reklama

Budú zas Vianoce

Kamila , 16. 04. 2021 - 11:06

reklama

Včera som si zas "užívala" čas, kým odbije jedenásta hodina, aby som mohla nakúpiť v drogérii voľačo pre mačky.  Keď už som bola v tom čase v meste, kvôli inému, nemalo sa mi zmysel trepať sa domov a potom ísť späť, veľa kilometrov. Toľko opatrení uvoľňuju, možno by aj čas pre seniorov mohli zrušiť, minimálne v tých drogériach, ktoré zívajú zväčša dve hodiny prázdnotou. Zas som odbočila. Úsmev

Takže vrámci vyplnenia času, som sa presunula pred obchodné centrum, kde sú aj potraviny a lekáreň. Pred jedenástou som sa vytrepala z auta. Kým som sa dostala, kam som chcela, prešla som okolo mnohých obchodíkov, v ktorých doteraz bolo prázdno a tma. A zrazu to bolo ako pred Vianocami. ÚsmevVšade rozsvietené, predavačky vymieňali, doplňali tovar .... Hneď to bolo všetko veselšie, verím, že hlavne pre obchodníkov ... Ale samozrejme aj pre nás zákazníkov, veď len kupovať topánky cez internet nie je žiadna výhra.

Inak ani sa neviem rozhodnúť či je dobré, že sa všetko tak naraz otvára, uvoľňuje. Ako bez debaty, deti do škôl treba. Aj obchodníci potrebujú čím skôr začať zarábať aby prežili. Otvárajú sa kostoly, aj nejaké športoviská, hotely? Len do toho sa uvoľňuje aj nosenie respirátorov, niekde rúšok akosi všetko naraz.  Asi sa to mohlo robiť postupne. Aj keď počty novo pribudnutých pozitívnych klesajú,  úmrtí je stále veľa. Aj keď jasné, to oneskorenie medzi týmito číslami je dosť veľké.

Za mňa by som radšej bola za voľnejšie leto, ako keby sa náhodou malo zas niečo pokaziť. Ak budú mať ľudia pocit, že sme už za vodou.... Stále je asi najväčšie riziko šírenia v rodinách a na pracovisku. Je dôležité, aby sme sa aj naďalej správali ostražito a zodpovedne. Aj keď dáva logiku, že zaočkovaní ľudia, by sa už nemuseli testovať ... . Lebo darmo je okres v rámci semaforu v lepšej farbe, ako rodičia školopovinného dieťaťa by sme sa mali testovať každý týždeň.

Na začiatok to berme pozitívne, koniec tunela sa blíži. ÚsmevUž len staré otrepané, "Tak si to nepokazme".Hambím sa

Dievčatá, ako vnímate vy jedno uvoľňovanie za druhým, nie v postupnom slede, ale všetko naraz?


reklama


reklama

balalajka, Pi, 16. 04. 2021 - 11:18

Máme nové - DOBRE BUDE. Či to je staro nové? Úsmev

Ja sa chystám do jediného obchodu. Synovi sme od neskorej jesene motorku sľubovali. Tak hádam tam nebude extra nátresk. Aj ponožky by bodli, synovi topánky - narástol, ale odmietam sa tam mačkať. Takže som rada, že sú radi, ale mňa tam neuvidia Veľký úsmev.

Hej, to uvoľňovanie všetkého naraz je také divné. Ale za respirátory som rada, že decká nemusia. Trochu som nepochopila tých vodičov MHD, keď sa to začalo medializovať. Lebo však šoféri by mali spadať do tej výnimky, ktorá bola - neviem ako to bolo presne - pracovné zaradenie 3 či 4 skupina či jak. Hambím sa

No a testovať sa okrem rodín s deťmi musia aj tí, čo chodia MHD každý týždeň. Takže nebude to také ľahké drahá - ako spieva Rišo. Chichocem sa

Športoviská som nepostrehla PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie - googliť idem.

Kamila, Pi, 16. 04. 2021 - 11:22

športoviská to len tie plavárne som zachytila a lyžiarske strediska sedačkové lanovky ešte spustia.  Ako vážne, do MHd potrebuješ test každý týždeň, aj keď v okrese stačí raz za dva týždne ... To testovanie už nie je zaujímave.  Štát na to míňa neskutočné peniaze, na odhalenie jedného pozitívneho minú 10 000 eur? Mne sa páči, akurát, že 4 týždne po očkovaní Astrou prvou dávkou a 2 týždne po druhej dávke Pfizerom, vraj nebude treba testovanie. Deti možno budú mať v škole kloktacie testy, Uvidíme.

balalajka, Pi, 16. 04. 2021 - 11:32

Tak pokiaľ viem, tie autobusy neboli zrušené rovnako ako zákaz vychádzania po 20tej.

Kamila, Pi, 16. 04. 2021 - 13:13

Tým zákazom vychádzania, nijak nerozumiem ..., ale zas nemusím všetkému? Pohoda

lienka, Pi, 16. 04. 2021 - 12:40

ja sa tak opatrne teším....

bez rúška vonku na 5metrov? to už je čo??

Hlavne nech idu deti do škol a dochodcovia nech sa všetci zaočkujú

Kamila, Pi, 16. 04. 2021 - 13:12

Však toto, jasné, že sme už z toho všetci unavení, ale zrušiť skoro všetky opatrenia, okrem jalového nekonečného testovania ... 5 metrov, to ako budeme s pásmom chodiť? Rozumiem tomu, že keď idem dedinou a okolo mňa žiadneho živáčika, ta mi rúško ozaj netreba. Ale v meste už teraz bolo vidieť veľa ľudí, čo nemali rúška vonku, ani na celkom rušných chodníkoch. Tera ich bude ešte viac.

balalajka, Pi, 16. 04. 2021 - 13:33

Ja to poviem takto.

Pri výkone športu (bežec) nemusíš mať prekryté cesty dýchacie. Ani si nikdy nemusela mať. ÚsmevTakže bežec mestom, smrkajúci, opotený na všetky svetové strany je viac nebezpečný ako babka motkajúca sa s kabelou idúc z obchodu.

Na druhej strane - pachtiaci bežec nebude s veľmi veľkou pravdepodobnosťou chorý, že áno. Lebo proste nevládzeš, keď ti čosik je.

Takže, kto sa bojí v meste bezohľadných ľudí - nech sa chráni. Najlepšie tam nechodiť ak sa dá Úsmev.

Inak - celý čas som si vravela kam pôjdem, čo navštívim.

Takže reálne môžem asi začať plánovať Tlieskam

dan-cula, Pi, 16. 04. 2021 - 13:36

sama neviem či sa vytešovať..lebo po rozhovore ako je to v Bavorsku som taká nijaká..tam to v tej dolnej časti denno denne zas stúpa...a to som dúfala,že bud oni k nám alebo ja tam-no preventívne sme to stopli.Kedže sme tolko vydržali ešte vydržíme!

rada by som zas tak s partiou na hory+chata..rada by som aj kávičku v meste s bývalými kolegynkami a hube nedať pokoj..,nutká ma ísť hlavne do galantérie lebo nejaké vlny a priadze by som rada lenže musím si ich chytiť!!pomotať sa po záhradníctvach...ale hlavne také tie rodinné stretnutia..

školopovinné deti nemám neviem adekvátne posúdiť ale z počutia tu v okolí viem,že ked otvorili školu a bola aj družina?cez  tie nejaké jarné prázniny?tak takmer všetky deti tam dobrovolne chodili.kontakt chýba aj im..

a čo sa týka obchodov s handrami tie mi vôbec nechýbajú...testovanie už dávno neriešim-máme to tu za rohom a bez čakania,rúška a respirátory ked som sama vonku alebo idem na bike a pod.  som nemala ani vlani ani teraz..samozrejme že ked sa nikto priblížil dala som si..

no čo aj tak nám iné neostáva ako vydržať a nechať sa prekvapiť čo sa z tohto všetkého vyvrbí....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama