reklama

Pripojené dieťa

Kamila , 07. 05. 2006 - 21:55

reklama

Ešte v septembri, keď som bola tehotná, som si v časopise Mama a ja prečítala článok o postupoch, ako odnaučiť dieťa v noci vstávať a papať. Boli tam opísané metódy od tých veľmi pomalých až po drastické. Každá mala niečo do seba a odporúčali ich skúšať až od štvrtého mesiaca. Bolo tam však spomenuté jedno základné opatrenie, ako predísť častému budeniu sa dieťaťa v noci. "Nenaučte ho zaspávať pri kojení a nezabudnite preložiť do postieľky." Všetky moje deti samozrejme zaspávali pri kojení a v postieľke spali až keď pili z fľaše. Ale teraz som si povedala, že to skúsim zmeniť. Opäť hlasné "ha, ha, ha". Moja slečna totiž spí zásadne iba pri kojení a ešte sem tam v noci. O prekladaní do postieľky nemôže byť ani reči, to sa mi podarilo asi dvakrát.Ja už hovorím, že spí iba keď je pripojená. Nová doba, nové deti, alebo všetko po starom.


reklama


reklama

Zuzana, Po, 08. 05. 2006 - 08:50

Zuzana

AJ my sme zaspávali hlavne"pripojení" do 1 roka, potom akosi pri čítaní knižiek v psotieľke prišiel spánok, ani sme nevedeli ako...Dokonca ešte múdre knižky hovorili, že dieťa by nemalo spať v noci a cez deň v jednej postielke, ale na mojich chalanov ani zmena miesta nevplývala, no proste nespali. Zato teraz-aj do obeda.

Kamila, Po, 08. 05. 2006 - 21:23

Asi som to veľmi zakríkla, keď som tvrdila, že ma už nevytáča neskoré zaspávanie štvrtého dieťaťa. Blbosť. Treti deň zaspáva pri štvrtom kojení okolo desiatej a ja už pením.

alena (bez overenia), Ut, 16. 05. 2006 - 09:38

To poznám, a naozaj súhlasím s Tebou je to na penenie, ale aj ja som sa snažila, odnaučiť deti od zaspávania pri papaní, nakoniec aj tak nič nezabralo, len moje nervy dostali zabrať a ani deti neboli nejake spokojnejšie. Druhému synovi som nanutila cumlík, a keď mu išlo na druhý rok tak začalo odvykanie od mliečka aj od cumlíka. Išlo to s plačom, a s pomocou mojej mami. Manžel by ten teatr psychicky nezvládol. Synček spal s nami na spoločnej posteli do svojich cca troch rokov, potom začalo postupné odvykanie a premiestnenie do detskej. A výsledok? Malý, ktorý bude mať o chvíľu 4 roky, sám nepôjde spať a pri spaní musí sa ma držať a uisťovať sa, že som tam. Ak v noci vstane a zistí, že som odišla na svoju posteľ, pricupitá za mnou.
A tak sa mi zdá, že niekedy treba pristupovať veľmi citlivo, každé dieťa je iné, jedno viacej druhe menej pojazlivé, maznavé. Neexistuje univerzálna rada, azda len tá, počúvať svoje vnútro a aj svoje dieťa a nerobiť veci úplne nasilu.

wanesska, Pi, 27. 02. 2009 - 22:19

To poznáme aj my bohužiaľ;-(. Mám prve dieťatko a ako milujúca maminka,lenivá samozrejme naučila svoje(sun) zaspávať s cicuškou v pusinke,no a teraz ked sa snažím svoj strašný čin napraviť moje múdre dievčatko protestuje. V noci ked sa mi par krát zobudí a zistí že maminka vytiahla jej upokojovadlo spusti strašný rev no a milá mamčka ak nechce zobudiť cely domček tak samozrejme spolupracuje so svojou ratolesťou a zase sme na začiatku. Fľašu nechceme cumeľ tiež nie však načo maminka ma lepšie(clap)

marik, So, 28. 02. 2009 - 14:51

Ja som taký problém,so synčekom nemala.Dojčila som do 9 mesiaca,ale aj keď zaspal pri kojení,hneď som ho preložila do postielky.Teraz už vymýšľa,tak niekedy spí s nami.No a naučila som ho na cumlík,už z pôrodnice sme išli s cumlíkom.Teraz máme rok aj 8 mesiacov a už by som ho chcela odnaučiť od cumlíka.Nosí ho už,len na spanie alebo keď je mrzutý a plače,tak ho ukľudní. (sun)

funny89, So, 05. 06. 2010 - 11:21

dobry den som21-rocna mamicka potrebovala by som pomoc mam19-mesacnehe synceka,no od kojenia ho neviem odnaucit uz som skusila mnoho veci vyskusat ale ni.Aj pani doktorka mi navrhovala ze bysom mala prestat s kojenim

lejdy, Ne, 06. 06. 2010 - 13:54

a to prečo? Aj moja 19 mes je pripojená:-D

funny89, Ne, 06. 06. 2010 - 14:07

ahoj preto by som mala prestat s kojenim lebo mliecko uz nemam take dobre
(giggle)

georgina, Ne, 06. 06. 2010 - 14:09

Funny, odhliadnuc od toho, že tento blog je starý štyri roky a lepšie by si urobila, keby si si založila vlastný - ako si prišla na to, že tvoje materské mlieko nie je dobré?

funny89, Po, 07. 06. 2010 - 14:30

mila georgina ja tomu nerozumiem mohla by si mi to vysvetlik ako sa robi vlastny blog? no ako som nato prisla no tak ze mliecko mat taku akoby vnej bola voda p.doktorka:detska"sa mi nan pozrela no a ona mi to povedala:(giggle)

eva m, Po, 07. 06. 2010 - 14:49

funny, toto sa mi nechce verit.
Materinske mlieko je presne take, ake dieta v tom - ktorom veku potrebuje. Ine pre novorodenca, ine pre vacsie dietatko.
Ked si na zelenej liste hore kliknes na pridaj obsah, mas tam moznosti - pridaj blog, diskusiu, recept, obrazok..., klikni na vybratu moznost a pis.
Eva (sun)

Polárka (bez overenia), Po, 07. 06. 2010 - 14:50

Lekari toho obcas nakecaju :-P

georgina, Po, 07. 06. 2010 - 14:51

Funny, vlastný blog si založíš ľahko - na zelenej lište hore klikni na "Pridaj obsah". Otvorí sa ti ponuka, z ktorej si vyberieš "Príspevok blogu". Klikneš a otvorí sa ti okno, kde už priamo píšeš svoj blog - nadpis, text, odošleš.

Ohľadom mliečka skús napísať Adinke, trebárs aj mailom cez Kontakt tu: http://www.nanicmama.sk/user/adinka. Je to laktačná poradkyňa, napísala zopár článkov aj na NM, to si môžeš pohľadať tu: http://www.nanicmama.sk/user/adinka/track

funny89, Po, 07. 06. 2010 - 22:22

dobre dakujem vam posielam vam obrovsku:-*

georgina, Po, 07. 06. 2010 - 22:23

:-) (sun) (sun) (sun)

ribišška, Po, 07. 06. 2010 - 22:28

ja som dojčila dceru do jej troch rokov a pokial ho ona chcela, tak bolo dobré... môže si hocijaky doktor vymýšlať čo len chce... materinské je pre detičky a kravičkové pre teliatka... a je velká škoda že vela maminiek nema ten dar a že musia davať svojim detičkám teliatkovské mliečko (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama