, tak uvidim, mozno tiez najprv vyjde tak ako u vas to co tam vadi a potom nabehneme na normal,
mozem ta poprosit, ci by si mi z letaciku napisala obsah tych kvapiek, teda ake ucinne latky to obsahuje, mozno by som nasla nieco podobne, aj ked dost o tom pochybujem :-|
inak rotavirus to nie je, podla mojho nazoru, lebo co som citala, ze okrem hnacky je aj teplota a vracanie a upravi sa to tyzdna, deti sa hospitalizuju ak nepiju, lebo hrozi dehydratacia a strata vahy! tolko som nasla, takze podla mna to to nebude, kedze nechudneme
drzim palce, aby bola dcerka v poriadku (hug) :-*

lobelka, St, 14. 01. 2009 - 12:03

Cauko, ja som zasa citala o pripadoch rotavir. inf., ktore presli bez teploty a lekari sa az dodatocne cudovali, ako to tie mamy sikovne zvladli, ze deti z toho vyliezli nedehydrovane. Ale to su vynimky, radsej to berme, ako to ma typicky byt a podla toho to nemate (blush) . Idem pozriet na tie kvapky, inak, ja neviem, co v tom vsetko este je, ale maly po tych 8 hod. bol hore cely vysmiaty 2 hod a teraz uz zasa drichme, ale uz vyse 3 hodin! To si tusim zacnem davat aj ja, mozno su v tom aj nejake naladovky :-D . Ved ja tu teraz sedim uz ako Pamela Anderson, tricko mi premoka...B-] . Tu som ti vyguglila ten Sab, klikni si na stranky:
http://www.nobelplus.sk/web/humanne-lieky/detail/sab-simplex-23070.html alebo
http://www.docsimon.sk/tovar/sab-simplex-kvapky-suspenzia-30ml
My ideme na 3-mes. ockovanie v pondelok , teda sa ak v zdravi dockame.(sun) (sun) (sun)

bigmama, St, 14. 01. 2009 - 12:16

lobel, mi hovor o tej Pam Anderson (giggle) dakujem, spytam sa v lekarni, lebo tu som to na nete nasla, ale len v Belgickych forach, tak uvidim, ci to tu budu mat, ale do Belgicka, to nemam daleko (clap) v pripade potreby
no a ta e coli to su vraj krvave stolice, neviem ci v kazdom pripade, ale krv (zatial a dufam, ze ani nebudeme) nemame (y)
dakujem lobi (heart) (hug) (sun) (flower) tak nech vam ten spanok a klud vydrzi (clap) (y)

lobelka, St, 14. 01. 2009 - 16:19

Niet za co... (heart) (heart) (heart) Hlavne sa drz ty (hug) (hug) (hug) a priebezne informuj!

mahulenaz, St, 14. 01. 2009 - 20:19

bigi ja som rozprávala s deckým lekárom tiež hovoril že ten rota virus môže byť bez teploty ale že tá stolica nejak zapácha.Tak chorobne.A konečne som volala s dr Čiernou na mobil.mali sme už výsledky čo bol na posledy v nemocnici je to bez zápalu.kecali spolu 10 minút.aj bola rada že ma počuje.Bolo by dobré ak by si išla na Slovensko aby si k nej zašla.DRžím vam palce aby to už skončilo.

monita, St, 14. 01. 2009 - 20:30

Ahoj moja, tak Ti poviem dievca, ze Ti niet co zavidiet. Obdivujem ta, ze to este zvladas a mas este aj zmysel pre humor(y) . Aj my sme pouzivali Sab simplex. Neviem, ci jej az tak zaberali, ale v kazdom pripade sme ju nimi tisili, ked velmi plakala - 1 kvapka na jazycek. Ked mala Hana asi mesiac, tiez kakala nazeleno. Vzala som ju k doktorke a na moju ziadost jej vzali krv a vyter z dupky - zistili, ze mala nejakeho bacila v crievkach. Preliecili sme to antibiotikami a preslo to. Ale koliky trvali dalej. Pomahalo nam kolisanie na fit lopte - teda ja som sedela na lopte a Hana mi lezala na kolenach alebo som ju mala na rukach. Tiez teply obklad, ako to tu uz niekto spominal - my sme pouzivali take koliesko, v ktorom sa zlomi nejaky pliesok a to stvrdne a zahreje sa. Vsetky starosti pominuli, ked sme presli na umelu vyzivu - ZIAL (dodnes si to vycitam). Ja som mala zakazane uplne vsetko. Ziadny chlieb, ziadne biele pecivo - len graham. rozky, ziadne mliecne vyrobky, ziadne ovocie, ani caje, z masa len dietnu chudu sunku a kuracie maso - ktore mi casom liezlo ..... proste NIC!!! ;-( A tak sa stalo, ze sa mi prestalo tvorit mlieko.;-( Ani sa necudujem - ved nemalo z coho. Dnes uz viem, ze to bola obrovska chyba, ale darmo - bola som prvorodicka - a navyse v koncoch... A co clovek nespravi pre svoje dieta. Na umelu vyzivu sme presli aj vdaka tomu, ze hana prestala priberat na vahe a zacala chudnut. Nebudem tu rozpisovat, ze sme skusili asi 7 druhov mlieka, kym sme nasli to prave - viem, ze sa to nema, ale kazde jedno vyvrackala. Nakoniec nam zapasovala Humana AR. A este k tym probiotikam - my sme uzivali Infants Dophilus. Tiez patria k tym lepsim. Drzim Ti palce, bigmama, nech vsetky starosti cim skor pominu a nech ste z toho cim skor vonku.(hug) (heart)

desina40, Št, 15. 01. 2009 - 09:20

ahoj,bigmama. Dufam že sa ti podari zohnat ten Sab, ak si si našla tie stránky,čo ti napisala lobelka, je tam aj výrobca, aj liečivá latka. Je to nejaký zahraničný vyrobca, myslim UK,takže malo by to byt všade, aj pod tym istým nazvom, aj ked doteraz neviem ,kde vlastne žiješ. Ak zoženieš, skus liečbu niekolko dni, ale nam sa to upravili po asi druhom podani. Ako som už pisala, davala som ho synovi hadam aj 2 mesiace. Najprv do každeho pitia, neskor 3krat denne, a stálemenej. Nam to pomohlo a ani ma nenapadlo, že by príčina tych hnačiek mohla byt iná ako to,že male deti namaju ešte vyzrete črievka a trávenie. tak asi tak. zatialdržim palce a utvrdzujemsa v presvedčeni že to naše zdravotnictvo nie je až take zlé. pápá(flower) (sun) (flower)

lobelka, Št, 15. 01. 2009 - 11:41

Druha noc prespata...8 hod. Sab simplex po kazdom kojeni do lyzicky mlieka - po 15 kvapiek, ako pisu. Stolica zelena, ale nie spenena. :-)

Pani doktorka Cierna je naozaj velmi mila pani, dcerke chvalabohu celiakiu nepotvrdili, este ideme na laktozove testy(dychacie). V noci strasila namiesto maleho ona - prudke bolesti bruska, nic nepomahalo, vraj v 90% pripadov sa ani nezisti pricina detskych bruskovych bolesti (ani psychicka-odpoved na stres). Mala ma 8 rokov. Ale pani doktorka sa snazi a chce nam pomoct. (flower) (flower) (flower)

bigmama, Pi, 16. 01. 2009 - 22:39

no, dievcata, prepacte, boli sme odrezani od sveta,dva dni bez telefonu a internetu, som bola ako bez ruk (giggle)
tak vo stvrtok pediater, otazky, co jete, vravim, ze uz takmer nic, on, vy urcite jete vela ovocia a pijete dzusy! vravim, nie a uz hodnu chvilu!!! ani kavu nepijem, ani mlieko! maly ma cely zadok cerveny -vystipany, lebo stolica je velmi kysla! pediater: cim mu ju umyvate, vravim mu, ze vatou namocenou vo vode, on na to; no te je dobre, sa mi to zdalo, akoby hladal nieco, co nerobim dobre, na ziadne testy nas neposlal, hoci som ziadala, ale malemu davam ten lactobacillus a plus nam dal nieco, na travenie, lebo Sab Simplex tu nemaju v lekarnach!!!!! maju nieco co obsahuje tu istu latku, ale je to len pre dospelych a lekarnicka nevedela ako to davkovat takemu drobcovi, chuda, lekarnicka, snazila sa, hladala na nete, ale vo Francuzsku je to tak!!! Takze vcera a predvcerom sme spaaaali ;-) maly od deviatej vecera do tretej rana, bez krmenia a vcera v noci tiez, vcera a dnes cely den!!! krmila som o osmej rano, o pol jednej poobede a teraz vecer o siestej a uspala som ho o desiatej, medzi siestou a desiatou si asi dva krat "pocuckal" a teraz buva, tak uvidim ako dlho vydrzime ;-) kakame vodicku, ale uz nie na zeleno, ale na zlto (y) a dnes sme kakali len 4 krat (y) tak dufam, ze sa to dava do poriadku vdaka tym lactobacillusom a bolesti udrzujeme pod kontrolou tym sirupom proti kolikam! ak sa to vrati, idem dalsiemu lekarovi a poziadam o vysetrenie stolice (blush) dufam, ze nebudem musiet, zaockovat som ho este nedala, ani tak skoro nedam! nech sa mu to riadne prelieci, cokolvek to bolo, alebo este stale je!
za posledny tyzden nepribral ani gram, ale ani neschudol, takze drzime si 7 kil(y) tak dufam, ze uz som doriesila! v noci spinka kludnucko, bez trhania sa a placu (clap) teraz ja nakukam, ci je v poriadku a od pol noci vyckavam do tretej aby som krmila, prsia mi idu prasknut, kedze predtym tahal kazde dve hodiny (giggle)
vsetkym vam velmi dakujem za podporu, rady a psychicke podrzanie, asi by som to so sebou uz sekla, nebyt vas a vasej podpory (clap)
PS: este sa pochvalim, dnes si moja hviezda dala vytrhnut obidve jednotky (zubky) tolko chodila za tatinom, az to vzdal a vytrhol jej ich a viete preco?, lebo u nas chodi myska a donesie jej peniazky ;-) no a kedze minule som jej vytrhla zub, ktory visel uz len na kozi, tak jej myska dala papierovy peniaz, tak sme si na seba uplietli bic, viete kolko jej ta myska bude musiet "vycalovat" za dva vytrhnute zuby?!!! (sun)

lobelka, So, 17. 01. 2009 - 08:58

Huraaa!!!!! ze sa vam polepsilo(heart) . Tesime sa s vami (clap) (clap) (clap) (sun) (sun) (sun)

adus, Pi, 16. 01. 2009 - 23:40

myska chodila aj u nas, mam tie zubky doteraz schovane, pre kazde dieta zvlast vo flasticke od detskej vyzivy. Dnes uz su na to vselijake nadobky v roznych farbach a tvaroch - vnucka ma takeho maleho dracika zeleneho.

bigmama, Pi, 16. 01. 2009 - 23:47

ano, aj my mame, ale hviezda mi ich objavila a tak sme, teda myska, museli zaplatit dva krat, kedze na prvy krat ich nezobrala (giggle) akurat som sa pytala polovicky, ze ci nahodou nemali v rodine nejakeho Skota (giggle) lebo nasa hviezda asi dostane druhu prezyvku: Stryko Drzgros (rofl) minule sa modlila, aby dostala peniaze!!! to ste uz zazili?! ja neviem kde na to chodi! a ten moj poloviciak jej este vlozi pod podusku peniaze, ved ked sa tak odusevnene pomodlila za peniaze, nesmieme ju sklamat! :-D

adus, So, 17. 01. 2009 - 00:04

No berie ti Pismo svate doslovne, Proste a bude vam dane;-)

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 00:11

(rofl) len neviem, odkial tu Bibliu pozna, kedze ja som jej ju este necitala ;-)

adus, So, 17. 01. 2009 - 00:20

ja som myslela na toho tvojho, nie na malu

Inca, So, 17. 01. 2009 - 09:04

bigmama tesim sa s tebou (heart) (hug) (sun)

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 10:36

adus, ani drahy Bibliu necital (giggle) este tak Koran, ale princip bude asi ten isty s malymi odchylkami (blush)

kačena77, So, 17. 01. 2009 - 09:15

bigmama,som rada že je vám trocha lepšie,dúfam,že čoskoro bude celkom dobre,ale aj tak si nemôžem pomôcť na margo tvojho pediatra,to mu vôbec nevadí že to chúďa trpí?veď prvoradé by malo byť zistiť príčinu.ja už by som zmenila doktora.A u nás nechodí myška,ale zúbková víla a nosí korunky(pardon,po novom už eurá).:-P

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 10:41

dievcata, tak dnes v noci sme zalahli o desiatej, po vydatnom krmeni a spinkali do tretej rana, napapali sme sa, zobudila som sa o stvrtej, maly prisaty ako pijavica (giggle) tak som ho prebalila, ani sa nezobudil!, a spinkal az do siedmej rana a vo svojej postielke (y) slniecko moje male, sa mu muselo dobre ulavit! (heart) dokonca mal nalozenu aj plienku a to bez toho, aby sme to mali ospievane! takze bez slz a bolesti, ja som tak stastna, takze budem dalej davat tie laktobacillusy a ten sirup, evidentne to zabera (y) (clap) a mozem skusit pomalicky aj nieco zjest (giggle) nic drasticke, pomalicky B-]

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 10:42

ps na margo pediatra a lekarov: maly pribera, vsetko je v poriadku, SAMO sa to upravi!!!!! to som pocuvala stale dokola!!! no ale dufam, ze uz to je za nami (clap)

mahulenaz, So, 17. 01. 2009 - 12:49

bigi ani si nevieš predstaviť ako sa veľmi stebou teším.Prajem vám aby to bolo stále lepšie a lepšie vystískaj maličkého aj za mňa. (heart) (heart) (heart) (sun)

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 12:52

dakujem :-* (hug) , dufam, ze som to nezariekla :-O

eva m, So, 17. 01. 2009 - 18:23

tesim sa s tebou, drzim palce, nech uz papate a kakate ako sa patri!!!!!!!
Eva (sun)

bigmama, So, 17. 01. 2009 - 18:40

no akurat dnes sme nejaky nesvoji od obeda, tak uvidim aka bude noc :-| dufam, ze to je len docasne (blush)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama