
dasa_ | Jednoduchá zeleninová polievka minestrone
Receptov na minestrone je minimálne toľko, koľko je receptov na guláš a kapustnicu spolu. Jedno je však spoločné - používajú sa suroviny, ktoré sú aktuálne po ruke. Na túto polievku môžeme použiť aktuálne dostupné druhy zeleniny, prípadne to, čo máme v chladničke a potrebuje použiť.
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | cuketa |
1 | plechovka | biela fazuľa |
1 | plechovka | paradajky sekané |
1⁄4 | kus | brokolica |
2 | polievkové lyžice | červená šošovica |
2 | polievkové lyžice | cestoviny |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
2 | polievkové lyžice | olej |
Na oleji osmažíme na drobno nasekanú cibuľku. Na miesto cibuľky môžeme použiť pór, ak ho máme po ruke. Pridáme aj nasekaný cesnak a spolu krátko opečieme.
Mrkvu očistíme, nakrájame na kocky, podobne aj cuketu a ostatnú zeleninu s výnimkou brokolice. (V tomto momente môžeme pridať to, čo je v chladničke - kúsok zeleru, kaleráb, petržlen, karfiol...)
Pridáme do hrnca, dobre premiešame s cibuľovo-cesnakovým základom. Pridáme konzervu sekaných paradajok, vodu, prípadne vývar, ak máme. Osolíme, vsypeme červenú šošovicu a varíme asi 15 minút.
Pridáme fazuľu z konzervy, cestoviny a varíme asi 10 minút. Na posledných 5 minút môžeme pridať nasekanú brokolicu. Tá potrebuje iba krátke varenie.
Nakoniec podľa chuti pridáme cukor, mleté čierne korenie.
Samozrejme, kto chce, môže si fazuľu dopredu uvariť a nepoužívať polotovar z konzervy. Ak máte zásobu uvarenej fazule v mrazničke, príprava polievky bude rovnako dlhá ako pri použití konzervy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla a lacná cesnaková polievka
dasa_ | Rýchla a lacná cesnaková polievka
Rýchla a lacná cesnaková polievka
Jednoduchá cesnaková polievka z vody po varení zemiakov – chutná, rýchla a úsporná voľba pre každodenné varenie.
Kapustové fliačky
Alica7 | Kapustové fliačky
Kapustové fliačky
Jednoduchý chutný a hlavne rýchly obed alebo večera z cestovín a sladkej kapusty.