reklama

Portugalsko zastavilo používanie vakcín Prevenar a Rotateq kvôli úmrtiu bábätka

prevenar , 24. 03. 2012 - 18:32

reklama

na tomto dalsom tragickom pripade je dobre viditelny rozdielny pristup v takychto pripadoch oproti slovenskym uradom. zrejme slovenska byrokracia je financne previazanejsia so sukromnymi korporaciami, ako ta portugalska ^^ . "zametanie pod koberec" snad nie je nikde popularnejsie ako u nas.

http://www.slobodavockovani.sk/news/portugalsko-zastavilo-pouzivanie-va…


reklama


reklama

loulou, So, 24. 03. 2012 - 18:46

Ked informujes, tak podavaj ucelene spravy:
"Podľa obežníka, vydaného Infarmed-om, bol pozastavený predaj šarže (výrobnej dávky - pozn. red.) č. 1590AA/0671579 s expiračnou lehotou do 31.V.2013 orálneho (ústami podávaného - pozn. red.) roztoku RotaTeq proti rotavírusom, ktoré sú jednou z hlavných príčin gastroenteritídy (hnačkového ochorenie - pozn. red.) u detí, ako aj predaj šarže č. F73745 (917690) s expiračnou lehotou do 31.V.2014 injekčne podávanej očkovacej látky Prevenar 13, ktorá má chrániť pred zápalom pľúc."
Nepozastavili pouzivanie tychto vakcin, ale len konkretnych sarzi.

lydusha (bez overenia), So, 24. 03. 2012 - 19:17

(y) (y) (y)

tedy, So, 24. 03. 2012 - 20:47

Loulou (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y) (y)

prevenar, So, 24. 03. 2012 - 20:50

podavam spravy ake najdem. kazdy ma moznost si dohladat dalsie informacie, ak ho dana tema zaujima.

..a okrem ineho, nechapem o com tocis, o com mam ucelene informovat ?? ved to co citujes je predsa sucastou SPRAVY NA KTORU SOM UPOZORNIL. ^^

pochopitelne sa mozes ist stazovat autorovi spravi, ked ako vidis, je to len link odkazujuci na nieco co som nenapisal ja. zaroven to dieta bude rovnako mrtve , nech je nadpis akykolvek a myslim,ze tu ide hlavne o to dieta. ..ktore moze byt napriklad to to tvoje , na buduce.

lydusha (bez overenia), So, 24. 03. 2012 - 20:51

No nadpis tvojho prispevku toci jednoznacne o tom, ze " Portugalsko zastavilo používanie vakcín Prevenar a Rotateq kvôli úmrtiu bábätka" co je vytrhnute z kontextu a ked povies A tak laskavo povedz aj B, inac je to len hoax.

prevenar, So, 24. 03. 2012 - 20:59

moj nadpis je laskavo komplet prevzaty z originalu. nepovedal som ani A ani B kedze cela sprava aj s nadpisom su PREVZATE z internetu. prosim ta nepouzivaj cudzie slova ktorych vyznam zjavne nechapes.(hoax)

lydusha (bez overenia), So, 24. 03. 2012 - 21:31

Hoax je sirenie poplasnej spravy co ty robis odkedy si registrovany na nanicmame. Mne je jedno skade to mas prevzate, vyjadruj sa zrozumitelne a nezovseobecnuj.

prevenar, So, 24. 03. 2012 - 22:33

haha, no ..ved to je to co vravim :-)
odkedy som registrovany na nanicmame som si akurat vsimol, ze nikdy nedokazes reagovat na temu, nedokazes pochopit obsah a odkaz prispevku a zasadne reagujes len v ramci vytvarania hadok, ktore su svetelne roky vzdialene ci od temy ci od akehokolvek prinosu z hladiska aspon nejakej informacnej hodnoty, ktoru by mohol nejaky citatel pouzit ..k comukolvek.

samozrejme v clankoch ktorych som autorom sa snazim vyjadrovat co najzrozumitelnejsie ..ale dakujem za cennu radu. bohuzial rada, aby som sa vyjadroval zrozumitelne v PREBRANOM clanku je OXYMORON!! ^^ takze ..ak mas nejake dalsie obtiaze s danym clankom, alebo nadpisom prosim ta kontaktuj AUTORA CLANKU. ja len INFORMUJEM o niecom , co sa mi zdalo zaujimave. sice nie si schopna vidiet medzi tym rozdiel, mozem ti povedat ,ze tam rozdiel je.

z tvojej "anglictiny" vidim,ze si sa zo svojej dediny asi daleko nedostala,ze ? skusme sa preto pozriet co to ten hoax je naozaj.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hoax

"A hoax is a deliberately fabricated falsehood made to masquerade as truth"

kedze nepredpokladam,ze by si tomu mohla rozumiet, rad ti to prelozim.

-Hoax je umyselne vytvorenie lzi ktora sa tvari ako pravda.

cize, nie , nie je to "sirenie poplasnej spravy" ^^

vidim,ze nezmyselne komentovanie mimo akukolvek temu je takym tvojim konickom..ale aj ja mam radu pre teba, skus radsej strikovat, menej sa strapnis. (y) :-D

eniXelka, Po, 26. 03. 2012 - 19:12

Prevenar :-D ,
:-) :-) :-) :-) :-)
ked uz niekomu vycitas nedostatocnu znalost anglictiny, ocakavalo by sa od teba, ze ak ju ovladas lepsie ako dotycny/a, budes ovladat aj slovencinu a urcite lepsie ako Aj (pokial nezijes veeeeeeeeeeeeeeeestraaaaaaaaaaaaaaaasne veeela rokov mimo Sk alebo na to nemas nejaky vazny dovod). V tvojom preklade som si vsimla chybu, v ostatnom texte som nehladala, ale viem, ze aj v minulych prispevkch sa mi sem tam ocka pretacali a to patrim k tym, ktorych uz dulka ohladom SJ napomenula.

Prajem pekny den a vela (sun) v dusi, nech ta nevytocia hned ti, ktori ti nepritakavaju.

loulou, So, 24. 03. 2012 - 21:44

predpokladam ze reagujes na mna. lydusha Ti uz odpovedala aj za mna a plne s nou suhlasim. Vysledky pitvy babatka este nie su dostupne, takze pre mna tato informacia nema velmi velku vypovedaciu hodnotu.

tedy, So, 24. 03. 2012 - 21:11

Ked si u nás klikneš na štátny urad pre kontrolu liečiv,nájdeš, že mesačne sa aj u nás pozastaví niekolko liekov, ak sa v nich zistí čokolvek, čo by mohlo škodiť zdraviu. Stránka aj informácie sú verejne dostupné. Kontrétne liečivo sa preverí a bud sa stiahne iba chybná šarža alebo celý liek.
Takže si dovolím nesúhlasiť s tvojím tvrdením o finančnej previazanosti so súkromnými korporáciami atd atd.

prevenar, So, 24. 03. 2012 - 22:42

ja si zas dovolim upozornit, ze v mojich ani v prebranych prispevkov sa nevenujem liekom ..ale vakcinam. sice, viem si predstavit,ze to zrejme schvalne balia pod jeden nazov. ..ale "liek" lieci CHOREHO cloveka ..a vakcina sa aplikuje ZDRAVEMU cloveku ako PREVENCIA pred pripadnym ochorenim. cize ja tieto dva terminy oddelujem, kedze nemaju spolu nic spolocne.

ale ked si to chces vyskusat na zivo, pokus sa nahlasit neziaduci ucinok vakciny , alebo ju skus odmietnut (na co mas ustavne pravo) a potom sa mozme porozpravat znovu .

magic, Ne, 25. 03. 2012 - 09:31

ja som z tvojho nadpisu pochopila, ze portugalsko zakazalo akekolvek pouzivanie tychto vakcin a vsetky kompletne stahuje z obehu. ze ani prevenar ani rotateq sa v portugalsku viac pouzivat nebudu a nahradia ich niecim inym.

nadpis si mozno prevzal. ale urcite si si precital cely text, prv ako si to tu zavesil a urcite si dostatocne inteligentny, takze by ti neurobilo problem sformulovat vlastny nadpis tak, aby nezavádzal. alebo by bol potom malo vystrazny? malo zaujimavy?

toto je pristup redaktorov noveho casu a topiek a inych bulvarnych webovych stranok, kde napisu: "Tragedia na ceskej Farme: ucastnicka neuniesla situaciu a spachala samovrazdu!!!"
v skutocnosti dana sutaziaca zo show Farma uz davno vypadla a natacanie uz aj skoncilo. no teraz, ked mala rodinne problemy, tak spachala samovrazdu. ani pismenkom to nesuvisi so show. jedine pojitka su, ze tam sutazila a ze show prave teraz bezi, lebo sa samozrejme nevysiela realtime, ale zo zostrihu z materialu natoceneho par mesiacov dopredu.
myslim, ze ti to ako analogia staci, aby si pochopil, ake zavadzanie ti tu vycitaju.

stale ti hovorim - ak chces bojovat za svoju vec, bojuj za nu s pravdivymi faktami, nevytvaraj bombasticke halo, lebo vela ludi sice na prvy okamih zaujmes, ale zbytocne potom vacsiu polovicu z nich stratis. lebo sa budu citit oklamani polopravdami a prestanu plne (alebo uplne) doverovat tvojim spravam.

co sa tyka neinformovanosti slovenskymi uradmi - samozrejme, ze informuju. kolkokrat natrafis na tych strankach, kde je predpoklad velkeho mnozstva citatelov, na informacie o skodlivych veciach - jedle, kozmetike, hrackach, liekoch, atd... ked na to kliknes, linkne ta to na stranku uradu, ktory to ma na starosti.

prevenar, Ne, 25. 03. 2012 - 10:21

-nie je to "moj" nadpis. je to komplet prebrana informacia z internetu, v pripade nejasnosti kontaktuj autora.
-nie som redaktor, nasiel som informaciu ktora sa mi zdala zaujimava, ak tebe nie ..najdi si nieco ine, usetris kopec casu na nieco uzitocne.
-ak niekto nedoveruje mojim spravam , samozrejme nemusi ..moze si najst nieco lepsie, problemy ktore mu vyplynu z vakcinacie, nebudu mojimi problemami ani starostami. takze..

pekny vikend.

lydusha (bez overenia), Ne, 25. 03. 2012 - 11:15

Sem si ten clanok zavesil TY, teda si tu redaktor aj moderator vlastneho i ked nakomplet prebrateho clanku. Takze nazov si mozes zadat vlastny a je vhodne, ked uz cokolvek kopirujes, aby si k tomu pridal vlastne omacky a teda mozes aj upravit nazov clanku tak, aby nezavádzal hned zo startu.

lydusha (bez overenia), Ne, 25. 03. 2012 - 11:17

Suhlas magic, od zaciatku az do konca.(y) (y) (y) (y)
Neviem, ci vobec ma cenu hovorit cosi cloveku, ktory ma take klapky na ociach ako prevenar a vidi si iba to svoje, nesuhlasne komentare su nepristupne, vtedy vytahuje do boja snahu o urazku, no na to by musel mat vyssie IQ aby kohoklvek vratane mna urazil

jankam, Po, 26. 03. 2012 - 14:04

Lydusha vystihla si to správne, nemá vôbec zmysle na neho reagovať, lebo iba útočí a vôbec nevníma niekoho, kto má iný názor ako on. Ja už keď vidím autora článku s jeho nikom, tak prepínam inam. ani nedočítam článok.

Margotka1, Ne, 25. 03. 2012 - 20:22

prevenar (y) (y) (y)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama