reklama

Chia semienka

abigail , 21. 04. 2011 - 15:16

reklama

Dievcata poculi ste ,alebo vyskusali ste tieto semienka?Na nete som nasla same uzasne veci o tejto super potravine.Kupila som si len tak na skusku 1kg a som z toho nadsena .Vobec nemam pocit hladu ,len som smadna tak nosim vodu so sebou vsade.
Pouzivam ich len 3 dni ale zatial som nespozorovala nijake neziaduce ucinky .Ked mate nejake prosim napiste,mne velmi vyhovuju.
Poradila mi ich kamoska z Columbie ,naozajstna indianka na moju dermatididu.Vraj to vybalancuje vsetko v tele co potrebuje byt balancovane,tam to davaju aj detom tak dufam ,ze to bude ok.Na chudnutie urcite pomahaju ,lebo hlad necitim.Jem urcite menej a mam plno energie,Pouzivam iba 2 kavove lyzicky na ranajky.
Prosim dajte mi vediet ked ich poznate.:-)


reklama


reklama

abigail, Št, 21. 04. 2011 - 17:03

Lydush predstav si ,ze su trosicku vacsie ako mak .Davam si ich do ananasoveho dzusu a vypijem aj semienka .Chutia asi ako semienka v kiwi,davam ich do dzusu ,lebo chut vo vode nemaju vobec ziadnu.Ten gel co sa vytvori za 5 -6 min je len pocit akoby si mala ten anans aj s duzinou.

abigail, Št, 21. 04. 2011 - 17:21

jaj a este som zabudla ta indianka mi povedala ,ze 1 lyzica semienok obsahuje tolko omega3 ako 1kg ryb.Dufam ,ze je to naozaj tak .Ja este na sebe odskusam do konca Aprila a zacnem krmit aj Daniela ,lebo nema rad rybu.

lydusha (bez overenia), Št, 21. 04. 2011 - 22:57

Ahaaaaaa takze pohoda, zavrem oci a sup tam s tym. Kupila si to v nejakom bio obchode? Mna hlavne zaujalo znizovanie tlaku, kedze zatial sa neprislo na to, cim to je, i ked duchovne veci mam preluskane, uz len stravit :-) :-P, a nechcem sa pchat chemiou...toto by mohlo byt lepsie.

abigail, Pi, 22. 04. 2011 - 05:56

vobec nemusis zavriet oci,take fajne to je ked to das do dzusu.Nieco ako jahodovy dzus aj jadierka.Normalne sa zamiesaju do coho chces trebars aj do zmrzky,kolacov,jogurtu...Mne ale vobec nevadia v tom dzuse.
Kupila som to u nas v Health shope ,pouzivaju to aj vegani,tak skus kuknut v takom obchode.

Fany1000, Pi, 22. 04. 2011 - 08:50

Znižujú tlak? No, a je po srande. Už som sa chystala, že si ich kúpim, lebo v poslednom čase idem z choroby do choroby, únava veľká...ale ja mám tlak "proklete nízky". Neviem, čo ešte potom.

lydusha (bez overenia), Pi, 22. 04. 2011 - 12:52

Fany poslem ti z mojho vysokeho, dorovname:-)
Keby to bolo take lahkeeeee, ze?
:-)

Fany1000, Pi, 22. 04. 2011 - 19:37

(sun) ale aj tak ďakujem

gueva, Ut, 03. 05. 2011 - 21:21

mňa by zaujímalo, čo to môžem dať aj 6 ročnému dítku. Pchám do neho rybí olej ale ten je obzvlášť hnusný. Len či po chia nebude hyperaktívny.

abigail, St, 04. 05. 2011 - 23:48

Ja som zacala davat 14 rocnemu a ziadnu zmenu na nom nevidim.Ten rybi olej donho neviem dostat.Semienka mu v dzuse chutia.Davam mu iba kavovu lyzicku na pohar dzusu.

gueva, Št, 05. 05. 2011 - 09:19

ak sa môžem spýťať z akého dôvodu mu to dávaš? Mňa zaujal vysoký podiel vápnika, omega kyselín, béčko a psychická výkonnosť. Sú v tom látky, ktoré má odporučené konzumovať a bolo by to asi lepšie takouto prírodnou formou ako tabletkami. Ale trochu sa toho bojím, lebo je dosť roztržitý, nekoncentrovaný a má problémy s pozornosťou, či po užití sa toto u neho ešte viac nezvýrazní, lebo niektorí ľudia popisovali, že nemohli spať potom, a práve to nechcem, aby bol taký nabudený, že sa nebude vedieť upokojiť, alebo je to práve naopak? Pomôže mu to viac sa koncentrovať? Som z toho jeleň.
Ešte ma zaujíma,nevedíš žiadnu zmenu - pozitívnu ani negatívnu? Žeby predsa radšej tie umelé vitamíny?

abigail, St, 11. 05. 2011 - 13:45

gueva nevidim ziadnu zmenu v chovani ani v spani.Davam mu ich skor ako prevenciu z nedostatku omega kyselin,lebo rybku nezje za nic na svete a ani mliecne vyrobky nemusi.Vela plave tak si myslim ,ze ten vapnik potrebuje aj preto ,ze rastie dost rychlo.Ja mu ich davam s dzusom na ranajky,naozaj som nespozorovala nespavost v noci.
Zaujala ma aj cena tu u nas stoji kilo $23,tabletky by ma vysli urcite drahsie a su pomiesane ktovie s cim.Ja ich vlastne pouzivam ako doplnok stravy ,tak ako niekto pouziva lanove semienka a pod.ked Tvoj syn potrebuje brat lieky urcite by som sa poradila s lekarom.

liluska, St, 11. 05. 2011 - 12:25

Môžem sa spýtať, máte nejaké skúsenosti s účinkami chia semienok počas tehotenstva? Mám na mysli, či je to nemá nejaké nežiadúce účinky na plod. Na nete som našla len samé chválospevy, ale na druhej strane je to u nás viacmenej novinka. Abigail, keby si sa vedela spýtať tej svojej kamošky z Columbie, by som bola veľmi rada. Vopred díky.

abigail, St, 11. 05. 2011 - 13:51

Dobre liluska opytam sa ale budem snou az v piatok tak sem kukni az neskor.

abigail, Št, 12. 05. 2011 - 12:25

liluska tak som si na Teba spomenula ked som bola v lekarni ,lebo uz aj tam som nasla chia semienka.Tak som sa opytala profesionalneho lekarnika ci sa mozu pouzivat v tehotenstve.Mozu dokonca to doporucuju pozor si musia davat iba starsi ludia co maju nizky tlak a ludia co beru lieky ktore riedia krv.Opytala som sa v troch lekarnach vsade to velmi odporucaju.Tak som zavolala aj mojej indianke ona vravela ,ze hlavne mame pocuvat svoje telo ako na to reaguje ,treba vyskusat a uvidis ale v Columbii to pouzivaju vsetci lebo sa miesaju aj do jedal omacok ,polievok a salatov aj do kolacov.Tak je to na Tebe ,popytaj sa vsade ,pogoogli a uvidis.

liluska, Po, 16. 05. 2011 - 23:59

Ďakujem abigail za informácie, ja som nemala také šťastie, keď som sa pýtala tak mi zopakovali iba to čo je na letákoch a googli. Ma to potešilo.

labiana, Po, 30. 05. 2011 - 16:32

Ahojte.Uz par dni do seba ladujem Chia semienka a zatial nepocitujem aby som mala viac energie ci psych.odolnosti.Dokonca som este viac zravejsia a o chuti na sladke ani nepisem.Mozno robim niekde chybu.Ako to jete?Pred jedlom,pri alebo bo?Kolko davate?Ja mam 2x denne čl podla navodu

abigail, Ut, 31. 05. 2011 - 01:24

labiana to ma prekvapuje co pises.Teraz ich uziva aj moj priatel a nevie si ich vynachvalit.Podla mna zrejme Ti znizuju tlak a telo ma z toho mozno menej energie a ziada si ju dobit sladkym.Ja si ich davam nalacno vlastne ako ranajky do dzusu.Poslednu dobu ich zalievam vriacou vodou a potom dolejem dzus.Ta vriaca voda urychli napucanie a ked dolejem ten dzus tak je to aj hustejsie skoro ako riedka krupicova kasa.Takto nemam ani chut ranajkovat az niekedy o desiatej nejaku hrianku alebo jogurt.Ja si davam teraz dve polievkove lyz. do 1/4 pohara vriacej vody a dolejem dzusom ,pouzivam 3 dl pohar.Tak neviem ,ale ako vravi moja kamoska pocuvaj svoje telo .B-]

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama