reklama

Prosím poradiť :) Ohľadom dojčenia :)

mnnaaauuu , 25. 09. 2011 - 20:36

reklama

AHojte. Zasa mám raz dilemu ohľadom dojčenia. Mám sedemmesačného drobca, príkrmy mu dávam 6 týždnov, dvakrát denne. Problém je v tom, že odkedy mu to dávam, tak sa chce menej dojčiť, len v noci, nadránom, naobed a večer pred spaním. Medzi obedom a spaním, tak okolo druhej, mu dávam obed, a potomsa nechce dojčiť, až večer o ôsmej, ked ide spať, donedávna pil aj okolo piatej, ale teraz sa vykrúca, nechce... nechce ani vodu, ani čaj, bojím sa, aby nebol dehydrovaný :( a hladný :) pritom ked vidí šálku s lyžičkou, tak otvára ústa ako vtáčatko (giggle) (giggle) ako ho "prinútiť" papať mliečko? Alebo mu mám robiť napr. kašičku s MM? Možno to odmietanie súvisí aj so zúbkami, začali sa mu tlačiť, no dnes zub vykukol a ten štrajk pokračuje....;-(


reklama


reklama

Martina79, Ne, 25. 09. 2011 - 21:00

Asi mu stačí. Ak sa bojíš, že by bol dehydrovaný, skús rátať plienky, či ich dosť ociká. Aj náš niekedy papá viac, inokedy menej. Niektoré dni pred každým denným spaním aj po ňom. Inokedy ledva pred. A potom moje prsia....:-O
Môžeš mu skúsiť dať vodu lyžičkou. Dobrá rada, len sa ťažko praktizuje, aspoň u nás.:-) Všeličo možné, len vodu nie.

mnnaaauuu, Ne, 25. 09. 2011 - 21:47

Ciká dosť, zas ked pije v noci, na obed alebo večer mlieko, tak vypije dva plllllllne prsníky (giggle) (giggle) (giggle) Čo sa mi zdá až až :) NEviem, akú má kapacitu žalúdka (giggle) (giggle) (giggle)

ja_hodka (bez overenia), Ne, 25. 09. 2011 - 21:09

A prečo ho nútiť? Sú deti, ktoré dávajú prednosť jedlu - mám jednu takú doma (giggle) Dieťa vie, čo potrebuje. Prešli horúčavy, asi nepotrebuje toľko tekutín. Neboj nič. Sám si vypýta, čo mu chýba :-)

mnnaaauuu, Ne, 25. 09. 2011 - 21:46

:) Len ja taká ustráchaná :) TO nútiť som nemyslela tak doslovne... Nerobí mi problém dať mu jesť aj "jedlo"... Len či mu nebude chýbať to mlieko, predsalen, na 7 mesačného sa mi to zdá málo :-( Dúfam, že sa nezačal postune odstavovať...Hádam to prejde... samo od seba.. A ak nie, zrejme skúsim tú kašičku z MM, minule ju mal namiesto obeda (akosi som nestíhala variť) a chutila (rofl)

kacenka.r5, Ne, 25. 09. 2011 - 22:03

presne tak, súhlasím s jahodkou. Drobec vie koľko mu treba, nemyslím si že sa odstavuje. Ja som to pri staršom synovi pomenovala ako level. A deti ich majú viac a nie všetky sa týkajú jedla. Ale keď si nie istá skontaktuj poradkyňu :-) jedna, teda minimálne jedna je aj tu :-D

mnnaaauuu, Ne, 25. 09. 2011 - 22:05

Vdaka.. Myslíš Adinku :) počkám, hádam napíše tu :) Tak môj zrejme prechádza levelom "som veľký, chcem jesť jedlo pre chlapov "

kacenka.r5, Ne, 25. 09. 2011 - 22:44

Je to možné, ja teda tieto jedlové levely akosi zvládam viac menej dobre, mne zasa robia problém tie kde si dokazuje že je na svete a má svoje práva, jedovací level a ten sa teda opakuje, už sme ho mali niekoľko krát :-( . Ale to je asi preto, že s jedlom bojujeme od narodenia až doteraz a to už má 4 roky. Do troch rokov nechcel nič iné ako kupované prívarky. A to som mu vyvárala ako pre kráľa ;-) Kupovala som všelijaké vitamíny,skúšala ho vyhladovať, nekupovať prívarky a ponúkať varené, potom som varené dávala do prívarkových flašiek (čo ihneď odhalil (y) ). Tak som to vzdala a postupne sa otrkáva. Síce doteraz mi neje kopu jedál (chlieb s maslom,salámy, paštéty (domáce), pomazánky, mäso chce len kuracie, zeleninu len v polievkovú, ovocie vôbec. Dokonca je vyberavý aj v sladkostiach :-P ) Ten mladší sa javí ako dobrý jedák, tak hádam mu to ostane :-D Tak hlavu hore, určite sa to zlepší a keď nie tak sa nič nedej, vyhovuje mu to tak a basta. Veď je predsa veľký chlap!:-P

mnnaaauuu, Po, 26. 09. 2011 - 08:35

(sun) (sun) (sun)

Adinka, Po, 26. 09. 2011 - 12:41

Ahojki, naozaj môžeš kontrolovať tie plienočky, aby si si bola istá, že dobre pije, ak aj dobre ciká. Tiež príkrmy môžeš robiť redšie, aj s tvojím mliečkom, alebo viac vody do zeleninky, aby dostal dostatočné množstvo tekutín. On si to ale zrejme vynahrádza v noci :D
Mohli by byť teoreticky aj iné príčiny, prečo cez deň odmieta prsník, tu hovoríme o dojčenskom štrajku. Ten je najčastejčí okolo 3, 8 - 9 mesiaca, niekedy okolo roku, ale môže nastať kedykoľvek vplyvom nejakej zmeny. Prikladám článok, aj keĎ to zrejme nie je tvoj prípad, ale ak by si si tam niečo našla :
http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-poradkyne/prezentacie/kurz-t…

Ak by sa ti nedalo otvoriť v pdf, tak tu :
http://www.utrochslnc.sk/content/dojcensky-strajk-zrazu-sa-odmieta-dojc…

mnnaaauuu, Po, 26. 09. 2011 - 13:00

no v noci sa zobdí 1-3x, napapá sa v pohode.. jediné, čo sadlo, je F:-| a všetky body z časti "G" dodržiavam(giggle) :-D ano som o tom nevedela(giggle) len on málinko spí, takže počas dna je takmer nemožné nakrmiť ho, ked nie je celkom pri vedomí:-) jedine na obed:-| len ma deprimujú tie rady okolia - uť chce konečne flašu, plnotučné kravské, že mám slabé mlieko, uvariť krupicu:-( :-( ;-(

Adinka, Po, 26. 09. 2011 - 13:52

Nedaj sa deprimovať ;-) Ja som vždy na to kravské hovorila, že ja mám doma dieťatko, nie teliatko (blush) Je možné, že časom sa začne viac dojčiť aj cez deň, uvidíš. Takto na diaľku sa to ťažko rieši, čo mávam maminky so štrajkami, tak tam som bola niekedy aj každé dva týždne, niekedy raz za mesiac ... :D Vždy sa dačo našlo, ale dôležitá možno bola aj tá podpora, lebo maminky niekedy mi zavolali a potom o hodinu, že asi len ten rozhovor zabral, lebo dieťa už zase pije (giggle)
Ono väčšinou je prvým znakom že málo dieťa pije aj to, že mamina dostane menštruáciu. Niekedy ak s dojčenie znova zintenzívni, menštruácia sa zase oddiali.
Hlavne klid a nohy v teple :D Bolo ako bolo, rady od každého sú rôzne, lebo každý má iné skúsenosti, vedomosti, rodinné podmienky - oni to myslia dobre, chcú tebe aj dieťatku to najlepšie, tak sa na nich nehnevaj, za radu pekne poďakuj (hug) a sprav si svoje.
Ani mňa nemusí nikto počúvať, /niekedy sa ani ja sama neposlúcham, najmä keĎ deťom niekto donesie čokoládu, ale pssst

len ja, Po, 26. 09. 2011 - 13:27

Môj syn robil presne to isté, po obede, ked sa dobre napapkal "normalnej" stravy, vydržal aj 5 hodín bez dojčenia. Ja si myslím, že to bolo preto, lebo pocit sýtosti mu vydržal dlhšie po jedle ako po mojom mliečku. Okrem toho určite aj žalúdok si musel po mliečku zvyknúť aj na niečo pevnejšie, s čím mal viac práce.

mnnaaauuu, Ut, 27. 09. 2011 - 20:46

A potom ho to prešlo? Aj mne to tak jeden čas pirpadalo, že nie a nie stráviť obed (giggle)

2bibi3, Po, 26. 09. 2011 - 22:34

ahoj,mám 8-mesačného syna,papá mliečko ráno predtým ako vstaneme,potom má kašu/nemliečnu z prášku/,al.výživu,termix,zahustím mu to buď banánom alebo baby sušienkami,po cca 2 hodinách ide spinkať,vtedy pije zasa mliečko,lebo on najlepšie zaspí na prsníku.Na obed polievočka zeleninka s kuracím masom,alebo zemiak.kaša s uvarenou rybkou,to mu veľmi chutí,potom zapije čajom,na olovrant ovocie,výživa,teraz som mu začala asi hodinu pred kúpaním robiť kašu nemliečnu,potom pred spaním zasa mlieko.V noci papká dosť často,ale len tak po troške,pripadá mi to,že mu robím dudlík.Tiež ma už nahovárajú na fľašu,ale ja si to vychutnávam,dcérku som kojila len 4 mesiace,takže je to pre mňa iné.Dávam si pozor na svoju stravu,skús požiadať o radu pediatričku,možno sa zbytočne znepokojuješ:-)

mnnaaauuu, Ut, 27. 09. 2011 - 11:52

Moja pediatrička mi na každý problém odporúči Nutrilon, takže ju tým ani nezaťažujem. počúvať jej rady, už dávno nekojímB-] B-] B-] Len som sa obávala, že sa začína odstavovať, nepamatám si, kolkokrát denne, pil mliečko v jeho veku starší, ale teraz pije plnú flašu ráno naobed večer, pomedzi to puding, kašička a jogurt :-P :-P ale zas on je po mamke, mliečko ľúbime (rofl)

eMilka, Ne, 06. 11. 2011 - 10:25

ahojte maminy, ja uz mam jednu dcerku na svete a teraz cakam uz druheho drobca. Pri prvej dcerke som skoro ani nevedela, co je to dojcenie, tak sme skoncili na umelom mliecku bebe. Odporucila mi ju pediatricka takisto. Zo zaciatku kazde dve tri hodinky, vecer vzdy pred spanim a samozrejme aj v noci musela byt flaska po ruke. Ked mala mala 6 mesiacov, tak postupne sme zacali pridavat aj kasicky a pomlete ovocie aj zeleninku. Zo zaciatku tiez boli problemy, zjest nieco ine ako mliecko. Ale naucila sa. Teraz uz papame aj jogurtiky a vyzivky a bez problemov. Aj ked vela krat je viac jedla na nej ako v brusku :-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama