reklama

Pomoc mamicky

Miroslava , 27. 07. 2008 - 18:25

reklama

Ahojte super mamicky(heart)
Chcela by som sa Vas opytat a zaroven poradit(heart) Moj Nicolas ma 14 dni a papa pomaly kazdych 10-20 minut cez den.Mam taky pocit, ze je stale hladny. Na zaciatku papal kazde 3 hodinky po 45 minut.Ale posledne 3 dni si pyta papat dost casto, ked nespi tak aj tych spomenutych kazdych 10 - 20 minut. Od 23.00 do 08.00 nespala ja s nim , len cely cas papal ,otvaral ocka a samozrejme nosila som ho naruckach.(flower)
Podla Vas je to normalne?
Ja si myslim, ze mam nieco s mlieckom.
Mozem mu davat pit cajik? Ci je to este skoro?
(heart) Dakujem za Vasu pomoc(heart)


reklama


reklama

antonia, Ne, 27. 07. 2008 - 18:52

mirka..nieco take ako slabe mliecko.nieje..podvyzivena predsa nie si ;-)
skus hladat pricinu...ked sa napapa odgrgne si??ked papa zaspinka pri tom??,a este ako vies ze chce papat?,???jasne ze ked ho prilozis tak bude dudlat ;-) mozno ho trapi len brusko, preto bol hore :-)

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 07. 2008 - 19:05

Tak toto sme mali aj my... permantne papanie - problem bol v odgrgavani a ze vraj refluxe, a este v tom, ze mam slaby spustaci reflex (takze kym si mliecko "roztaha" chvilku to trva).
Dobre by bolo tiez zavolat vasej pediatricke a poprosit ju o kontrolne vazenie. Potom si budes na isto, ze mliecko je v pohode. My sme tak chodili. Na prvej navsteve nas odvazili a zapisali vahu. O tyzden sme prisli na kontrolne vazenie. Trvalo to 4 tyzdne. Matko priberal dobre, takze v mliecku problem nebol.
Co sa tyka cajikov - my sme davali tiez od 3 tyzdnov. Je to harmacekovy od Hipp-u.
Ten mozu pit babatka od prveho tyzdna. Ale najpr skus prevarenu vodicku. Mala by stacit. Mne ju Matko nechcel, preto sme davali cajik...

Miroslava, Ne, 27. 07. 2008 - 19:22

Mamicky ja som uz taka unavena:-)Nespala som 18 hodin(flower) Ale este to zvladam v pohode. (flower) Ked Nicolasa zacinam krmit tam mi trosku aj drieme. Uz mam taky pocit, ze sa naucil zaspavat pri krmeni.\\\\\\\grga velmi malo.Ked mu dam cumel, tak mi trosku potaha, ale ked zisti, ze mliecko tam nieje, tak zacne kopat nozkami a machat ruckami. Ked sa zobudi, tak si zacne cmulat rucku. Je mi ho tak skoda, ze sa nevispinka a ze sa rozculuje.(heart)
Mozem mu dat svatojansky cajik pre deti, taky mi poslala mamka. Tu v Anglicku take cajiky nemaju.
Dakujem za radu(heart)

Kamila, Ne, 27. 07. 2008 - 19:46

Skusala si medzi kojenim dat malickeho do kocika a na chvilu uspat, hlavne tym poverit manzela aby si si zdriemla aspon na hodinu. Tym ze papa mliecko kazdu chvilu taha len to menej syte na zaciatku a k tomu hustejsiemu sa ani nedostane. Jednoznacne, maleho na ruky drahemu, aspon teraz kym je nedela a ist si zdriemnut, ci ho bude kolisat na rukach, alebo kocikovat v kociku, alebo s nim tancovat vsetko jedno, ty potrebujes spat a malicky od hladu neumrie.

Miroslava, Ne, 27. 07. 2008 - 19:53

Kamilka on sa cely cas budi.(heart) Manzel mi snim pomaha, ale on chce papat, dnes mi normalne aj ruku sal.Teraz spinkal 25 minut a zas sa zobudil a je hladny. Ja sa uz bojim aby nemal ADHD. Co mam este vyskusat. Poradte mi prosim,

Kamila, Ne, 27. 07. 2008 - 20:50

Vobec nemusi byt hladny, moze ho boliet brusko... Ak bude papat kazdu chvilu nezasiti sa. Naozaj vidim jedinu sancu natiahnut cas medzi kojenim aspon na hodinku, aby sa potom poriadne najedol.

antonia, Ne, 27. 07. 2008 - 20:25

mirka..skus ho chvilku nechat..ved ani maly plac mu neuskodi, aj ked viem ako tazko sa to pocuva...ak place iby koli tomu ze chce papat...a nic ine ho neboli tak vydrz chvilku...potom mu daj papat a keby nahodou pri papani zaspaval, tak ho bud..rozpravaj s nim..tahaj ho jemne za rucku..v porodnici nam sestricka maleho zo studenou vodou biedacika ošpliechala..len aby nezaspal a poriadne sa napapal...potom ho zodvihni, nech si odggne ako velky chlap po (beer) ...skus ho polozit aj na brusko..niektore deticky to maju radi...a ved nech ti cmula aj ruku...to je reflex..hlavne sa snaz natiahnut cas medzi krmenim,..my sme mali z drobcom ten isty problem ;-)

Miroslava, Ne, 27. 07. 2008 - 20:49

AHOJ ANTONIA(flower)
JA SOM ASI FAKT NANICMAMA:-|
KEDY SA U MALYCKYCH DETI UNORMALIZUJE SPANOK.CO BY SI MI ESTE PORADILA(heart)
NICOLAS JE UZASNY ALE JAK TAK POJDE DALEJ, TAK BUDEM VAZIT 3O KG, NISPIM.
AKYKOLVEK JEHO POHYB A JA UZ SOM HORE(flower)
ZELAM SI VELMI, ABY SPINKAL. VIEM, ZE JE ESTE MALICKY VED MA 14 DNI, ALE MNE JE TAK VELMI LUTO KED ZACNE PLAKAT A JE NEKLUDNY A DO TOHO ESTE HLADNY A UNAVENY.(heart)

lydusha (bez overenia), Ne, 27. 07. 2008 - 21:04

mirkaaaaaaa, preboha nesmies to tak prezivat.....neboj sa, dietatko nevie hovorit a tak place....to je v poriadku....musi si aj poplakat.
Skratka mu trebars spievaj, rozpravaj sa s nim, on ta vnima, pozna tvoj hlas este z bruska...
Ja viem, mne sa to radi, ja mam doma uz pubertacku ale Lucia bola tiez babatko, s vetrikmi a bolavymi zubkami...a to ta napr. este len caka.
Jaaaaaaajha, zuby :-)
No a napr. svagrinina dcera nechcela od dvoch tyzdnov ziadne mlieko....tak si skus predstavit co to bolo za krmenie babatka ktore plulo mlieko po celom dome....:-))
Kamoska ma doma certa, ktoremu kupili taku minikolisku na zem a ona ho mala stale pri sebe, ked varila abolo treba, pohojdala ho nohou a bol klud...
Aj to ze si papa rucicku je ok...moyno nebude chciet cumlik ale najde si palcek....to bol tiez nas pripad a nenutili sme ju inak...Lucia nema predkus a ani nejake deformovane prsty...
Kazde babatko je individualne, musite sa zohrat, naucit spolu nazivat, ale hlavne musis mysliet aj na seba a na svoje zdravie....tvoj syn potrebuje silnu, zdravu, oddychnutu maminu plnu elanu a radosti zo zivota....
A pokojne ho nos na rukach, alebo v satke, ako Polarka.
Neboj sa ze si privykne, babatka sa musia pestovat.
Ked bude mat osemnast tak ho uz bude pestovat ina :-*
Mirka takze ako...kliiiiiiiiiidecek, slub mi to.:-*

lydusha (bez overenia), Ne, 27. 07. 2008 - 21:07

(hug)

antonia, Ne, 27. 07. 2008 - 21:01

mirka nedakuj...to je v pohode..myslim si ze viac hladna a unavena si ty ;-) ...to ze si hore na kazdy jeho pohyb to je tiez normalne...citala som ze mozog mamiciek sa tak tak preprogramuje..ze ked ti buchne bomba pri hlave tak spis, ale ked nikolas pohne ruckou uz si hore...neboj zvyknete si na seba (heart) ...hlavne ho nenauc za kazdym ked trosku zaplacka-zamrmla...hned papat, lebo bude mat s teba cumlik, na ukludnenie...trosku ho nechaj, ved aj porozpravat vam chce nieco...ako je rad pri vas..(heart) ...niekedy sa ukludni sam,skus mu nieco porozpravat, zaspievat..aj ked falosne jemu je to jedno ;-) ..pohladkat , pomasirovat brusko a len tak s nanho usmievat :-) ...hlavne nie hned krmit ;-)

antonia, Ne, 27. 07. 2008 - 21:05

aj ked ho kojis, musim nechat prestavky..nemusia sa dodrziavat ako pri flaši...ale jeho male brusko este iba 14 dni papa mliecko...potrebuje cas na travenie :-)

Miroslava, Ne, 27. 07. 2008 - 21:02

Oooo Kamilka (heart)
Dakujem za radu,skusim to dnes vecer. Som zvedava ako to dopadne.Ja ta obdivujem ze si vychovala 4 pekne a zdrave deti, fakt super(y) klobuk dole(sun) (sun)
Nevies mi Kamilka este poradit kedy sa mu unormalizuje spanok ako mam postupovat?(heart) Dakujem..

Kamila, Ne, 27. 07. 2008 - 21:31

Mirka to je tazke. Ja som si pri stvrtom dietati pripadala ako prvorodicka, a to som si myslela ze ma nic nezaskoci. Mala slecna sa mi odmietala prisat k prsnikom, prsia som mala totalne naliate a ona spekulovala, bradavky som mala samu ranku, pri kazdom kojeni som videla hviezdicky a mala chcela papat kazdu chvilu. Odmietala som kojit castejsie ako kazdu hodinu a pol. Bolo to narocne, bola som nervozna ja aj mala. Mozno by mi pomohla baby satka, len vtedy som o nej netusila, skus si zohnat, mozno trosku pospi ak bude citit tvoje teplo, nemusi len papat. U nas sa to ukludnilo po troch mesiacoch, verim, ze to nie je pravidlo, ked si najdete svoj system, dufam ze to bude u vas skor. Hlavne, manzelovi predat dieta vzdy ked je to mozne a dospavat, aby si neprisla o mliecko.

marienocka71, Ne, 27. 07. 2008 - 21:49

Milá Mirka, moje štvrté dieťa malo tiež obdobie, kedy pilo mliečko každú hodinu. bradavky dopraskané, všetky hviezdy spočítané. ak som ju mala na rukách ja automaticky chcela piť. ak má kto, tak by bolo dobré, aby malého popestoval niekto iný. a mliečko sa "rodí v hlave", takže žiadne obavy. tiež som mala zlé obdobie, ale niekde som si prečítala, že mliečna žľaza tvorí mlieko stále. bez ohľadu, či si vyspatá alebo unavená. od vtedy som nemala žiaden problém a dojčím dodnes - dcérka má 1,5 roka. držím palce,(blush) (y) buďte zdraví.

Ariesa, Ne, 27. 07. 2008 - 21:53

ahoj mirka, chodite von? kocikovat ... deti, aj teketo malinke zvladnu dvojhodinove prechadzky, potom niekde nakojis, prebalis a zase mozete pokracovat. alebo sadnes na lavicku a cosi si precitas (sun) dietatko sa hojda ako v brusku-tak pokojne spi, ak trochu zamrnci nic sa predsa nedeje. doma bol drobec tiez vela hore, tiez len papat a papat, mala som pocit, ze prechadzku ani nezvladnem. cele sestonedelie som bola este volaka ubolena a z drobca nevyspata. no prave tam sme si obaja oddychli. drobec spal a ja som sa prechadzala. (y) my sme prechadzkovali od 9 dna (moze sa prechadzkovat uz po par dnoch, no drobec je februarovy, tak mrazy sme preckali len doma pri otvorenom okne)

raz dva si zvykne, potom uz len polozis do kocika a po 5 metroch bude uz v spanku slintat do vankusa (hug) (hug) (hug)

Ariesa, Ne, 27. 07. 2008 - 22:03

po vacsej prestavke sa ti aj viac napapa, tak ako pisala kamila, nielen to riedke mliecko na zaciatok od smadu, ale aj to vydatnejsie co sa tvori az trosku neskor.

a s cajikom si to este skus rozmysliet, do pol roka dietata mu vobec nie je potrebne davat ine tekutiny ak mas dostatok mliecka. ja som zacala s cajikom az okolo 4 mesiacov a to len pol deci za cely den, naozaj len na zavlazenie ustociek aby som kazdu chvilu nevytahovala prso v meste(blush)

pri prechadzkach si o chvilu najdes kocikujucu maminu (bodaj by nie prechadzat sa 2x denne po tych istych trasach:-D ) a o nejaky cas uz budete porovnavat zubky B-]

Miroslava, Ne, 27. 07. 2008 - 21:53

Kamilka dakujem za rady si fakt super mamicka. Deticky su fakt super, hlavne ked spinkaju(giggle) Som zvedava kedy sa Nicolas spamata a zacne spinkat v noci.Velmi ho lubime. Moj manzel chcel 5 det, potom z 5 presiel na 3 deti a tera jak je Nicolas mi povedal...Vies co draha, Nicolas nam staci jemu dame vsetko...

(heart)

Kamila, Ne, 27. 07. 2008 - 22:08

Mirka ja som, len obycajna nanicmama, ten vyraz ma ozaj vystihuje. Vyuzivaj kociar ci uz doma , alebo vonku,tak ako ti radi Ariesa, maly bude spinkat a ty prides na ine myslienky, skus zohnat baby satku, mozno vam obom sadne. Niekde v starsich clankoch je aj opisane, ze babatko lepsie spi,ked je pevne zavinnute, nase stare zlate perinky maju svoje opodstatnenie, ma pocit bezpecia, istoty, mozno sa podobne citi v baby satke.

ammalka, Pi, 05. 09. 2008 - 01:26

Mirka,
no dobre Ti radia skúsené mamičky, je ešte pridám jednu radu a síce spôsob ktorý sa osvedčil mne.
Moja dcérka bola na tom podobne, ja som už pri kojení nahlas plakávala a v duchu strašne nadávala. A navyše ten deficit spánku...
Tak som si ju na noc začala brávať k sebe do postele a kojila som ju takmer v spánku. Aj keď sa to nezdá, pomohlo mi to. Veľakrát som ani nevedela kedy prestala cmučkať, ja som totiž už spala... Keď bola väčšia, prisunula som jej postieľku k mojej, odobrala jednu stenu a urobila "letisko"
A výsledok?
1.) cítila som sa na druhý deň menej vyčerpaná
2.) moja momentálne 2 a pol ročná dcérka sa doteraz z tej svojej postieľky každú noc prevaľuje ku mne a systémom samoobsluhy mi vyzlečie pyžamo aby sa mohla kedykoľvek "pricicnúť" (rofl) :-D (rofl)
No tak uváž sama či sa to oplatí...

bigmama, Pi, 05. 09. 2008 - 09:42

Mirka, tiez som mala prvù hladosku, tiez sme boli sami s manzelom v UK, v noci som màvala malù vedla seba a kojila som tak ako ammalka (sun) ked som od unavy padala na nos, tak spàval manzel s malou v hùpacom kresle, aby som sa mohla vyspat (niekedy si spolu potiahli aj 4 hodinky) a ked sa uz zacala domàhat prsnika, tak mi ju doniesol do izby, dodnes som mu vdacnà, ràno odisiel do pràce, akoby sa nechumelilo. Tiez sme nespàvali, kocik bol nàs triedny nepriatel, ale klokanka zabrala vzdy a ked som uz naozaj nevedela co s nou a sebou, tak vecer o osmej som vysla von, malà v klokanke, vrestala ako tur, aj kone sa za nami otacali, tak si vies predstavit tie pohlady okoloidùcich (blush) a po niekolko, nekonecne dlhych minùtach sa ukludnila a zaspala
ak bola velmi nespokojna, tak kvoli kolike! vtedy sme po lyzickàch dàvali prevarenù vodu a robili masàze bruska, manzel si ju prelozil cez stehno tak, ze brusko mala malà na jeho stehne, hlavicku jej podopieral jednou rukou a druhou jej masiroval chrbàtik v smere hod. ruciciek, netreba tlacit silno, takmer vzdy zabralo, mozes malého aj polozit na chrbàtik a masirovat priamo brusko okolo pupka v smere hod. ruciciek, také zastavené vetry sù velmi bolestivé a mozno ked chytà krce, tak sa mu ulavi, ked sa prisaje a trosku si polahodi :) dàvat odgrgovat, aj ked to nie je hned, tiez pri tom hladkat chrbàtik smerom od zadocku hore, lebo vzduch, co zostane v zalùdku potom tlaci, nàm pri kolikàch malà aj vraciavala, lebo jej zaludok uz nestihal tràvit, vtedy prisiel lekàr a poradil dat prevarenù vodu lyzickou, neboj ak nevypije vela, ale aj pàr lyziciek urobi rozdiel (y) mna moja permanentnà ùnava dohnala az ku postnatàlnej depresii, nevàzila som jednak ani 40 kil!! Malà sa ukludnila po troch mesiacoch B-] Takze staraj sa o to, aby si si dostatocne oddychla, lebo ked je clovek unaveny, tak vsetko zvlàda tazsie, v UK màs velmi dobré Help Lines - pozri v tvojej knizocke, ktorù si dostala, ked si zostala tehotnà, ja som volala aj tam a vedeli mi poradit, sù to maminy- dobrovolnicky, ktoré sa podelia o svoje skùsenosti a budes mat predstavu, co mozes vyskùsat, ja som nebanovala, ze som zavola, ani raz
tak zelàm nech to cim skor vyriesite (hug) (flower)

Delli, Pi, 05. 09. 2008 - 10:19

Miroslava, toto obdobie je normálne a poviem Ti super správu, raz aj skončí.
Mám tri deti, síce už veľké, ale toho najmenšieho som v prvých týždňoch kojila aj 13krát za noc. V mlieku to nieje. Keď dieťatko normálne prospieva je to v poriadku. Ide určite aj o hlad ale hlavne chce ťa cítiť a toto je tá najsuper chvíľka pre malého drobca. Kojila som ho 2,5 roka a neľutujem. Spomínam na nich ako na tie nakrajšie. Tie sa už nezopakujú.
A ver tak trošku aj závidím tie prekráne chvíle, keď si so svojim bábetkom úplne najbližšie a to puto je najsilnejšie. Viem že teraz je to zaťažujúce, ale užívaj si to.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama