reklama

Kto si mysli,ze ockovanie je neskodne, a potrebne, nech si pozrie toto video, alebo kto sa stale nevie rozhodnut

sofhia , 26. 01. 2012 - 09:15

reklama

Mile mamy,

zabite ma, preklinajte, myslite si co chcete, ale pravda je,ze si neviem pomoct, a ked sa ku mne dostane nieco taketo, musim to sirit dalej:

http://www.youtube.com/watch?v=ze_Hlkz8dDs&feature=related


reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 09:43

"Dievčatá, prosím, pridávajte na stránku len Vaše príspevky o Vašich radostiach a starostiach, skúsenostiach, zážitkoch ... Prosím, dodržujte tieto pravidlá a Kodex diskutujúceho"
Toto sa pise na uvod NM
A takychto ci inych hororovych videi, hoaxov a podobne je na nete kopa. Keby sem kazda jedna zacala pridavat linky na youtube tak Kamila moze zacat zhanat novy server. Mimochodom, googlit vie kazdy a kto chce, najde si vsetky dostupne info dokonca aj take, ktore mu budu presne vyhovovat. Pretoze nie vsetko co je zavesene na nete je alfa a omega vsetkeho a zarucena ultra super pravda. Ked chcem byt vegetarian, najdem si vsetky PRE ked nechcem, najdem si tam milion dovodov preco NIE.
Ludia by sa mali zacat spoliehat na vlastny rozum a usudok viac ako na videa z youtube,

dulka, Št, 26. 01. 2012 - 09:50

lydush (y) (y) (y) (na nete sa dajú nájsť aj videá v opačnom garde)

Heja, Št, 26. 01. 2012 - 09:47

lydush súhlas (y) (y) (y)

georgina, Št, 26. 01. 2012 - 09:52

Lyduška, no, takto...
1. Tento príspevok nie je v rozpore s kódexom - Sofhia píše o svojich starostiach, skúsenostiach a zážitkoch. Síce iba jednou vetou - ale píše.
2. Ako je to s pridávaním linkov, píše Kamilka tu: http://www.nanicmama.sk/ostatne/pravidla-na-stranke
Vložil(a) Kamila, 5. Máj 2010 - 10:23
Mozete odkazovat na stranky, ak ste tam nasli zaujimavy clanok, alebo nieco dobre kupili. Ak takyto odkaz pridaju dievcata, ktore nas citaju pravidelne, tak viem, ze chcu len poradit ostatnym. Ak vsak pride niekto a je na stranke 5 minut a rovno zacne pridavat odporucania, vtedy odkazy ak na nich nadabim mazem.

3. Kliknúť na link na youtube nijako nezaťaží náš server.

Toľko k "technickej" stránke.

lydusha (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 10:21

Ok, v pohode.
Takze teoreticky- od zajtra zacneme vsetky alebo vacsina pridavat svoje zazitky spojene s brousdanim po nete, nalady z domu, klebety z roboty, z ciest, z mhd, budeme denne pridavat dvesto odkazov na youtube, co nas tam nastvalo, co potesilo, povytahujeme vsetky hoaxy z databazy, vsetky katastroficke scenare o konci sveta, o nesmrtelnosti chrusta, momozemskych utocnikoch a bude to ok.B-] :-D

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 10:36

Ja neviem co sa rozculujes, ved nikto ti pri hlave pistol nedrzi. Nemusis rozkliknut, nemusis citat... Vec vybavena.

Ci je nutne debatovat len o "vyvolenych temach", ktore nikomu nezatazia hlavku ?

dulka, Št, 26. 01. 2012 - 10:48

A kto sa tu rozčuľuje? :-O :-O :-O

Danica18 (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 11:00

Polárka(sun) nemám pocit ,žeby sa Lydusha(sun) rozčulovala.Vyjadrila svoj názor.

georgina, Št, 26. 01. 2012 - 10:42

Lyduška, čisto teoreticky - myslím si, že samovoľný prelet do druhého extrému sa tu konať nebude :-) ;-) B-].

linda999, Št, 26. 01. 2012 - 11:46

Sofhia, dakujem, bohuzial, jeden z mnohych pripadov. Teraz aj ten chlapcek na Orave...je to hrozne. Mnohi ludia nechapu, ze je velky rozdiel rozhodovat sa pri zachrane zivota pre liek, ktory moze mat vedlajsie ucinky ale moze aj zachranita medzi tym, ze mam zdrave dieta a napicham donho nieco, co moze mat fatalne nasladky, narusi imunitu a mnoho ineho. Staco si pozriet zlozenie na pribalaku a pouzit zdravy rozum. Na to netreba ziadne konspiracne teorie, to su fakty.
A citala som studie chorobnosti zaockovanych a nezaockovanych deti....zaujimave.
Vsetky neustale chore deti z mojho okolia su plne zaockovane, kmene virusov z ockovania nahradili ine kmene, proti ktorym zaockovane neboli, imunita v kybli, deti idu z jednej choroby do druhej, skolky su sememniskami bakterii a virusov odolnych na ATB. Naozaj lakava predstava dat zaockovat svoje dieta.
A ta myslienka v pribalakoch vakcin, ze dieta neockujte, ak malo po predoslom ockovani zle reakcie...no, to ako mam vyskusat prve ockovanie a ked mi ochorie alebo nebodaj umrie, tak budem mat lekarsky dovod neockovat dalej? :-O
Hlavne ze pri kazdom volnopredajnom lieku je upozornenie: POZORNE si prestudujte pribalov letak!
Viete co mi povedali v detskej ambulancii ked som ho vopred pytala, k vakcine, kotru nam chcu ockovat o mesiac? Ze oni pribalaky nemaju z tejto vakciny (z inej nam dali). Ako mozem poskytnut informovany suhlas bez informacii, je mi zahadou.
Chory system.

Damy, ak nebudete reagovat na prispevky off topic, trollkov a prehustenych vysokotlakarov, nevznikne burka v serbli a moze sa tu (aj nemusi) normalne diskutovat.
Porozmyslajte.

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 19:54

Prosím, čo sa stalo s chlapčekom na Orave? nič som nepostrehla...

PS: u nás lekárka k dispozícií príbalový leták má, resp. ked nevyhodí s krabičkou, totižto vakcíny sú balené po päť alebo desať...

mnnaaauuu, Pi, 27. 01. 2012 - 12:10

aha, to som už videla :( myslela som, že sa bavíme o reakcii na MMR, neviem prečo (blush)

Iwa, Št, 26. 01. 2012 - 11:21

Toto milujem! Nastrašiť ľudí, že pomaly nebudú s deťmi chodiť k lekárovi. K videu: autizmus (pokiaľ ma pamäť neklame) je vrodená porucha, spôsobuje ju poškodenie mozgu počas vnútromaternicového vývinu. Takže ju nikto po očkovaní dostať nemôže. Náhodou sa prvé prejavy autizmu dajú pozorovať okolo 1 roka, čo sa kryje s očkovaním. Tak si Sofhia, najprv over fakty a až potom rob paniku.

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 11:23

Iwa, su viacere druhy autizmu, resp. jeho priciny. keby nebola pravda toto video, tak by v USA nevysudilo par rodin odstupne od farmafiriem...

Iwa, Št, 26. 01. 2012 - 12:07

Nemám rada takéto videá. Tiež by som mohla vyskladať fotky, najprv usmiate (zarazila ma jedna fotka PRED očkovaním, kde má dievčatko takmer všetky zúbky, taký chrup majú 1,5-2 ročné deti, nie 13 mesačné) a potom smutné a zamyslené obrázky... pripadá mi to ako citové vydieranie. Chápem, že rodičia sú nešťastní, ale vyrábať paniku my nepripadá ako dobrý nápad. Radšej by som si pozrela lekársku správu, kde by to bolo napísané, že autizmus spôsobilo očkovanie. Veď tam nebol ani presný názov a výrobca vakcíny...

linda999, Št, 26. 01. 2012 - 12:26

Iwa,

ani ja nemam rada taketo videa.
Neskumam, ani nemam ako, ci je do bodky pravdive, nenamotavam sa na na pana Kamakawiwo a jeho dojimavu hudbu, ani neobvinujem boha za umrtia deti...
Len si vsimam a rozmyslam.
Mala som kedysi jednoznacne pozitivny nazor na ockovanie, lebo som si myslela ze na 100% chrani proti moznym chorobam. O zlozeni vakcin som nechyrovala, rovnako ako mnohi lekari a laici.
Ale inteligentny clovek zmeni nazor, ked ma k dispozicii argumenty.
A tie najdes v pribalovych letakoch samotnych vyrobcov, v studiach (ano, su dlhe a zlozite a verim tomu, ze ti, co tuna oponuju, necitali ani jednu).
Len napadat iny nazor, lebo ho niekto zverejni, podme do nich, huraaaaa, poistovacky, manazerky, ucitelky,predavacky, toaletarky, podme ubit tych co si trufli premyslat ;-)

linda999, Št, 26. 01. 2012 - 11:32

Iwa,
chodim k lekarovi, rodila som v nemocnici, chodim s dietatom na poradne.
Ale aj premyslam.
Dieta moze mat predpoklad na nejaku chorobu, ktory by sa vsak bez takeho zasahu do tela akym vakcinacia je, neprejavil.Takze ak sa zatial nedokazalo ze by ockovanie autizmus sposobovalo, urcite ho v mnohych pripadoch spusta.

Je to proste ruska ruleta. Nase deti by nemali byt pokusnymi mysami.
Vakciny (mnohe) nie su otestovane tak, ako by mali byt.

NIE SOM PROTI OCKOVANIU AKO MYSLIENKE.
Som proti skodlivym vakcinam.

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 11:39

(y) Linda to vystihla.

inak mimochodom, este je moznost, kt. niektori ludia robia, vediac ze imunita dietatka je najcitlivejsia a sa buduje do 2-3 r, ze odkladaju ockovanie do 2 r, a potom ockuju postune, a idealne monovakcinami, nie hexou, kt. obsahuje virusy 6 chorob.

Jednoznacne je fajn mat viac informacii, a rozhodnut sa. a radit sa o ockovani s lekarkou, ci sestrickou, je akoby ste sa rovno pytali predajcu farmafirmy, co si o tom mysli.

Linda, ak sa chystas odmietnut, vies ako na to najlepsie,ze? ze treba odmietnut ockovacie latky a nie ockovanie ako take? ;-)

linda999, Št, 26. 01. 2012 - 11:45

Len keby tie monovakciny boli dostupne...milujem ked niekto povie, ze " nas ockovali a tu sme", ale neberu do uvahy ze boli ine vakciny, ine zlozenia, a takisto par ludi na to doplatilo zdravim, navyse, vacsina tychto ludi ma zdravotne problemy, len to uz akosi neberu do uvahy...

Lekarka mi vahavo povedala: Noooo, mali by byt bezpecne, ked sa to pouziva
a sestricka: (pytala som sa na obsah hlinika v Synflorixe kontra Prevenar) ja neviem ja som to nestudovala, musite sa spytat pani doktorky (rofl) (rofl) (rofl)

Jasne ze som nepotrebovala radu, len som tak skusila, co vlastne ludom hovoria.

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 11:54

Nam bolo povedane,ze sme prvi,ze za celych 30 r praxe sa s takym nestretla, jasne dostali sme brozurky asi 3 o nutnosti ockovania... a odkedy sme to aj podpisali, tak lekarka je chladna ako psi cumak, asi ju mrzi tych par EUR, kt. jej uteka.

linda999, Št, 26. 01. 2012 - 11:56

Sofhia,

a ozaj, poslem ti mail :)

dulka, Št, 26. 01. 2012 - 11:36

Iwa, sme dve, čo to milujú (giggle)

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 11:55

Ja milujem, ked ludia, kt. nemaju vobec prestudovanu danu problematiku, cerpaju informacie od lekara a zo skusenosti seba a svojej rodiny, a casto si ani nepozru doporucene linky, o ktorych by mala vlastne cela diskusia byt, tak takito ludia tu potom radia a splachuju do zachoda ostatnych.

dulka, Št, 26. 01. 2012 - 13:16

Áno Sofia, všimla som si aj v Tvojich predchádzajúcich príspevkoch, že zásadne píšeš len o tom, čo máš dôkladne preštudované (napr. o zákonoch ktoré už dávno neplatia a pod.). (giggle) .
A keď má niekto iný názor na očkovanie ako Ty, neznamená, že si o tom preštudoval menej ako Ty. Len jednoducho dospel k iným názorom.
Nechám Vás, podeabatujte si, mňa už unavuje téma, ktorá sa tu dostáva na pretras s pravidelnosťou cca raz za 1-2 mesiace.

margesimpson, Št, 26. 01. 2012 - 13:47

svata pravda (y) (y) (y)

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 15:09

Kocky, nepisem to tu pre vas - Dulka, Margesimpson, Lyduschka...atd, ked vas nebavi tema, tak necitajte, nepiste. Ide mi o tehotne mamicky, a zienky, kt. su tu nove, kt. sa k tejto teme este nedostali.

aj ja mam na praci aj lepsie veci. ale neda mi to. ked sa dostali ku mne infosky o ockovani, tak to bolo par dni po tom, ako sme nechali dietatko ockovat hexou. nespavala som asi tyzden.

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 15:18

Dulka,
Mna napr. tato tema neunavuje. rada si precitam, pozriem. A ako tak pozeram, coraz viac rodin ma negativne skusenosti ohladom ockovania. Takze mi to pomaha zorientovat sa v danej problematike - lebo este jedno ockovanie nas caka. Beriem, ze to niekoho moze unavovat. No lahka pomoc - nikomu nie je prikazane take temy citat, ci nebodaj na nereagovat.

Iwa, Št, 26. 01. 2012 - 13:21

Okrem linky na citovo podfarbené video tu k danej téme nie je nič. Myslím, že mám o autizme preštudované dosť, lebo aj u môjho syna mali lekári podozrenie na autizmus (lebo nerozprával v 2 rokoch), mám kamarátky s autistickými deťmi, s ktorými sa stretávam...
Nikoho tu nepresviedčam, aby deti určite dal očkovať, že to, čo je videu sú blbosti. Len som napísala, že nemám rada spôsob, akým sa téma prezentuje (citovo podfarbené video) a že radšej by som si pozrela nejaké lekárske správy, kde je presne popísané čím bolo dieťa očkované, čo sa potom dialo, aké mu spravili lekári vyšetrenia a na čo prišli (proste fakty).
A veľmi rada by som si tie linky o súvislosti autizmu s očkovaním prečítala, zaujíma ma to.

Iwa, Št, 26. 01. 2012 - 23:37

Tuto linku si mala dať mamiesto videa na youtube a bola by sa rozprudila uplne ina debata (sun)
Poznam tu stranku a očkovania pre deti aj seba si vyberám.

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 15:23

Iwa
vela sa da docitat na protiockovacich weboch, kde su aj negativne vyjadrenia lekarov. Okrem ineho nejaku vypovednu hodnotu ma aj Virapenova kniha, Neziaduci ucinok smrt (mam ju v pdf ak by mal niekto zaujem, kontaktujte ma cez mail). Mam k dispozicii aj knihu Martina Hirte-ho (lekara) Ockovani pro a proti (taktiez rada preposlem,ak by bol zaujem). Su to ludia od fachu - nie len plasici, burici, stupenci new age, ci hipici :-)

Iwa, Št, 26. 01. 2012 - 23:42

Citam, citam, aj Neziaduci ucinok smrt som precitala. Mna stve, ked niekto hodi linku, kde nie su ziadne fakty, len plno emocii. To potom zdvihne zase dalsie emocie a mam pocit, ze privela emocii zahmlieva zrak (alebo rozum?).
Prosim Ta, mozes mi poslat tu druhu knihu Ockovani pro a proti? Dik!

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 10:35

Poslala som ti mail :-)

mnnaaauuu, So, 28. 01. 2012 - 21:56

aj ja by som chcela knihu očkovanie pro a proti, môžeš?

Polárka (bez overenia), Ne, 29. 01. 2012 - 11:30

Samozrejme, ze mozem. Mam poslat na centrum, alebo na seznam :-) ?

zuzuzu, Ut, 07. 04. 2015 - 23:15

Dobry den, viem ze je tento post stary viac ako 3 roky, ale je este mozne od vas ziskat knihu od Martina Hirteho v PDF? Dakujem pekne.

Ariesa, Št, 26. 01. 2012 - 13:23

iwa, u nas ti NENAPISE lekar po "stalo sa", ze autizmus, cukrovku, ci inu porucho sposobilo ockovanie, ale ze ockovanie bolo spustacom. to znamena, ze dieta "nebolo dostatocne vysetrene" a zrejme malo "predispozicie". (vsetci su kryti, ako mohli vediet, ze ma nabeh na cukrovku, ked ju nemalo? koma? autizmus? a keby rodic odmietol, ide na priestupkove konanie). ale do neziaducich ucinkov lieku to nespada.

v blizkej rodine mame dietatko, ktoremu sa to stalo v Nemecku. tu je rozdiel, ze v nemecku rovnako uznaju, ze ockovanie mohlo byt spustacom, ale tam ta neodpisu ako u nas, ale odskodnia (to uz je to najmenej :-( ) a verejnost sa dozvie ako to bolo, nezatlka sa to ale je to OFICIALNA VEC a v krajinach, kde ockovanie povinne nie je, sa ROZHODUJE rodic.

naopak, na Slovensku poznam osobne rodinu, ktorej trojrocne dieta 2 dni po ockovani padlo do komy. ale ockovanie za to nemoze.

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 15:03

(y) (y) (y)

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 19:56

Netvrdim, že nie je pravda, že autizmus vzniká už počas tehotenstva... ale... ako je potom možné, keď zdravé usmiate dieťa, ktoré komunikuje, smeje sa, o dva dni je ako bábatko? nenarážam na to video, ale na kooooooooopec článkov, ktoré nájdeš

sofhia, Št, 26. 01. 2012 - 11:21

nechapem preco sa tu deju tieto zabomysie vojny. niekto niekomu lezi v zaludku, lebo pise ci hovori nieco o tom,co sa mu nepaci.
ze sa podporuju zeny navzajom jedna druhu a mimochodom, vobec nie k teme.

akira13, Št, 26. 01. 2012 - 16:15

existuje možnosť absolvovať povinné očkovania s bezpečnejšími očkovacími látkami? Teda asi použiť monovakcíny?
Môj názor nie je za ani proti očkovaniam- za je asi to, že "mŕtvy" vírus nebude mutovať takže sa nestretneme s "vtáčím" morom alebo "prasacím" čiernym kašľom, ktorý nás tu vyhubí všetkých.
Na druhú stranu vidím a vnímam, že očkovacie látky neobsahujú bezpečné zložky a preto by som bola za, aby očkovanie nebolo povinné a teda aby ho matky rozhodnuté na základe vlastného rozumu mohli odmietnuť.
Potom sa naskytá otázka, ako oddeliť takéto ženy od takých, ktoré sa na to jednoducho "vykašlú". U nich majú tieto očkovania úplne najvyššiu opodstatnenosť (snáď netreba špecifikovať o aké nemalé skupiny ľudí ide).
Dodám (iba k faktom), že ja osobne nepoznám nikoho s následkami po očkovaniach. Tým nepopieram, že taký neexistujú. Ak 95% ľudstva nemá alergiu na kiwi, to neznamená, že taká neexistuje.
Video sa mi nepáči, fotky vysmiateho bábätka a neskôr zamračeného mám doma aj ja, tiež by som ich vedela uložiť aby dojali srdce. To ale tiež neznamená, že takáto téma má byť tabu:-)

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 19:59

(y) (y) (y) (y) (y) (y)

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 20:07

Ja som taká na vážkach. pred troma rokmi som bola určite ZA očkovanie. Očkovaniu som verila, verila som, že je to super! Slepo som dávala očkovať dokonca svoje nedonosené dieťa, ktoré vážilo po narodení KILO! Absolvoval povinnné očkovanie celé, dokonca aj MMRa TBC v dvoch rokoch. ANi raz nemal nejaké strašné účinky, raz opuchnutú nôžku, ináč ani teplotu, ani zvýšenú... Potom mi začali do očí udierať články. Kým boli zahraničného pôvodu, nak som to neriešila. Potom slovenské... internet... reflex... a naskočili zimomriavky. Tera z mám druhé dieťa, a pred kažťdým očkovaním mám strach. TBC ho zaočkovali, ani som nestihla zakročiť. našťastie, OK. Po prvvej dávke hexa mal dva dni vkuse horúčky nad 38,5... Po druhej dávke teiž... Teraz nás čaká tretia, váhala som, odmietnuť, neodmietnuť? Pneumokojkky sa mi síce až tak potrebné nezdajú, ale taký tetanus, to by som neriskovala. Presviedčam sa, že ked zvládol dve dávky, zvládneme aj tú tretiu. No tá MMR mi stále vrta v hlave. Váham, možno odmietnem... Mám "len" dve dilemy. Čo ak moje dieťa dostane osýpky alebo mumps? čo potom? a z čoho zaplatím tú nespravodlivú pokutu? áno, myslím si, že je nespravodlivá. pretože, to , čo je povinné, by malo byť aj stopercentne bezpečné. Bez trvalých následkov a bez hrozieb. Navyše, je to MOJE dieťa, ja za neho beriem zodpovednnosť, tak prečo mi niekto prikazuje, čo mám do neho pichať?
čiže, nie som proti očkovaniu, ale ani za. Nech sa očkuje, ale BEZPEČNÝMI vakcínami a proti nebezpečným ochoreniam (napr. tetanus) a nie proti ovčím kiahnam a pneumokokom...

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 20:18

Tetanus mna osobne znepokojuje najmenej. Staci sa pozriet pri akej prilezitosti sa moze tetanom clovek nakazit, nieto este male dieta. Alebo aj statistiku kolko ludi realne ochorelo a podlahlo za posledne roky tetanu (a to mnoho ludi preockovanie v dospelosti uplne odignoruju).
Keby som nebola KO pohladam ti aj linky, ale fcul sa mi vazne nechce.

K ostatnemu ohladom neockovania mozes sa pokojne ozvat panovi Ing. Filovi, pomaha rodinam, ktore neockuju svoje deti. Sam ma deti, ktore nie su ockovane (aspon nie vsetky). :-)

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 20:23

čo ja viem, bývame na dedine, deti sú od rána do večera von, na dvore, pri zvieratách, škrabu sa po stromoch, plotoch. DObre, beriem, ten ani nie ročný nie, ale ten vačší, predsa...... Kto je Ing. Filo?

Polárka (bez overenia), Št, 26. 01. 2012 - 20:30

Aha, rozumiem. Uff, tak sa mi nechce rozmyslat. Ak by si chcela nejaku literaturu ohladom ockovania mam zopar v pdf.
Ing. Marian Filo sa angazuje za slobodu ohladom ockovania. Link na jeho stranku : http://www.slobodavockovani.sk/

Na prednaske vravel, ze nema problem po dohode ist pomoct vyargumentovat veci na prislusnych miestach. Kazdopadne za opytanie nic nedas. Na stranke ma jak mail, tak tel. cislo. :-)

mnnaaauuu, Št, 26. 01. 2012 - 21:49

Dík, ak budem rozhodnutá, pozriem, nad MMR vááááááááááham... na to tretie povinné som rozhodnutá tak na 90 percent ísť.. ale z tej MMR som rozpoložená:-)

Tangy, Št, 26. 01. 2012 - 23:57

Mnnaauuu, mame podobne pocity. Hexa aj pneumokoky sme uz zaockovani, ale pred MMR mam naozaj strach. Ja som v detstve prekonala aj osypky, aj mums. No rubeola je nebezpecna najma v tehotenstve. Takze na jednej strane je tu strach z choroby, na strane druhej strach z vakciny, ktora moze byt spustacom inej choroby. Ale kto nam zaruci, ze spustacom, nebude nieco ine. Nie vsetko je zapricinene ockovanim, su aj ine faktory. Mam pocit, ze sa priliz poukazuje na ockovanie, ale co nas zivotny styl, znecistene ovzdusie, rozne lieky...

linda999, Pi, 27. 01. 2012 - 00:36

Tangy, ako pisem vyssie v prispevku, tak u mna je to tak, ze keby som sa mala choremu dietatu rozhodnut dat liek co moze zachranit zivot ale moze mat aj neziaduce ucinky, tak ho dam. Ale ked je dieta zdrave, tak pokusat osud sa mi nezda dobry napad.
Inak jasne, ze faktorov je viac. Ale vzduch neovplyvnis...ale to co das dietatu pichnut, ano.
Navyse, mne vadi, ze sa ockovanim obchadza prirodzena imunita. S bakteriami a virusmi sa stretavame denne a imunita funguje, ale pri vakcinacii sa nasupuje do tela 6 chorob naraz plus toxicke kovy a ine latky, pripadne este druha vakcina, aby bolo aj do druhej nohy.

Tangy, Pi, 27. 01. 2012 - 00:45

Vnimam to podobne, ale citim v tom aj hru so strachom, z oboch stran.

linda999, Pi, 27. 01. 2012 - 00:55

akurat ked ti niekto poradi neockuj, ak sa bojis, nezarobi na tom miliony...

diid, Pi, 27. 01. 2012 - 00:59

Iwa kde si na to prisla ze autizmus dieta nemoze dostat po narodeni? Ja o ockovani citam, a zaujimam sa o to uz 2 roky, s lekarmi sa o tom rozpravala a nikto presne nevie ako vznika autizmus, stale sa to skuma. v usa boli potvrde pripady kde mnoho deti utrpelo tazke ublizenie alebo smrt po ockovani a vlada ma na to extra vyhradene peniaze z coho platia odskodne. Je ale velmi tazko sa s nimi hadat na sude, pretoze farma. firmy nie su zodpovedne za vedlajsie ucinky, takisto ani lekar. Vsetky studia o ockovani su financovane farma. firmamy takze vsetky spravy ake su bezpecne su len od vyrobcov.

Ja deti neockujem ani nedam, su zdrve problem nemaju.

linda999, Pi, 27. 01. 2012 - 01:22

"firmy nie su zodpovedne za vedlajsie ucinky, takisto ani lekar."

(y) (y) (y)
kazdy si ma precitat dostupne info a rozhodnut sa.

Iwa, Pi, 27. 01. 2012 - 10:57

V USA nie je očkovanie povinné, je len na vôli rodičov, či dajú svoje dieťa zaočkovať alebo nie a následne musia za to niesť aj zodpovednosť. Preto sú lekári a farmakologické firmy "chránené".
Ja som "pátrala" po informáciách o autizme (mala som dôvody) a nikde nie je jednoznačne napísané, čo vlastne autizmus je, všade som čítala, že dieťa musí mať genetické predispozície a niečo niekedy autizmus spustí (u niekoho je to očkovanie, horúčka, infekcia, antibiotiká, potraviny, škodliviny v prostredi... môžu to byť lieky v tehotenstve, ktoré podporia vznik...) a nemusí to byť jeden spúšťač, ale viacero. Takže autizmus nemusí byť následok očkovania. Ale to by bola debata o autizme a nie o očkovaní.

desszi, Pi, 27. 01. 2012 - 08:11

Mile maminky, tema ockovanie vzdy rozputa burlivu diskusiu, ale myslim, ze o nej treba hovorit. Sama som maminkou chlapceka, ktory mal problemy po ockovani TBC a ma doteraz zdravotne problemy po ockovani hexavakcinou a prevenarom. Doverovala som lekarom, farma firmam aj sebe, kedze som danu problematiku studovala aj na vysokej skole. O to vacsie bolo moje prekvapenie a rozcarovanie, ked som zistila, ze to nie je uplne tak ako nas ucili.
Tak ako tu niektora maminka spominala, principialne je ockovanie dobra vec a v prvopociatkoch bolo myslene dobre, ale zial zvrhlo sa v zarobkovu cinnost a podla mojho nazoru aj na vyrobu pacientov.
Som generacia, ktora vie porovnat ockovanie spred 30 rokov a teraz - je diametralne odlisne uz v pocte samotnych vakcin. Okrem toho lekari neraz strasia mlade mamicky hororvymi scenarmi, pricom x deti onoho casu prekonalo osypky, mumps, ruzienky, ovcie kiahne...a teda nepoznam jedneho rovesnika, ktory by mal po nich nasledky alebo zomrel. Mozno az na jazvy po rozskriabanych pluzgierikoch pri ovcich kiahnach. Na zaklade toho co viem teraz, pri dalsom dietatku urcite zvazim co, kedy a ci vobec dam pichnut svojmu dietatku. Zelam nam vsetkym zdrave deticky :-) (sun)

magic, Pi, 27. 01. 2012 - 11:21

ako tu citam, stale nemame na vyber, lebo stale stojime pred rovnakou dilemou.

dam ockovat - riskujem alergie, postihnutie, smrt.
nedam ockovat - riskujem pokuty, preplacanie liecby, postihnutie z neskoro odhalenej choroby, smrt.

virusy a bakterie mutuju - su uz oblasti na svete, kde nasli kmene virusov znamych chorob v ovela agresivnejsej forme. neockovany organizmus, ocakavam, ma nejaku po linii predkov geneticky zdedenu pamat a snad by si vedel dat rady s ochoreniami, ktore sa inak aj ockuju, v ich beznej forme. ale zvladol by toto? (ostava otazka, ci by ockovany organizmus nebol na tom rovnako, alebo lepsie?)

keby sme sa dozadovali zmeny nosnych latok v ockovacich vakcinach za bezpecnejsie, aj tak by sa urcite nasli ludia, ktorym by prave tie nove uskodili. stacilo by nizsie percento rizika? to by nas uspokojilo?

alebo budeme ziadat, aby detom pred prvym ockovanim boli robene vsetky mozne (zname) testy, vratane genetickych (zatial bude v karantene, aby sa nekontaminovalo) na zistenie, ktora vakcina mu moze byt podana bezpecne?
a pred kazdym ockovanim zase vysetrenia jeho zdravotneho stavu (ci nieco nepribudlo, lebo samozrejme vsetky zname testy urcte neodhaluju vsetko, co sa moze podpisat na zlej reakcii na ockovaciu laktu) a karantena?

kedze ludske telo nie je kladkostroj, ale skor prevelmi komplikovany pocitac, ake vlastne zlepsenia mozeme ziadat, aby sme mali istoty, ze ockovane neuskodi? a ako si zabezpecit istoty, ze neockovanie nesposobi zlyhanie organizmu pri strete s "beznou" chorobou?

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 13:41

Magic,

uz som naznacila, ze citam velmi zaujimavu knihu. Ostatne tych knih o zdravej vyzive, zdravi vseobecne, o tom, ako ne/funguje ockovanie, imunita a pod. mam precitanych celkom dost. Okrem ineho nepohrdnem ani roznymi prednaskami, rozhovormi z roznymi ludmi na podobne temy.
Uzasne na tom vsetkom je, ze v spleti roznych informacii, z roznych zdrojov som nasla prienik, teda aspon ja ho tam vidim.
Na VS ma extremne bavila morfologia a fyziologia stavovcov. Najviac mi utkvelo v pamati PH krvi. Ani ma nenapadlo, ze PH je tak dolezite. Telo vynaklada vela usilia udrzat toto PH v uzkom rozmedzi (u ludi je 7,365 tusim max. 7,44 ale tam uz mozu nastavat iste nepriaznive procesy). To som sa dozvedela na VS, kde sme sa samozrejme ucili o tom, ako udajne ma fungovat ockovanie (vseobecne platny nazor). Zda sa, ze to nema vela spolocneho, ze ?
Potom som narazila na kopec clankov o tom, ze v tele cloveka je asi 1 - 1,5 kg bakterii. Niektore su zivotne dolezite, o niektorych nemame ani sajn na co su. Celkom sa to zamotava. Celkom ma dostal do kolien proces kvasenia, a vyroba alkoholu (aj to sme sa ucili na VS).
Ako spolu teda suvisia imunita, PH krvi, kvasenie (a ine okyslujuce procesy), bakterie a ako su vsetky tieto informacie v rozpore s ockovanim ?

Chcem povedat, ze si nemyslim, ze imunita (odolnost voci vonkajsim, ale aj vnutornym cinitelom) nieje zalezitost jedineho aspektu. Uz mnohokat som napisala, ze aby mohla fungovat musi organizmus zit v urcitej homeostaze. Ta by mala zahrnovat minimalizaciu stresu (najma existecny strach), zivot v zdravom prostredi (ziadne prevlhnute, chladne miestnosti, alebo ich opak), ak je nutne konzumovat potravu/vodu, tak co najcistejsiu (z hladiska pestovatelskych vstupov), dostatok lasky - i ked docasne je organizmus suplovat cas z danych aspektov, som presvedcena, ze dlhodobo to bez nasledkov nejde...

Ale teraz k tomu ostatnemu. Pre telo je PH krvi otazkou zivota a smrti. Je nutene za akukolvek cenu toto PH udrzat v danom rozsahu - inak telo zomrie. Kazdy vacsi vykyv znamena chorobu az smrt. Takze na ukor ostatnych metabolickych procesov, na ukor funkcnosti organanov sa telo snazi zachovat acidobazicku rovnovahu. My mu to vsak neulahcujeme. Najma ak konzumujeme dostatok cukru, nevieme poriadne dychat, nehybeme sa atd. atd.... Dochadza samozrejme k roznym metabolickym zvratom, ako napr. kvasenie, alebo dokonca "vyroba alkoholu v tele". Vznika kysle prostredie, okysluje sa nam krv. Telo nema cas na nejaku imunitu, ked ho vlastne sami atakujeme z vnutra a podporujeme v cinnosti bakterie/virusi, ktore maju za ulohu telo rozlozit (udajne su v tele pritomne, a cakaju na svoju prilezitos,nie zeby nas chceli likvidovat, len reaguju na podmienky na ktore su nastavene). Ta myslienka po ktorej som vyslovila Heureka je...
Preco by cokolvek napadalo zdrave tkanivo ? Je logicke, ze si skor pochutia virusi a bakterie prave na oslabenom tkanive. Ved prave to je ich uloha. Recyklovat nefunkcne, rozlozit na primarne stavebne latky - prach si a v prach sa obratis.
Ak je organizmus v hemostatickom prostredi s mensimi vykvmi, ktore dokaze zvladnut, aka je pravdepodobnost, ze zdravy - skutocne zdravy clovek/organizmus, zijuci v relativne zdravom prostredi len tak ochorie ??? Som presvedcena o tom, ze minimalna. Tiez som presvedcena, ze ak sa maximalizuje urita cast pozitivnych vstupov, tieto vstupy vedia minimalizovat tie negativne.
Taktiez som presvedcena o tom, ze nevznikaju nove a nove choroby. Podla coho sa identifikuje zvacsa choroba ? Podla priznakov, ze ? A ako sa liecia v zapadnej medicine choroby ? Potlacanim priznakov, vsak ?
Malokedy lekar povie mate chorobu X, lebo robite toto a tamto. Odstrante toto a tamto, vyliecite sa. Miesto toho ti, ale predpise lieky. a ty aj tak prides o par mesiacov, napr. v zimnom obdobi s tym istym. Preco ? lebo pricina zostala, potlaca sa iba priznak. Ale z priznaku predsa nemoze byt choroba. Z toho mi vychadza, ze ak zapcham v prasknutom baloniku jednu dierku (jeden druh priznakov), a neodstranim pricinu (voda, ktora neustale doteka do balonika), tak v lepsom pripade praskne balonik inde (vyvalia sa ine priznaky) v horsom praskne casom cely balonik(umriem). Milujem vetu "ved na nieco umriet musim". Preco ? Normalne je byt zdravy. A normalne je umriet ak uz telo nie je schopne sa obnovovat, i ked aj to je otazka... Ci je to vobec nutne, a ci to v zhladom na vec nie je otazka rozhodnutia...
Ako do toho zapada ockovanie ? Vlastne ja postradam jeho zmysel, ak to by to takto fungovalo, znamenalo by to po ockovani jedine - mam protilatky proti chorobe X, ale ak si telo z vnutra destruujem, je to ruska ruleta. Telo to moze stihat, ale aj nemusi. To by mohla byt odpoved aj na otazku, preco aj ockovany ludia jednak ochreju na chorobu proti ktorej su ockovani, nebodaj jej podlahnu :-)

Ariesa, Pi, 27. 01. 2012 - 14:09

magic, neriskujes preplacanie liecby. rodic neodmieta ockovanie, odmieta ockovaciu latku, ktora ma, prenho, neunosne vysoke riziko neziaducich ucinkov. horsie su na tom fajciari, ktori si vedome a dlhodobo poskodzuju zdravie. ich liecba je hradena. neuspeje argument, ze oni prinasaju do statnej kasy kopec penazi. pretoze neohrozuju len seba, ale i inych.

vcera, som po rocnom odklade znovu odmietla dat risa ockovat. bavili sme sa s doktorkou najma o hrozbe tetanu a obrny. jasne, mam strach. a tak som si vcera po navsteve u doktorky ZNOVU presla, ci neriskujem privela ... cestuje sa, utecenci su aj u nas, osady ... a mrkla som si statistiky pre cechy a slovensko (u nas je to v pohode, v cechach je toho neumerne viac): pocitala som to zo statistik,

je asi sanca 1:400.000, ze ktokolvek z nas bude nakazeny tetanom
(a najvtipnejsie na tom, je 50:50, ze jedinec BUDE komplet ockovany)
a sanca 1:1.750,ze bude mat po protitetanovke vazne poskodenie (pritom toto je uplne oficialna statistika, nie moja vyratana, a so zoficialnovanim nasledkov po ockovani je to skor zapieranie ako nahlasovanie, ale to je len moj nazor, toto nebudem natiskat)
smtelnost tohto ochorenia je v sucanosti 11%. podlahnu mu vacsinou starsi ludia (nad 60r), pretoze ich tkaniva uz nie su tak prekrvene(dekubity, cukrovkova noha), ako u mladeho cloveka a spory tetanu potrebuju na svoje zaklicenie anaerobne prostredie.
tych zvysnych 89% sa vylieci bez akychkolvek nasledkov (bola tam spomenuta dlha doba liecenia - choroba zo 2 mesiace, potom doliecovanie, ale uplne vyliecenie!)

potom som natrafila na studiu z kanady, kde nie je ockovanie povinne a tam sa tie statisticke rizika ochorenia niesli v podobnom duchu (a takisto nebol ziadny suvis, medzi zaockovanymi a nezaockovanymi - proste ochoreli 50:50!!)

tetanus sa umiera dodnes. je nebezpecny v zaostalych krajinach a to najma novorodenecky. dovod? ked sa dieta v afrike narodi (ci na hlinenej podlahe ci v poli) tak pupocnik je "osetreny" nanesenim blata! takze krv, ktora sa uz neokyslicuje ale usycha s pupocnikom je priamo kontaminovana sporami.

tolko k tetanu, este mrknem tu obrnu neskor.

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 14:10

Perfektne zhrnute (y) (clap)

Ariesa, Pi, 27. 01. 2012 - 14:27

jaj kebyze si pamatas (to si tu tusim este nebola, alebo ak ano. riesila si este rastuce brusko:-) ), ako som sa so svetlanou hadala kvoli ockovaniam (giggle) (blush) ... ved drobca som dobrovolne zaockovala proti pneumokokom(vtedy neboli povinne, doplacala som to ockovanie) a chystala som sa ho zaockovat proti zltacke ;-) ved ja som zodpovedna matka! :-)

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 14:36

Musim sa takto :-D :-D :-D ! Ja si zas pamatam, ako som prave kvoli tetanu salela z Konvalinky (giggle). Tiez som dobrovolne ockovala, bola som na pochybach - spravila som v tej dobe najlepsie co som vedela - ako kazda matka. Dnes viem/e zas vela inych veci co mi/nam davaju vacsi zmysel. Len treba mat chut si informacie pracne vyhladat a studovat, pretoze system to za nas nespravi.
Som velmi rada, ze sa opat na NM otvaraju tieto temy, bez vasni, zabomysich vojen, s nadhladom a respektom (y)

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 15:33

Zaujimava tema. Sice este nemam deti, ale dost ma ockovanie zaujima, hlavne profesionalne. Diskutovala som na tuto temu s istym panom docentom - pediatrom, ktoreho dcera je imunologicka, takze sa vyzna este lepsie ako on. Tvrdil, ze vsetky jeho vnucata su zaockovane a ze po tom, co videl vo svojej praxi, by si nedovolit hazardovat s ich zdravim tym, ze by ockovanie odmietol.
Odznela tu aj zaujimava podmienka s preplacanim nakladov na liecbu. Stat sa snazi chranit svojich obcanov tym, ze sa postara o povinne ockovania. A ak sa rodic svojvolne rozhodne odmietnut ho a dieta potom ochorie na chorobu, proti ktorej sa povinne ockuje, nechapem, preco by mal rodic len tak dostat vsetko zadarmo. To mi pride ako keby sa stat postaral o policiu, ja som jej sluzby odmietla. A potom chcem, aby mi stat preplatil auto, ktore mi ukradli. Tym samozrejme nechcem ani nahodou porovnavat auta a deti. Chapem, ze ta tema je siroka, ale ja verim odbornikom s medicinskym titulom.

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 15:52

Preco ?
Preco potom ti co si dobrovolne poskodzuju zdravie alkoholom, cigaretami, drogami maju zadarmo liecbu ?! A oni si zdravie z vlastnej vole poskodzuju sami !

Nieco ine je, ked sa clovek po zrelej uvahe a studiu dopracuje k nazoru, ze je bezpecnejsie nevystavit dieta (ktore je male, a ma otvoreny krvny obeh ak ti to nieco hovori) nebezpecnej vakcine, ktorej nebezpecnost je v konecnom dosledku vyssim rizikom, ako samotne ochorenie. Vid. prispevok od Ariesi o nieco vyssie k otazke ockovania proti tetanu.
Dalsia vec je, ze byt OCKOVANY ani nahodou neznamena byt IMUNNY ! To je sakra rozdiel. Byt ockovany znamena mat protilatky. Znamena to len to, ze telo sa s chorobou uz stretlo. Nic viac, nic menej. Aj ockovany moze ochoriet na danu chorobu, a pokojne jej moze aj podlahnut. Ma vsak jednu nevyhodu, v tele mu sa mu kumuluju latky, ako ortut, formaldehyd, hlinnik, a ine smrtelne jedovate neuro/toxiny.
A zadalsie, preco hasit ohen, ktori este nevznikol ?
Radsej zahasim, ked je to nutne. To ma snad vacsiu logiku.
Prevencia je v sposobe zivota, nie v ockovani.

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 16:07

Naozaj mi nic nehovori "otvoreny" krvny obeh, mozes mi sem, prosim, dat nejaky link? Dakujem

sofhia, Pi, 27. 01. 2012 - 16:16

SSS a bude ti stat platit liecbu autistickeho dietata? hm, prave na MK v teme o ockovani sa debatovalo o rodicov 2 autistoch, kt. su s nimi doma, a nemaju ziadne financie...obe deti ochoreli nasledkami ockovania.

vies kolko nas stoji ekzem mojho dietata???? kedze nechcem aplikovat kortikoidy, na kt. nas hned kozna odkazala? hm, kto mi preplati kolostrum, bio kremy, benzin, kt. miname ked chodime po homeopatoch kade tade...homeopatika, atd?

a bol tu pred casom pisany tazky pripad jednej mamicky, nebudem citovat jej cely pribeh, kt.syn po TBC ockovani mal obrovske problemy, liecbu TBC, tazke ATB>.. dochadzali tyzdenne do BA 100 km...o psychickej ujme dietatka nehovoriac, mal problem s nozickami, s chodenim a neviem cim.

Kto to vsetko hradi??? narodilo sa zdrave dieta, a mali problem dostat, ak vobec sa podarilo od lekarov na papier, ze je to vina ockovania.a rodicia stale verili ockovaniu, az ked ockovanie MMR "nedokoncilo" skazu uplne a dieta neostalo autistom?

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 16:21

Ahoj Sofhia, to su naozaj strasne pripady, je urcite neprijemne zit v takej situacii. Chcem sa ale spytat, ti rodicia autistickych deti maju autizmus, ktory dokazatelne sposobilo ockovanie? Teda potvrdil nejaky lekar, ze je to nasledkom prave ockovacej latky?

sofhia, Pi, 27. 01. 2012 - 16:37

SSS, to ti ziaden lekar priamo nepotvrdi, vid uz tu pisali zienky nizsie.
haha syn mojej kamosky nemohol po ockovani (Hexa , prevenar) v den ockovania hybat poldna nozickami, na druhy den isla lekarke, a ona ze to musela byt nahoda... nejakemu dietatku ochrnula polka tvare, deti maju tiky, ...hm, co si o tom myslis? vies, ked budes mat deti, mozno zmenis nazor. ale mna to neskutocne vytaca, ze "povinne" som nutena nechat si takto mrzacit dieta.lebo niekto ma z toho peniaze. a inak v pribalovych letakoch k vakcinam je menovanych mrte vedlajsich moznych ucinkov, od vyrazok, az po neviem co este. lekari by mali na ne upozornit, ale oni ta upozornia iba na to,ze dietatko bude mat mozno zvysenu teplotu, aby si dala cipok do ritky.

a inak co pises o tom,ze ockovanie je zadarmo, resp. stat sa stara je blbost - nehccem sa hadat, ani ta urazat, len to ber ako filozoficku debatu, cele to,ze zdravotnictvo je zadarmo je nezmysel.ved z nasich penazi,odchadza kazdy mesiac pekna ciastka do zdravotnych poistovni. len zial, nemozes si uplne vybrat co s nou, resp. ako ju v pripade choroby uplatnit, kedze alternativna medicina nie je oficialna.

ja som stale za slobodu volby, kto chce ockovat, nech ockuje, nech su volne dostupne informacii o vakcinach, testoch, zlozeni,moznych nasledkoch, statistiky chorob vs ockovania, nech sa ludia mozu rozhodovat.
poznam par mamiciek, kt. by aj neockovali, ale...- strasiaci typu chceme dat dieta do skolky,nezoberu ho, alebo hm, nemame na pokutu, nechce sa nam tahat sa po uradoch... atd (ano, RUVZ by mal mozno menej prace (giggle))

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 16:43

Nehovorim, ze autizmus z ockovania nemali, len to, ze pokial ma informacie a profesori neklamu, tak autizmus je multifaktorialne ochorenie, za ktore zodpoveda X pricin, vratane genetickych. Takze si neviem presne predstavit akym sposobom by to nejaky lekar dokazal a este sa aj pod to podpisal. Zrejme by musel zacat genetickou analyzou, to by sme asi najprv museli poznat gen, mutacia ktoreho to sposobuje. Ok, moze to byt aj ockovanim, nehadam sa s tebou, ale to, ze autizmus vznikne len u isteho percenta ockovanych deti poukazuje len na to,ze tam musi posobit viac faktorov. Takze sa neda vylucit to, ze by sa u deti autizmus casom aj tak prejavil.
A aj z mojich penazi odchadza kazdy mesiac ista ciastka do zdravotnej poistovne. Nesuhlasim uplne s tym ako je system nastaveny, ale neviem ako si predstavujes Tvoje rozhodovanie o tom, kam idu peniaze, ktore tam odvadzas. Rada si precitam ako by si na to isla. Ja osobne som bola naposledy chora asi pred 5 rokmi. Peniaze poctivo platim kazdy mesiac, ale beriem to tak, ze mozno v tejto chvili prave za tie moje peniaze operuju niekoho vo vaznom stave a viem dobre, kolko take operacie stoja. Mam stastie, ze som v poriadku a tie peniaze zo zdravotnej poistovne nepotrebujem. A nejako sa odmietam zamyslat nad tym, co bude, ked ich budem potrebovat. Nebudem teraz plakat za nieco, co sa mozno nikdy nestane, ved co ak si to nahodou privolam?

sofhia, Pi, 27. 01. 2012 - 17:12

SSS, nie som odbornik na autizmus, ale udajne, je tento autizmus, kt. je podnieteny ockovanim trosku iny ako ten, kt. pozname.
nniee tak som to nemyslela, len sa mi nepacilo tvoje vyhlasenie, ze ludia, kt. neockuju, by si potom, keby ochoreli mali tu chorobu resp. liecbu platit sami. si vezmi akym zivotnym stylom zije vela ludi - alkohol, cigarety, zla strava... nasledne su tu civilizacne choroby, kt. si vlastne zapricinia sami.a stat sa stara - resp. nase zdravotnictvo, tak mi prislo fakt od veci hovorit ze ked niekto ochorie napr. na mumps ma si osetrenie platit sam.
a inak nie je ani stopercentne dokazane, ze ta vakcina ochranuje pred ochorenim, na uz spomenujtej stranke slobodavockovani najdes vela veci o autizme,a inom, kt. suvisi s druhou strankou ockovania. lekari vedia to, co im povedia farmafirmy, ti su predajci. lekari si nezistuju co je za tym.farma firma zaraba...a niekde tam boli aj stastiky o tom, kolko ockovanych dostalo v obdobiach epidemie choroby.moja pamat nefunguje momentalne najlepsie,tak tu nebudem uvadzat fakty, kt. nie su pravdive, ale pan FIllo tam ma skoro vsetko.

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 18:10

(y)

Ariesa, Pi, 27. 01. 2012 - 16:33

aj ja nasej doktorke doverujem, viem, ze ockuje i vo svojej rodine. a viem, ze poctivo chodi na skolenia, je vzdy ustretova a argumentuje. nevydiera.

skolenia platia farmafirmy, studie platia farmafirmy.

ako je mozne, ze studie z krajin, kde je ockovanie dobrovolne(teraz myslim vyspele krajiny) a studie robia samotni lekari v ordinaciach maju ine vysledky? ze choroba prepukne u ockovanych/neockovanych 50:50? u tetanu.

a este nieco:
V roku 1997 Epidemiology publikoval štúdiu, ktorá porovnávala mieru astmy a alergií u nezaočkovaných detí a u tých, ktoré dostali vakcínu obsahujúcu tetanus. Žiadne z nezaočkovaných detí nezaznamenalo astmu alebo vyšetrenie na astmu alebo iné alergické ochorenia pred desiatym rokom života. Avšak u zaočkovaných detí sa v 23 percentách vyskytol buď astmatický záchvat alebo bolo dieťa vyšetrené na astmu a v 30 percentách boli potrebné vyšetrenia na iné alergické ochorenia. Podobné rozdiely boli pozorované aj u 5 a 16-ročných (ockovanie.org)

tak je astma vyslovene civilizacnym ochorenim? alebo ockovacim?

Ariesa, Pi, 27. 01. 2012 - 16:40

a mala som skopirovat dalsi odstavec, nejdem to tu zahltit, kto chce si najde:

vytah:
Nová štúdia z roku 2000, uverejnená v Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics potvrdila predošlé závery.
údaje takmer 14 000 dojčiat, detí a adolescentov vo veku od 2 až 16 rokov
Autori výskumu vypočítali, že „k 50 percentám prípadov astmy (2,93 miliónov) v USA u detí a adolescentov nemuselo dôjsť, keby neboli zaočkovaní DPT alebo tetanovou vakcínou.

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 16:56

Ariesa, na zaciatok len tolko, ze ma neplati ziadna farmafirma:) Z vysledkov studie je zrejme, ze niektore deti zareagovali na vakcinu vyvinom alergie alebo astmy. Ale to, ze niektore zaockovane tak nezareagovali, len poukazuje na to, ze astma bola u tychto deti sposobena viacerymi spoluposobiacimi faktormi. A tieto sa mohli, rovnako ale aj nemuseli prejavit neskor bez ohladu na ockovanie. Neviem, ci som to napisala jasne. Myslela som to tak,ze je mozne, ze to ockovanie nieco spustilo. Teraz sa ale uz nedozvieme, ci tym spustacom bolo naozaj ockovanie, ani to, ci by sme dieta pred astmou ochranili tym,ze by sme neockovali.

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 17:39

SSS
z daneho uhla pohladu tie ockovacie latky naozaj vyzeraju, ze nepredstavuju vacsie riziko, ako samotna choroba.
Ja sa len spytam, vies co vsetko obsahuje vakcina a v akych koncetraciach ?

Staci si pozriet pribalovy letak. (i ked koncentracie tam nenajdes, farmafrmy nie su povinne ta informovat o tom kolko jedu ti lekar vpravi do zil).
Odhliadnuc od toho, ze sa ani len neskuma spojitost nejakeho ochorenia s jej pricinamy - v zapadnej medicine celkom bezna vec, mna znepokojuje najma pritomnost neurotoxinov, neuplnych informacii na pribalovych letakoch, a direktiva statu....

sss, Pi, 27. 01. 2012 - 20:04

Direktiva statu suvisi zrejme s tym, ze pointa ockovania je v kolektivnej ochrane. Je to snaha uplne sa zbavit nejakeho ochorenia. A to sa da len tak, ze sa u vsetkych znizuje sanca nakazit sa a dalej roznasat nejake ochorenie. A iny sposob ako ockovanie zatial nie je znamy.
Pozerala som odkaz na stranku, ktory sem niekto pridal - http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ockovacich-latok-s-platnou-… , nasla som tam zlozenie ockovacich latok. Ako priklad si uviedla hlinik. Najvyssia davka hlinika, aku som v ockovacich latkach nasla, je 850 mikrogramov. Maximalna povolena davka je podla Svetovej zdravotnickej organizacie 2 MILIgramy NA KILOGRAM hmotnosti. Vacsina vakcin obsahuje do 500 mikrogramov hlinika. Skusme maximalny priklad - v hexavakcine je 820 mikrogramov hlinika. Ak by sa zaockovalo aj dieta s hmotnostou 3 kilogramy a teda vacsina deti ma v case ockovania hexavakcinou vyssiu hmotnost, tak s touto hmotnostou moze bez poskodenia prijat 6 miligramov. Prijme 820 mikrogramov. Takze dieta dostane 13, 7 % maximalnej BEZPECNEJ davky podla Svetovej zdravotnickej organizacie. Teda ak ju povazujes za relevantny zdroj, lebo ja urcite rano.

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 20:55

SSS
na tejto veci mi vadi jednostranny pohlad zo strany mienkotvornych lekarov platenych farmafirmamy. Existuju aj lekari, ktori maju diametralne odlisny nazor nez tento tradicny, vypestovany.

Bezpecna davka pre jed (bezpecna, ktora este nezabije, alebo este neposkodi trvale zdravie, alebo ako bezpecna ????). V skutku zaujimava veta, najma co sa tyka jedov, ktorych biologicka odburatelnost sa rata na roky a kazdym ockovanim a preockovanim sa zvysuje ich pritomnost v tele. Bohuzial to nie je len otazka hlinniku, ale aj ortuti, formaldehydu a pod. castokrat v jednej vakcine, ako konzervanty, stabilizatory. Som laik v tejto oblasti, avsak napada ma otazka, ako a ci tieto jedy spolu reaguju v tele...
Nuz kazdy kona podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Ak nie ti hore, tak aspon kazdy sam za seba a za svojich potomkov.

sss, Ne, 29. 01. 2012 - 01:06

Tu bezpecnu davku pre jed som myslela tak, ze kazdy z nas prijima hlinik denne v potrave, takze preto sa skumaju maximalne povolene davky konkretnych latok, ktore podla vyskumov zatial nesposobuju zdravotne problemy. Kazdy extrem je skodlivy, ved aj voda je vacsinovou sucastou tela a v nadbytku je prudko skodliva. Takze tiez moze byt jed. A k tomu, ze dlhodobo odburavane latky spolu mozu reagovat...nevies, ako reaguju, neviem to ani ja, ale myslim, ze sa na tom pracuje. Snad sa na to pride a dufam, ze to nebude nic katastroficke.
V kazdom pripade, je jasne, ze o tejto teme vela studujes, je to super, mna tieto argumenty tiez urcite posuvaju dalej.
Este jedna vec, prosim ta, povies mi, co si myslela tym otvorenym krvnym obehom? Ja to hladam, ale google hovori, ze otvoreny krvny obeh maju slimaky. Tusim, ze to je len nieco, co poznam pod inym nazvom ako Ty.
Dakujem

Polárka (bez overenia), Ne, 29. 01. 2012 - 11:44

Koncentracie vody v tele by musela byt v riadnom nadbytku, a pokial sa niekto cielene nepredavkuje, je tazke sa vodou predavkovat. Voda sa ovsem aj lahsie vylucuje, a nie je skodlivo kumulativna. Prudko skodliva je len tzv. mrtva voda pokial ja viem. Normalnu vodu bud vycikas, a ked nechces a chces sa predavkovat - praskne ti mechur.
Kdezto u neurotoxinov s kumulativnym charakterom, a dlhym polcasom rozpadu to az taky problem nie je. Na druhej strane je velky problem tieto latky z tela dostat von. Castokrat stihnu napachat medzitym dost sarapaty v tele.
Len pre ilustraciu - je zakazane pouzivat v akomkolvek pomere v nabytkarstve formaldehyd, lebo je vysokotoxicky - rakovinotvorny.
Ale pokojne ti (alebo detom, babatkam) ho v "bezpecnej" davke streknu rovno do zily. To je pre mna chore !
Spajanie roznych jedov a ch ucinok - neverim, ze spojenim niekolkych jedov sa ich ucinnost navzajom bude inhibovat. Skor naopak.

Otvoreny krvny obeh, - terminus technicus, odpocuty na prednaske o ockovani, mozno aj prepocuty. V zasade z toho co som pochopila, maju neurotoxiny u novorodencov a malych deti " otvorenu" cestu priamo do mozgu. Ked sa mi podari najst video od Anety Petek, dam sem link. Tusim sa o niecom podobnom zmienovala na svojich prednaskach.

nohopes, Pi, 27. 01. 2012 - 15:52

ja som nikdy nemala problemy s ockovanim u malej ani nikto z nasej rodiny aj teraz malu ockovali mums rubeola osypky a v pohodicke muz chodi robit do cudziny do afriky by ho ani nepustili bez ockovania a tiez je v pohode takze ja som za ockovanie,podla mna to je aj o imunite nie len o tom ze niekoho zaockuju a je ochrnuty alebo autista asi ako to dany organizmus prijme no tolko moj nazor (flower)

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 16:06

Nohopes
imunita je vec celkom zlozita. Tu sa o nej trosku pise
http://www.slobodavockovani.sk/news/uvod-do-epidemiologie-1-cast/
Otazku imunity, alebo aj zdravia ovplyvnuje mnoho faktorov.

Otazka nasledkov ockovani vobec nieje otazkou nahody. Treba vediet co taka ockovacia latka obsahuje. To nie je len zabity, alebo ochromeny choroboplodny element + neviemco bezpecne. Su to najma neuro/toxiny, ktorych ucinky sa mozu prejavit aj pozvolna - teda ich nik nebude spajat s ockovanim. Tak napr. formaldehyd - karcinogen - rakovina. Hlinnik - alzheimer (vprekrocenych limitoch na dospeleho nieto este pre dieta s otvorenym krvnym obehom - tj. neurotoxiny maju volnu cestu priamo do mozgu). Nikto vsak nezistuje z coha ta rakovina, ci alzheimer vznikol. Z coho ma clovek migreny, podlieha depresiam a pod.. Preco ? Lebo v nasej medicine sa v prvom rade potalacaju priznaky, a po odstraneni pricin sa az tak nepatra (i ked tie by logicky z hladiska liecby mali byt prvorade).
Nuz, ale kazdy z nas ma pravo verit v co len chce. (flower)

nohopes, Pi, 27. 01. 2012 - 17:45

dakujem za reakciu a preco potom vsetci ockovany neochoreju?ale len niekto?mne zomrela teta na zapal mozgovych blan ked to dostala od kliesta ci ako sa ta choroba vola encefalitida lebo vtedy este ockovanie nebolo keby bolo este by zila tak ja si myslim ze niesu ockovania na skodu.alebo ta slovenka co ochorela v thajsku ci kde od komara lebo nebola ockovana na tu chorobu a je v kome.muz bol v afrike dostal ockovani viacero aj antimalarika a je v pohode nemal ziadnu reakciu.som rada ze sa tam nicim nenakazil tak to bolo dobre ze ho zaockovali.pytala som sa aj svojej detskej lekarky ako bere tie mamky co nesuhlasia s ockovanim no povedala ze preto uz niesu tie decke choroby lebo sa roky proti nim ockuje,tak si nemyslim ze ockovania su na to aby to ludom uskodilo.ja nechcem nikoho tu osocovat kazdy ma svoju mienku len som sa vyjadrila k teme (flower)

Polárka (bez overenia), Pi, 27. 01. 2012 - 18:08

Nohopes
dakujem za prvu otazku.
Rada by som vedela odkial cerpas podobne bohorovne informacie, ze vsetci ockovani neochoreju, popripade ina niektori ?
Ked ta to skutocne zacne zaujimat a vyhladas si statistiky statov, ktore maju dobrovolne ockovanie (pretoze potrebujes skupina A ockovanu, a skupinu B neockovanu a percentualne porovnanie kolko ludi ochorelo z oboch skupin), tak si mozes pozriet, ze ani nahodou neplati, ze ti ockovani su na tom lepsie ;-)
Za ustup chorob mozu ine faktory, nez ockovanie. O tom som tu popisala litanie. Dokonca som na tento fakt nadabila aj v knihe, ktora sa ani nahodou ockovanim nezaobera. A cez to vsetko v nej svietil lekarom potvrdny fakt ohladom imunity a vonkajsich faktorov ovplyvnujucich zdravie - nezavisli od ockovanie, treba podotknut.

Od lekara nemozes povacsinou cakat inu odpoved, ako tu co si dostala. Ja som na VS tiez bola ladovana kadejakymi "vedecky overenymi" informaciami. A par rokov dozadu som sa tu isla v ich mene takmer roztrhat. Ozaj, este k tym lekarom s inym nazorom - napr. Dr. Martin Hirte napisal zaujimavu knihu Ockovani pro a proti. Je lekar, takze predpokladajme, ze je fundovanejsi nez napr. ja (mam ju v PDF, rada poslem komukolvek, kto by mal zaujem).
Preco su choroby na ustupe ? Treba sa pozriet, kde na svete su na ustupe neni a porovnat, ake panuju v krajinach podmienky pre zivot.
Kto si mysli, ze imunita, zdravie zavisi len od poctu protilatok v tele je na velkom omyle. Zdravie ovplyvnuje nespocetne vela faktorov (o tom pisem aj vyssie). Byt ockovany skutocne znamena jedine - telo ma protilatky. To ale nie je synonymum pre - je imunne voci chorobe, alebo imunnejsie, ako clovek neockovany.

nohopes, Pi, 27. 01. 2012 - 19:04

dakujem za odpoved aj mnozstvo novych informacii (flower)

mamelka, Pi, 30. 08. 2013 - 15:15

Dobrý den

Mohla by som poprosiť poslať knihu od Martina Hirthe? ... mladsiu dcerku nemam očkovanu a stale neviem ako ... už ma 10m a žijeme v DE

dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama