reklama

Beseda o očkovaní - z pohľadu účastníka

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 06. 04. 2011 - 09:46

reklama

Pred nedávnom sme mali na NM celkom búrlivú debatu ohľadom očkovaní. Keď som sa dozvedela, že beseda bude aj v našom meste veru, nebolo nad čím premýšľať. Nie je nič lepšie, ako porovnať si informácie s niekým, kto sa danej téme venuje. A pán Ing. Marián Filo sa skutočne tejto téme venuje na 100%.
viac info na : www.slobodavockovani.sk

Prednáška
Každý odborný terminus technikus je preložený do ľudskej reči, takže obsah prednášky je zrozumiteľný pre každého (tiež som netušila čo sa skrýva pod niektorými názvami a skratkami). Do prednášky sa dá vstupovať otázkami, a pokiaľ pán Filo vie, tak vám aj rád odpovie.

Pamätám si aj na pár otázok k samotnému neočkovaniu, ešte z našich diskusií. Nedalo mi a spýtala som sa.
Na prihláške do škôlky, či školy je skutočne uvedená kolonka ohľadom očkovaní. Maminky, ktoré sa rozhodli neočkovať sa však báť nemusia. Neexistuje žiadny zákon, podľa ktorého by Vás mohli odmietnuť na základe neočkovania (napr. veľa rómskych detí nemá všetky očkovania)
Ak by vás predsa len odmietli - musia udať dôvod. A ak by bol dôvod nezaočkované dieťa - takéto zariadenie porušuje zákon ! Z čoho sa logicky dajú vyvodiť následky, pretože zákon by sa mal dodržiavať.

Áno - zákon by sa mal dodržiavať. Povinné očkovanie je teda logicky dané zo zákona (a teda, malo by sa dodržiavať). A dieťa predsa má právo na zdravotnú starostlivosť. To je všetko pravda, ale pravdou sú aj iné skutočnosti - a teda, že človek má právo odmietnuť zdravotný zákrok (pokiaľ nie je v akútnom ohrození života) s ktorým nesúhlasí. Rodičia majú právo odmietnuť očkovanie. Rodičia taktiež majú právo na informácie. Rodičia a deti majú právo na informácie ohľadom zloženia očkovacích látok, a rizikách spojených s očkovaním. Lekár, ktorý zaočkuje dieťa bez toho, aby rodiča upozornil na nežiadúce účinky očkovacej látky - porušuje zákon ! Tak isto porušuje zákon, ak dieťa pred aplikáciou očkovacej látky dôkladne neprehliadne.
A aj keď sa necháte zaočkovať a zaočkujete svoje deti - aj tak máte schopnosť prenášať baktérie a vírusy, ste bacilonosičmi. Nie menšími, ani väčšími. Rovnakými, ako keby ste neboli neočkovaní.
O vplyve očkovaní, zložení očkovacích látok a pod. nižšie.

Zarážajúce paradoxy ohľadom očkovaní a samovzdelávania lekárov
Väčšina lekárov netuší, čo všetko sa nachádza v očkovacích látkach. Napriek tomu vás väčšina upokojí, že očkovacie látky sú bezpečné.
Ako môže niekto tvrdiť, že je niečo bezpečné - keď vôbec netuší čo vám a vašim deťom pichá ???
Na základe čoho si utvoril tento názor ???

Čo bežne nájdete v očkovacích látkach :
- hliník, o jeho toxicite viac v linku : http://translate.google.sk/translate?hl=sk&langpair=en|sk&u=http://www…
- formaldehyd, formalín (jedy)
- niektoré očkovacie látky sa vyrábajú na bunkách umelo potratených detí
Naivne som si myslela, že sú to tie nechcené plody a veda si našla ich využitie. Nie.
Tieto bunky pochádzajú z cielene umelo potratených detí, kde bolo niekoľko generácií dozadu prehliadaný genofond, aby sa vylúčili rôzne kontaminácie očkovacích látok. Konkrétne skratka MRC-5 je skratkou pre bunky pľúc, 14 týždňového plodu, mužského pohlavia, použitého na výrobu očkovacej látky.
Kto má na to žalúdok a vie po anglicky :
http://www.viromed.com/services/product/mrc5.htm
Ak by vám to bolo málo, tak na výrobu očkovacích látok sa používajú aj bunky trojmesačného plodu, ženského pohlavia - taktiež umelo potrateného, a taktiež bolo použité pľúcne tkanivo http://www.viromed.com/services/product/wi38.htm.
Milé mamičky, milí rodičia - nie je to žiadne sci-fi. Tieto očkovacie látky sa používajú aj u nás na Slovensku, a sú súčasťou povinného očkovania.
Len málo lekárov má vedomosť čím vlastne očkuje. http://www.slobodavockovani.sk/news/tkaniva-potratenych-ludskych-plodov…
- v niektorých očkovacích látkach je možné nájsť aj tzv. HeLa bunky. Komu sa nechce otvárať link - ide o rakovinové bunky pani Henrietty Lacksovej, ktorá mala neuveriteľne rýchly priebeh rakoviny.
http://cs.wikipedia.org/wiki/HeLa
- To je len malá časť toho, čo sa nachádza v OL (nepísala som všetko)

Ak máte dojem, že koncetrácie jedov, toxínov, či neurotoxínov sú v OL v tzv. neškodnom množstve - ide o ilúziu. čím viac sa začnete zaujímať o detaily očkovaní a vecí s tým súvisiace, tým viac zostanete žasnúť. Ani zďaleka som nenaplnila v blogu obsah prednášky. Koho zaujíma viac na danej stránke si môže zistiť či sa v blízkosti jeho bydliska náhodou nejaká nekoná :-)

Znovu opakujem, mnoho lekárov netuší čím očkuje. V zásade ani z príbalového letáku nemusíte byť hneď múdry. Mnoho vecí sa dá skryť do "výrobného tajomstva", ktoré výrobca nemusí zverejňovať.
Dalo by sa povedať, že očkovanie je v celku riziková záležitosť. Navyše po zistení používania ľudských plodov na výrobu očkovacích látok nastáva otázka etiky. Je to etické ? Nie len pre členov katolíckej cirkvi (a cirkví odmietajúcich umelé prerušenie tehotenstva). Zaočkovať vás niečím takým, a ani vám to neoznámiť ? Je to tak v poriadku ? Ak by bola možnosť výberu, vybrali by ste si alternatívu (ktorá existuje!) ?


reklama

reklama

manof, Po, 09. 05. 2011 - 11:37

Milí priatelia,

v utorok 31.V.2011 mám dve besedy v Trenčíne:
http://www.slobodavockovani.sk/news/beseda-o-ockovani-v-trencine-31-v-2…
http://www.slobodavockovani.sk/news/beseda-o-ockovani-v-trencine-31-v-2…

a vo štvrtok 2.VI.2011 večer besedu v Bratislave:
http://www.slobodavockovani.sk/news/beseda-o-ockovani-v-bratislave-star…

Mám teda potenciálne až tri voľné termíny na besedy medzi Trenčínom a Bratislavou, resp. v Bratislave:
1. streda 1.VI.2011 dopoludnia
2. streda 1.VI.2011 popoludní
3. štvrtok 2.VI.2011 dopoludnia

Ak máte chuť usporiadať besedu kdekoľvek po trase resp. blízko trasy TN-BA resp. v BA, dajte mi, prosím čo najskôr vedieť. Budem radšej konkrétnejší:
a) Nové Mesto nad Váhom
b) Piešťany (bude tam beseda zajtra, ale druhý diel by mohol byť 1.VI.2011)
c) Leopoldov/Hlohovec
d) Trnava
e) Modra
f) Pezinok (bol prvý diel minulý týždeň, ale mohol by byť druhý diel)
g) Senec
h) Šamorín
i) Bratislava
prípadne
j) Stupava
k) Malacky

V prípade záujmu píšte na sloboda.v.ockovani@gmail.com

linda999, St, 06. 04. 2011 - 14:45

Je to sila. Dalsia velka oblast nevedomosti ludi, slabej informovanosti, ucicikavania, ze ved to je dobre a neskodne a super.
mnoho ludi nevie, ze ked dostane napriklad antibiotika, u mnohych je medzi moznymi vedlajsimi ucinkami aj:

zmeny počtu krviniek (leukopénia, leukocytóza, neutropénia, anémia), zvýšenie alebo zníženie počtu faktorov zrážavosti krvi (krvných doštičiek)
alergická reakcia, opuch (edém) alebo rýchly opuch pokožky a slizníc (angioedém)
zvýšená hladina cukru v krvi (hyperglykémia)
zmätenosť, dezorientácia, úzkostné reakcie, abnormálne sny, depresia alebo halucinácie
mravčenie, nezvyčajná citlivosť na zmyslové podnety, znížená citlivosť pokožky, tras, záchvaty (pozri časť 2: Buďte zvlášť opatrný pri užívaní lieku Ciplox 250, Ciplox 500) alebo závrat
problémy so zrakom
zvonenie v ušiach, strata sluchu, zhoršenie sluchu
zlyhanie obličiek, krv alebo kryštáliky v moči (pozri časť 2: Buďte zvlášť opatrný pri užívaní lieku Ciplox 250, Ciplox 500), zápal močových ciest
A TOTO je zvlast super:
smrť pečeňových buniek (nekróza pečene) veľmi zriedkavo vedúca k život ohrozujúcemu zlyhaniu pečene

A to je skutocne len par neziaducich ucinkov bezneho ATB Ciplox.
Zdroj:
http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/34416/ciplox-500-tbl-flm-10x…
Riesime tu, ci si farbit vlasy v prvom trimestri a napise nam niekto, ze aj teoreticke riziko JE riziko, tak radsej nepokusat (suhlasim) a potom si dame takyto liek alebo ho podame svojim detom?
Pokial ide o zivot, riskla by som to, ved aj chemoterapia ma hrozne vedlajsie ucinky, ale pokial mam napriklad len kasel a KAZDY z tychto ucinkov je horsi ako kasel, tak ten liek brat nebudem.
Radsej kasel ako ohluchnut...
Mne sa nedavno nedalo na debatu ist, co mi je luto a rada by som sa viac dozvedela o alternativach ockovania. Budem po tom patrat.
Dakujem za info z miesta cinu (y)

linda©

Polárka (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 14:58

Presne (y) o to ide poznať riziká, a na základe UCELENÝCH informácií sa rozhodnúť. (sun)
PS: rado sa stalo :-)

sofhia, St, 06. 04. 2011 - 17:30

Linda, mrkni tie stranky, pan Fillo robi prednasky v jednom kole, viem ze ma na plane aj Bratislavu, teda neviem ci si odtial...ale na Polarkou spominanych strankach najdes vsetky informacie, aj to , co vediet nechces. (sun)

linda999, St, 06. 04. 2011 - 18:00

sofhia,
ty si sa ako rozhodla z dietkom? Uz nebudes ockovat? Zistovala si nejake prava a mozne postihy?
Mozes aj do mailu, ak chces :-)

linda©

Polárka (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 18:12

Lindus, všetko je na stránke :-) ;-). Dokonca pán Filo je ochotný ísť riešiť veci na RÚVZ, ak si niekto sám netrúfa :-). Sám tým prešiel so svojimi deťmi a aj v troch ďalších prípadoch.
Pošlem ti linky ?

linda999, Št, 07. 04. 2011 - 19:18

na stranke ktorej z tych uvedenych?
Mozes poslat, ak mas poruke, budem rada :-*
linda©

Polárka (bez overenia), Pi, 08. 04. 2011 - 10:54

na www.slobodavockovani.sk - je tam aj niečo, ako jazykové okienko :-)
v dohľadnej dobe pošlem na mail (aj mi kľudne pripomeň, lebo občas mi to vypadne (blush) )

Ariesa, St, 06. 04. 2011 - 18:34

risko mal preventivku k 5r pred dvomi mesiacmi, mal byt vtedy aj ockovany. odlozili sme to s tym, ze si zavolame neskor. chcem si v ambulancii s nou chvilu posediet, poriesit pribalove letaky a aj moju neochotu nechat ho zaockovat. s nasou lekarkou sa da rozpravat, som zvedava co mi povie, ale mam aj trochu obavy, ci tie dobre vztahy pretrvaju. kazdopadne dam vediet.

Polárka (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 18:50

budem držať palce (hug) (hug) (hug)

glloria17, St, 06. 04. 2011 - 21:25

polárka, gratulujem, výstižne, v skratke, polopatisticky a prehľadne napísané! my sme už očkovanie odmietli, tak som zvedavá, kedy a či nás zavolajú pred RÚVZ. tak poctivo študujem, aby som sa vedela brániť.mňa strašne hnevajú lekári, že bez výčitiek svedomia tie naše deti zaočkujú a ked má dieťa problém, tak starať sa musí rodič..už je zodpovednosť len na ňom.ďakujem aj za takých ľudí, ako si ty, že informuješ okolie...

Polárka (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 21:37

ďakujem (flower)

- "problém" je v tom, že máloktorý lekár vie čo obsahujú očkovacie látky a druhý - "problém" nie len lekárov je, že dôverujú vyšším autoritám - alebo im podliehajú
- ďalší, že mnoho ľudí nevidí dôvod na samovzdelávanie (opäť dôverujú autoritám)

Takže nie je to len o lekároch, ale aj o stupni informovanosti samotných rodičov, o zvyšovaní povedomia ohľadom farmaceutického priemyslu a pod. Dnes je hold taká doba. (sun)

glloria17, St, 06. 04. 2011 - 21:55

a presne to ma zaráža, ako málo sú rodičia ochotní zaoberať očkovaním, proste tak veria a dôverujú lekárom, že ani náhodou nezapochybujú, či to očkovanie je bezpečné. proste lekár povie, že sa očkuje, tak sa očkuje. aj ja som taká bola, ďakujem za prebudenie.zamýšľam sa nad tým, ako pri kúpe vysávača zisťujeme parametre, značku , výkon a neviemčo a pri očkovaní len nastavíme rúčku, či nožičku dieťaťka, ktoré nám tak dôveruje...kámoška mi povedala, že odopieram svojmu dieťaťu právo na zdravie, lebo neočkujem...

Polárka (bez overenia), St, 06. 04. 2011 - 22:39

Mňa to nezaráža. Tiež ma to dlho netrápilo. V škole nás predsa učia, ako je očkovanie potrebné. Potvrdzujú to aj autority, ktoré majú na starosti naše dobro. Veď lekári, a hlavne štát nám nechce zle, čo by z toho mali ?
Až... Až som jedného dňa precitla z tohoto naivného sna. Všetko to začalo "nepodareným" pôrodom. Zisťovaním prečo sa "musí" chodiť do poradne a čo všetko sa vlastne "musí". Z "musí" sa stalo Môže. A medzi tým je podstatný rozdiel. Vždy má človek na výber (ak nie je v akútnom ohrození života) - alebo by mal mať a nemal by byť nútení do rozhodnutí, s ktorými nesúhlasí... (flower)

glloria17, St, 06. 04. 2011 - 23:33

skôr ma zaráža to, že ked poviem kámoške, že neočkujem, tak miesto toho, aby sa zamyslela, ma odsúdi. ale jasné, je to v tom, že ked máš deti zdravé, tak neriešiš. a niekto si povie, šak moje deti sú očkované a sú zdravé...
a preto si myslím, nech každý, kto chce, očkuje, ja len chcem mať na výber..

Polárka (bez overenia), Št, 07. 04. 2011 - 09:38

Neviem, prečo ťa to zaráža ?
Je to úplne bežná reakcia, ktorej sa vôbec nečudujem. Povedomie ľudí ohľadom zdravotnej starostlivosti sa drží na veľmi zvláštnej úrovni (myslím si, že úmyselne). Na väčšinu ochorení ti hneď predpíšu lieky z lekárne. A ani nemusíš byť chorá, a ponúknu ti tabletku (stačí ak ťa bolí hlava...)
Stačí, že si tehotná a už si pacientka. A toto tiež nikomu nepripadá čudné, alebo zamyslenia hodné. Ani to, že rôzne lekárske štipendiá sponzorujú farmaceutické firmy :-D (giggle)
Stále väčšina ľudí verí tomu, že farmaceutickým koncernom (ktoré úzko súvisia so zdravotnou starostlivosťou) ide o (vy)liečenie obyvateľstva - resp. o udržanie zdravia.
Nevadí - veď myslieť si môže kto chce, čo chce. Netreba to zásadne riešiť. Podľa mňa stačí všeobecne informovať. Vždy takéto informácie zdvihnú väčšinu zo stoličky - na začiatku, ale potom prídu aj ľudia, ktorím to nedá a začnú si zisťovať sami informácie. Len nepôjdu verejne s kožou na trh. (sun)

Ludka, Po, 09. 05. 2011 - 20:43

Ja som osobne proti ockovaniu a uz nikoho z nasej rodiny nikdy ockovat nedam.Pred dvoma tyzdnami nahovorila lekarka mamu na vakcinu a opuchla- tak musela chodit na infuzuie a dalsie lieky. Ved i moja dcera po ockovani mala problemy- no to som este nevedela o hrozivych latkach, ktore vakciny obsahuju. Proti uplnemu ockovaniu je aj moj manzel. Posielam jednu stranku. Nie je len o ockovani a ako je skodlive,ale je tam velmi vela naozaj uzitocnych veci, ktore otvoria oci napr. o VIT C, o mlieku- preco je telu skodlive, rakovina- prva pomoc....atd., http://www.badatel.sk/ Kazdy nech si vyberie sam.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama