reklama

Je to normálne?

Miroslava , 30. 07. 2008 - 09:59

reklama

Dobre ranko Mamicky(heart)
SOM V KONECNEJ FAZE.Moj Nicolas z 24 hodin prespi len 6 hodin. Stale je hladny. Ja uz tomu nerozumiem.;-( Predsa papa normalne 40 minutm .Cez den si pyta papat skoro kazdych 30 minut a potom place,alebo je mrzuty a boli ho brusko.
ROZMYSLALA SOM, ZE PREJDEM NA UMELE MLIECKO ASPON BUDEM MAT SKONTROLOVANE KOLKO PAPA.MPJE PRSIA SU HOTOVE;-(
SKUSTE MI NEAKO PORADIT.


reklama


reklama

antonia, St, 30. 07. 2008 - 10:03

dobre ranko..mirka, verim ti ze je to tazke, ale nevzdavaj to...(heart) ked place ze ho boli brusko, tak mu nedavaj papat, su kvapky ktore mu pomozu...alebo skus aj tie cajiky na travenie,...(sun) (sun)

Kamila, St, 30. 07. 2008 - 10:04

Mirka, verim ze ti je velmi tazko, ale nevzdavaj to prosim. Bola by velka skoda aby maly prisiel o tvoje mliecko. Musi ho boliet brusko, ked papa kazdu chvilu. Nechaj ho chvilu mrzuteho, trosku poplakat Ja viem ze sa opakujem. Zober ho vonku do kociara na prechdazku, mozno trochu pospi a ty prides na ine myslienky. Skus zohnat baby satku, mozno mu bude stacit tvoje teplo. Mirka velmi drzim palce. Nevzdavaj svoje mliecko.

LadyS, St, 30. 07. 2008 - 10:12

Ahoj Mirka,koľko má malý? Niečo nie je ok,keď je stále mrzutý,poraď sa s lekárkou,možno naozaj bude treba prikŕmiť.Kojenie za každú cenu nemá význam,dôležité je aj to,aby mamička bola spokojná,pretože také vystresované a unavené nešťastné mliečko asi nebude veľmi chutné:-).Tak držím palce nech sa to čo najskôr vyrieši k spokojnosti oboch.Nechce ani čajík? V týchto horúčavách by zrejme padol vhod,my sme vlani v lete skončili v nemocnici,pretože som "len kojila a často",aj tak bola malá (flower) dehydrovaná.

Natinka, St, 30. 07. 2008 - 10:22

ABSOLUTNE zle rozhodnutie. Neoberaj ho o materinske mlieko. Je to ten najprirodzenejsi sposob vyzivy. Budujes mu imunitny system, odolnost v dospelosti voci chorobam. Ak to zacnes prikrmovat zacnes mu davat do telicka chemikalie, mozes mu privodit alergie a rozne ine ochorenia, ktore sa prejavia neskor. Brusko ho moze boliet este viac ako z materinskeho. Ak ho boli brusko, moze mat v traviacom ustrojenstve napriklad kvasinky, ries to z lekarkou a nie sama odstavenim od materinskeho mliecka.

Miroslava, St, 30. 07. 2008 - 10:32

Nicolas ma 16 dni.(heart) Velmi si zelam,aby papal moje mliecko naozaj. Ja sa obavam len toho, ze on malo spi. Vsade je napisane, ze novorodenci maju spat 16 - 18 hodin.Nicolas spi len 6 hodin - ved to strasne malo. Bojim sa aby nemal neake zdravotne problemy. Tu v Anglicku som sa rozpravala s zdravotnymi sestrami ale oni reaguju flegmaticky. Dnes ma prist ku mne zdr.sestra, tak som zvedava , ze co mi povie. Som dost unavena. Ja sa bojim aby nemal ADHD;-(

Natinka, St, 30. 07. 2008 - 10:52

nie kazde dietatko je podla knizky, kazde ma svoje potreby a su od seba velmi odlisne. ak je mrzuty, moze byt na to kooopaaa pricin. Teplo, bolenie bruska, tvoja nervozita a co ja viem co este. Krm ho nadalej, ale medzi kojenim by malo byt tych 3 hodiny odstup. Traviaci trakt si potrebuje oddychnut. Cim viac kojis, tym viac mu zatazujes crievka a zaludok. Ja viem ked placka tak mu das prsko automaticky, ale ja som to riesila dudlikom. Vtedy sme vydrzali do toho terminu kojenia. Dudkal dudu a nepytal prsnik... tazko sa radi na dialku. Ale materske mliecko mu neber.

mata11, St, 30. 07. 2008 - 10:35

my mame cerstvo na svete dvojcata :-) a mliecka je pre ne malo. ani sa necudujem, pri prvom dietati tiez bolo malo, starsi syn strasne malo pribral na zaciatku a tak sme zacali dokrmovat. strasne som chcela kojit, aj cele okolie manzel, kamosky, vsetci ma do toho tlacili. a tak sme dokrmovali najmenej ako sa dalo a nakoniec sa nam podarilo dokrmovania sa zbavit a plne dojcit. ale za aku cenu??? maly byval velmi nespokojny, uplakany, ja vystresovana, unavena a nic som nestihala. uz by som to nerobila. ked je dieta napapane a nema chaos v zivote, je spokojne, sladko spinka a maminka je spokojna tiez. teraz dokrmujeme asi 200 ml/den a dvojcata sladko spia cely den. je to super.
podla mna sa treba snazit zvysovat tvorbu mlieka, ale nie za kazdu cenu.
zhrniem zakladne zasady:
treba vela pit, aj 3l za den,
pomahaju caje pre dojciace matky - da sa kupit v lekarni,
casto prikladat - najmenej kazde 2 hodiny, t.j. ak zacina papat o 14,00 o 16,00 treba prilozit znova - kludne ich zobut, ja moje dvojcata zakazdym budim, vobec im to nevadi,
a este by si mala oddychovat a spat co sa da - ale to je iluzia, ze? :-)
tieto zasady ja dodrziavam a ked su dvojcata po papani nespokojne, tak ich dokrmim striekackou (nastastie ma to naucili v nemocnici a oni si mliecko zo striekacky sami tahaju - hlavne vravia, ze netreba dokrmovat flasou)

a na zaver - kojenie + dokrmovanie je myslim narocnejsie ako umela vyziva, takze sa musis sama rozhodnut, ci naozaj chces kojit, aj ked je mlieka malo, ale budes pohodlnejsie davat umelu vyzivu.

a myslim podla toho co pises, ze mliecka mas naozaj malo. ale to mozem len tipovat.
my sme pri prvom dietati mali doma dojcensku vahu a ja som ho vazila kazdu chvilu, kedze na zaciatku malinko pribral.

andrea11, St, 30. 07. 2008 - 14:10

(heart) (heart) (heart)

antonia, St, 30. 07. 2008 - 10:37

mirka..knihy ber z nadhladom ;-) ..verim ti ze si unavena, vycerpana, zufala a hlavne dost sama..tak hladas riesenie...keby sa ti podarilo trosku oddychnut hned by si videla svet krajsie (heart) (sun) ...viem ze to nieje lahke, ale skus urobyt hocico, len nekrmit ho kazdu chvilku...daj si nikolaska do kocika, alebo na ruky...neboj nezvykne si ;-)

antonia, St, 30. 07. 2008 - 10:40

a hlavne spi aj ty...hoc na 20min, ked zaspinka malicky tak sup aj ty...byt aj varenie a vsetko dookola pocka ;-)

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 10:43

Mirka nevzdavaj sa. Vies ake su problemy s umelymi mliekami ? Babo ti z nich moze grcat. Niekedy ti vygrca aj celu flasku. Musis pripravovat, zohrievat na spravnu teplotu, lebo ak je moc horuce, alebo studene bude ho boliet brusko. Nehovorim o tom, ze v materskom mliecku je vsetko co potrebuje.

Inak nas spi tiez malo. To ma asi po dedovi. do obeda si zdriemne hodinku. Poobede dve. Mozem snivat, ze nakojim a on zalahne :-D (giggle) . A to uz ma 3 mesiace a taky mesiac a pol bezim na takyto rezim (predtym spal mozno ako tvoj Nicolasko). Proste mne to neda, ho "ucit" spat podla harmonogramu. Ked sa mu nechce no co uz. Nedam mu narkozu kladivom (rofl) (giggle) . Vies u nas to vyriesila satka. Hopsnem ho do nej ked uz je zle. Maly si pomrnka a za chvilku chrapka jedna radost (y) . Ale pred tym som to riesila prsnikom. Vtedy mi aspon na kusok zahajal.

Cicuska hlavne kluuuud to chce :-* . Mliecka mas dost urcite ;-) nenechaj sa zlomit. Zvladas to super. Prve dni su o hubu, ale da sa to zmaknut !!! Inak skus pit cajiky pre kojacie maminy. Mne poradila mamamata jastrabinu (chuti divne ale tusim ma aj dake ucinky na tvorbu mliecka).

Papa a nevzdavaj sa (sun)

Kamila, St, 30. 07. 2008 - 10:44

Zuzana, by ti vedela napisat, ze jej chlapi spali minimalne, aj ako male babetka, je to velmi individualne. Skus pytat v lekarni kvapky proti nafukovanie, pre male babatka, u nas je Sab Simplxc a este jedny kvapky, to ti moze poradit aj zdrav. sestra ak dnes pride. Moja slecna sa trapila s bolavym nafuknutym bruskom velmi dlho, tie kvapky pomahali.

mata11, St, 30. 07. 2008 - 10:45

ci je naozaj malo mlieka mozes skontrolovat jedine jeho odvazenim, ci pribral za tych 16 dni cosi, ci nechudne

Ariesa, St, 30. 07. 2008 - 11:46

neboj sa mirka, tvoj strach o malo spave babo chapem. aj ja som sa doplakala doma i u doktorky, i u detskeho neurologa, pretoze som si kdesi precitala, ze deticky co malo spia mozu byt mentalne postihnute, zaostale ... ako ty pises ADHD. vsetci ma upokojovali a ja som sa snazila im verit. i ked mi to volako neslo, depky cerstvych mamiciek su riadna skuska odolnosti.

mirka mam skor pocit, ze vam - tebe a nicolasovi chyba REZIM. 2x denne prechadzka - ak myslis, ze by ste to nezvladli tak sa mylis. mne to sice trvalo dobru hodinu sa v zime vychystat von s drobcom, bola som uplne nemozna co sa tyka stihania vsetkeho a aj tak som bola nenamalovana s mastnymi vlasmi ... ale napokon to bolo velmi oslobudzujuce! po par dnoch som sa citila A AJ DROBEC omnoho lepsie.

a deticky mavaju bolave brusko a myslia si, ze na bolave brusko nie je nic lepsie ako mliecko. no ty si tu od toho aby si mu robila aj prestavky v kojeni - prechadzky. brusko je sval a potrebuje si oddychnut. dietatko by malo po dvoch troch hodinkach zaplakat od hladu. od doktorky si mozes vypytat kvapky proti kolike a naduvaniu, alebo mu masirovat brusko, no dolezite su prestavky. sama som to skusila. neteoretizujem.(heart) drzte sa

... mirka hlavne nam napis, ci chodite von, aby som tu netrepala do vetra (sun) neboj nic, obavami o mentalne i fyzicke zdravie dietata sme si presli vsetky - opodstatnene i neopodstatnene

Miroslava, St, 30. 07. 2008 - 12:10

Ste zlatucke, ze mi tak pomahate(sun)
TERAZ HO ZAS KRMIM,ALE VIEM ZE ROBIM CHYBU. POKUSIM SA HO KRMIT KAZDE 3 HODINY.:-|
KED HO VIDIM JAK PAPKA JE TAKY KLUDNY.
NAJVACSI PROBLEM JE TAKY, ZE ON CUMLIK NECHCE HNED SA ROZCULI KED ZISTI, ZE TAM NIEJE MLIECKO.
TERAZ TU BOLA ZDRAVOTNA SETRA, POVEDALA MI ZE HO MAM RAZ DENNE DOKRMOVAT MLIECKOM ZNACKY (APTAMIL ALEBO APRAMIL).POZNATE TU ZNACKU?(sun) (sun)
DAKUJEM ZA RADY, PREDSA STE SKUSENEJSIE, ALE DETI SU LEN DETI A KAZDE JE INE.(heart)

Kamila, St, 30. 07. 2008 - 12:14

Mirka kazde tri hodiny urcite nemusis, uz davno u nas neplati toto pravidlo, dietatko sa ma krmit ked je hladne, ale urcite nie kazdu polhodinu, skus to natiahnut aspon na hodinovu, 1,5 hod. prestavku, postupne predlzovat interval.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 13:12

Milaaasssik

ja som drobcovi davala cumel (a to uz som bola na nervy) cca 4 hodiny... Ked mal dobru naladu cucol 2 -3 krat a potom tfuj a cumel letel dobre dva metre daleko :-D . Skusala som vselico. Jedine co som nemohla a nedokazem doteraz je nechat ho vyplakat nech zaspi. Urobila som to 2 krat a uz nikdy nikdy viac. Ved to babo tym trpi.
Skus rozmyslat ako babo. 9 mesiacov je permanentne s tebou. Je tvojou sucastou. A teraz sa ma oducat ? Eeee. Babo nevie, ze ty si kusok od neho, a ze sa opat vratis preto placka. Preto si vyzaduje tvoju pozornost. Ty si jeho cely svet. Iny nepozna. A mozno aj preto chce vysiet na ciciku - proste je mu tak dobre :-)

Moj Matulko ked bol taky malicky bol permanetne na prsniku :-D (giggle) ! Fakt. Myslela som si, ze nemam dost mliecka. ALe mala som. On len proste chcel byt pri mne a citit ma. A (uz som otrepana s tou satkou (giggle) ) ale pomohla satka. Hopsla som ho do nej on sa kojil a ja som bola freee (sun) ...

Ked si vypytal papu tak som mu dala. Nekrmim podla harmonogramu, ale na vyziadanie. Ved aj ja som neni hladna a smadna podla harmonogramu. Tym, ze prikladas casto podporujes tvorbu mliecka ;-) . Hlavne pri kojeni vecer - vtedy sa uvolnuje najviac prolaktinu (hormon na mliekotvorbu). A dokonca aj to nosenie ma vplyv na mliecko.

Anina, St, 30. 07. 2008 - 13:43

Ahoj
Aj pri kojeni si mozes zistit, kolko maly vypije. Ja som mala nadstavec na obycajnu kuchynsku vahu a malych som si odvazila pred krmenim a hned po krmeni. Rozdiel vo vahe v gramoch rovna sa vypitemu mnozstvu. Co sa tyka dlzky kojenia, lekari neodporucaju, aby dlzka kojenia bola viac ako 15min., lebo to skodi bradavkam. Navyse, ak je taky maly hlados, tak sa naloga aj za 5min. Tvoje babatko je naozaj este velmi malinke, postupne urcite vychytas vsetky muchy. Drzim palce.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 13:46

anina
moja maly sa krmi aj hodinu a bradavky mam v pohode ;-)
ja si myslim, ze je to silne individulne - ved nie kazdy je tabulkovy typ...
a taktiez kazda mamina ma inak silny spustaci reflex - takze kym mliecko roztaha a zoberie si kolko potrebuje moze mu to kluuudne trvat aj dlhsie (sun)

dufinka, St, 30. 07. 2008 - 14:21

Mirka, mne detska vravela, ze byvaju tzv. laktacne krizy. Neviem uz presne v akom obdobi, jedno je tusim v 6 tyzdni . Ty si este na zaciatku. Musis sa ukludnit a nesresovat, potom aj mliecko je plne stresovych hormonov a to nie je pre babo dobre, bolest bruska a koliky prejdu, chlapci su v tomto citlivejsi.
skus sa s malym vela rozpravat a mat kludy ton hlasu, hladkaj ho, spievaj mu, nos ho na rukach, ukazuj mu rozne veci, zabav ho aby na chvilu zabudol, ze chce mliecko, mozno sa nudi a tym kojenim Ta ma pri sebe a ma Tvoju pozornost. Ani moj drobec dudel nechcel, v kociku krical ako o zivot, no zistili sme ze rad spinka na brusku, a spi tak dodnes. Inak je spac teda riadny. Kojila som ho ked si vypytal a nie dlhsie ako 15 min. treba pit vela tekutin ako Ti tu uz ine mamicky radili a vraj je dobra aj Vinea ale bez bubliniek, tak skus, ja som pila caj od Hippu na tvorbu mlieka. Nedokrmovala som a ani vodu cez leto som nedavala, az po siestom mesiaci, a maly je zdravy. Drzim palceky hlavne klud a vela trpezlivosti. (heart) (heart) (heart)

mojkacka, St, 30. 07. 2008 - 14:23

Trpezlivost, trpezlivost a pokoj.
To je najdolezitejsie.

Miroslava, St, 30. 07. 2008 - 14:28

POLARKA DAKUEM ZA RADY (heart)
(blush) JAK CASTO MU MOZEM DAVAT CAJIK, AKY MAS RYTUAL, KED IDETE SPINKAT(blush)
KED MI MLIECKO SPAPA TAK MI HO POTOM AJ VRACIA,ALE NIE STALE.(heart) (heart)
STAL SA ZAZRAK, NICOLAS SPINKA....(heart) (giggle)

mojkacka, St, 30. 07. 2008 - 15:03

Dufinka pri tom kocikani si zabudla na to, ze to nebola len poloha na bruchu, ale aj dobra dusa, ktora ti hovorila vydrzat.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 16:17

mojkacka -
dobre duse nepotrebuju vyhadzovat na oci svoju pomoc (sun) B-]

miruska
dufinka dobre pise (heart) (heart) (heart) !!! treba poskusat vsetko, uvidis co vam sadne ;-)

inak ja cajik davam vacsinou po kojeni, alebo medzi kojenim (cca 60ml za den) viac aj tak nevypije...
inak ritual nemame ziaden (rofl) (giggle) lebo nekupem kazdy den, ale kazdy druhy... ale zas ked je taketo horko kupem aj 3 krat denne...
proste Matko vie, ze ked ho dam vecer do postielky a dam mu "cuc" ide sa hajat... nie je to vzdy v tu istu hodinu, lebo ked spinka dlhsie nebudim ho a tym sa vetko posuva...
mne to takto zatial vyhovuje ... navyse Matuso zacina sam od seba nabiehat na svoj rezim... taze on uci rezimovaniu mna :-D (giggle)

ale rob tak ako to tebe vyhovuje, aby si sa nenervacila a bola kludnucka a stastnucka :-* :-* :-* (heart) (heart) (heart)

mojkacka, St, 30. 07. 2008 - 19:03

Polarka, ta dobra dusa o to mozno neziada, ale asi by si zasluzila.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 20:30

a co by si zasluzila :-O ?

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 20:51

nevravim ze ty (sun) ale ta dobra dusa (flower)
lebo pises ze by si zasluzila,a ja som zvedava, ze co ?

mojkacka, St, 30. 07. 2008 - 21:26

Kasli na to, hlavne, ze sme si pokecali.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 21:50

;-) pohodkaaaa

ivana.d.ivanova, St, 30. 07. 2008 - 17:00

ahoj mirka,

najlepsi sposob ako neukratit dieta o materske mlieko a zaroven si oddychnut aby si on neprisla uplne, teda najest sa poriadne raz a potom o zopar hodin (podla veku)je riesit to odsavackou. ja mam Tommee Tippee, odsajes si mliecko aj na dve kojenia naraz aj na tri a potom uz len zohrievas flasky. moje ma 9 tyzdnov, takto fungujeme skoro odzaciatku,a pribrali sme z 3,7 na 5, 6 kg od porodu.
drzim palce :0)

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 17:03

normalne zavidim :-O mne nikdy neslo odsat :-( len v porodnici aj to max. 20ml :-( ;-(
ja mam dake divne didi :-D (giggle)

Miroslava, St, 30. 07. 2008 - 17:11

(heart) Skusim mu dat dnes vecer po kojeni cajik. Mamina mi poslala svatojansky cajik pre novorodencov. Som zvedava ako to zabere.(heart)
Odsavacka Tommee Tippee kolko stoji, ked sa mozem opytat. Pravdepodobne si ju kupim.

Ked si odsajem mlieko do odsavacky tak kolko by mal spapkat ml pri jednom krmeni.

Vcera sme boli na prechadzke v meste a moj peknucky Nicolas spustil plac samozrejme od hladu, rychlo som s nim utekala do nakupneho stredicka tam su izbycky specialne pre mamicky s detmi -feeding room cela som bola mokra. Myslim si, ze ta odsavacka mi pomoze aspom pri prechadzkach.(heart)
Dakujem super mamicky(heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart) (heart

vyvyka, St, 30. 07. 2008 - 19:16

Každé dieťa je individuálne,len vydrž,bábätko si zvyká na Teba a ty na neho.Nicolas je krásne meno,poznala som jedného,ten bol kojený do troch rokov.Skús si dávať pozor na to,čo ješ,pretože ho môže z toho bolievať bruško a ak ho bolí bruško / to spoznáš tak,že po papaní začne tak o pol hodinku plakať),skús tie kvapky Sab Siplex,alebo espumisal,poprípade sa poraď v lekárni.Kojené deti by nemali čajíček vôbec,ale ak to nevydržíš,tak mu skús teraz dať od smädu.Ja som mala obe deti narodené v lete a aj v najväčších horúčavach som dávala iba materské mlieko,niekedy aj každej pol hodiny.A rozhodne by som ho ešte neprikrmovala iným mliekom,pretože potom môže začať odmietať tvoje.ja viem,aké to je na začiatku veľmi ťažké,hlavne keď si sama a nemá ti kto pomôcť,ale vydrž,naozaj to stojí za to,hlavne keď bude väčší a bude ťa držať za prsník a krásne Ti pri tom hľadieť do očí,je to ten najkrajší pocit,aký som kedy zažila,naozaj.držím ti palce.

Kamila, St, 30. 07. 2008 - 21:05

Mirka, odsavacku ti podla mna netreba, zbytocne vyhodene peniaze, ta ma zmysel ak sa dieta nevie prisat, alebo by si chodila do prace ... Potrebujete si len najst system, odsavacka ti ho len skomplikuje, skor by som na tvojom mieste vrazila peniaze do baby satky. Aj ked si so sebou zoberies odsate mliecko vo flaske do mesta, kde ho budes zohrevat, v tom teple sa dost rychlo pokazi. Ako si spominala v mnohych obchodoch maju miestnost pre mamicky s detmi, kde ho mozes kluden nakojit, nekomplikuj si to zbytocne odsavanim a flaskou. Ani si neviem predstavit, ze nakojis dieta a vzapati mu das caj, ved mu z toho musi byt zle. Ked uz tak po tej polhodinke, ked je nespokojny.Drzim palce.

dufinka, St, 30. 07. 2008 - 22:01

mojkacka, ta pomoc bola aj z druhej strany a vdaky sa jej nedostalo a tiez by si zasluzila. Inak ked si spominam, tak som podakovala, ale asi si uz na to zabudla.

ronika, St, 30. 07. 2008 - 23:04

Mirka, ja som tiež neni za čajík po kojení. Myslím, že kombinácia mliečko a čajík mu určite neprospeje. Ja si tiež neviem predstaviť, že vypijem pohár mlieka a nato si dám pohár čaju!!!Môj Samko má teraz 3 mesiace a je len kojený. Čajík sme zatiaľ ešte neskúšali. Jediné čo som skúsila bola prevarená kojenecká voda podávaná striekačkou.(Aj to len keď som bola u kaderníčky, pre prípad, že by mal nejaký záchvat plaču(.
Tvoje babatko je ešte veľmi maličké. Chce to ešte trochu času a určite si nájdete svoj systém. Samko bol prvé 3 týždne tiež dosť plačlivý. Cez deň takmer vôbec nespal. Potom som prišla nato, že on len potrebuje byť pri mne. Trošku ponosiť.
Myslím, že aj tvoje babatko potrebuje len fyzický kontakt s tebou. On nie je hladný ani smädný, chce sa ťalen dotýkať. proste ťa potrebuje cítiť pri sebe.Veď celých 9 mesiacov bol len a len s tebou.
Ak ti môžem poradiť, zaobstaraj si baby šatku! Ja som si ju kúpila tiež. Nosíme sa tak cca 2 - 3 hodinky denne a malý je v nej veľmi spokojný.
Určite to zvládneš. Držím palčeky.
P.S. : PRE DIEŤATKO JE NAJDOLEŽTEJŠI FYZICKY KONTAKT S MATKOU _ KOJENIE, NOSENIE. VYSKUŠAJ TO.

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 23:17

(clap) (clap) (clap)
jeeee uz nosite ??? a co Samko ??? paci sa mu ???

andika, St, 30. 07. 2008 - 23:22

ahoj Mirka hoci moje dievčence už dávno vyrástli z plienok/15,12/ možno ťa ovplyvní aj môj názor,ked sa narodila staršia mala som podobný problém ,ledva sa napapala ,odgrgla už znova plačkala ,a začali sme znova ,a ked nastala vzácna chvíla že zaspinkala tak sme v pozore stáli pri nej ,lebo niekedy aj 1-2hod po jedle sa jej vrátilo mliečko no a ako mladá maminka som sa po mesiaci a pol dala presvedčiť ,že mám prejsť na flašku a navyše ma presvedčili,že čerstvé kravské mlieko bude to naj...no a to môžem povedať viac nikdy ak už pre nič iné tak ,prevaranie mlieka chodenie pon ,čistenie fliaš ... zabralo skoro toľklo času ako ,častejšie kojenie .....navyše ked tak spátne rozmýšlam ,riskovala som kopu problémov s alergiami ,črevnými problémami atd...... tiež hoci netvrdím ,že to priamo suvisí,bola staršia asi od 4 mesiaca permanentne chorá ,skoro každé 2 mesiace na antibiotikách -/priedusky ,nádcha ,zápal obličiek / a ked porovnám jedálniček mladšej ,ktorú som kojila 7 mesiacov ,žasnem ,čo všetko som podávala dieťaťu ovela skor,lebo skôr bolo naučené na inu stravu ako mliečko/ono sa to nezdá ale ,ked nekojíš tak to zvádza k tomu aby si dala aj to aj ono /Staršia jedla v 5mesiacoch čoko puding mladšia papkala mliečko. Takže už len preto ,nevzdávaj to hned. A asi by sa pripojila aj moja segra ktorá tym presla nedávno /Málo spinkal často papal,vždy ho bolelo bruško/proste niektoré deti osud potrápi hned/ ale na moje i maminine presviedčanie a podporovanie vydržala /použivali tie kvapky a mastičku na bruško/ a malý Tomáško ,papal mliečko 8 mesiacov,A bolesti bruška samovolne pominuli po 3-4 mesiacoch ,avšak s tým spinkaním sa to nezlepšilo ,má 13 masiacov a ked cez den spinká nejakú hodinku tak spieva celá rodina ,proste každe dietatko je ORIGINáL
Želám TI aby tvoj originál vyrástol ,v krásneho ,silného chlapa a kým sa tak stane tebe prajem mnoho mnoho trpezlivosti a vytrvalosti(sun) (sun) (sun) (sun)

ronika, St, 30. 07. 2008 - 23:36

Ahoj Polárka, jasné že nosíme. Priznám sa, že som tej šatke moc neverila ale postupom času som sa plne presvedčila, že to naozaj funguje. Aj dneska Samko po dlhom čase mal plačlivé popoludnie. Akonáhle som ho položila do postieˇky, okamžite spustil strašný srdcervúci plač. Tak som zobrala šatku, uviazala a hybaj na prechádzku....
.....neskutočný pocit, a to nie len pre mňa ale v prvom rade pre Samka!!!!
A ako sa má fešáčik Maťko?

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 23:42

Jeeeeej to ma tesiiii (rofl) , bo na stretku si vyzerala, ze ma s tou satkou obesis (rofl) (rofl) (giggle) (giggle) (nie nie len srandu si robim (rofl) )...

No hadaj kde uspavame :-D ? V satke (giggle) (blush) . Takze parada uzivame si... A aj Matuskovi je fajn (flower) . Jaaaj je to bohovsky pocit, ze ? ked tak hajuska nalepeny ako kliestik (heart) (sun) (heart) ... mne to niekedy pride ako predlzene tehotenstvo (giggle) ....

ronika, St, 30. 07. 2008 - 23:51

Tak s tým predlženým tehotenstvom si to naozaj vystihla!!!!.... je to ako byť tehotná a pri tom sa dotýkať svojho drobčeka.....

Polárka (bez overenia), St, 30. 07. 2008 - 23:54

presneeee (sun) minule som mamine povedala, ze musim pohladat toho manzela bo Matko o chvilu nebude chcet ist do satky a mne to bude chybat (rofl) (rofl) (giggle)

ronika, Št, 31. 07. 2008 - 00:00

.... nič proti hladaniu,len hladaj lepšie ako ja.....hehehehe. alebo, že by to bol smiech cez slzy?
ale to je už o inom.
Hlavne, že máme zdravé detičky.

Polárka (bez overenia), Št, 31. 07. 2008 - 18:52

hadam si sa nenahnevala :-O :-O :-O ???
nemyslela som to zle ;-)

Polárka (bez overenia), Št, 31. 07. 2008 - 00:05

milaaasik sak si krasna mlada... mozme hladat spolu :-D (sun) ! ale radsej nie lebo mi vsetkych adeptov preberies (giggle)

maya, Št, 31. 07. 2008 - 08:53

Miroslava,

si v Anglicku, skus ziskat kontakt na rozne skupiny mamiciek s babatkami (od health visitor). Ja som chodila na stretnutia kojacich matiek. Urcite ti to pomoze, prevetras si hlavu, zistis, ze zrejme vela mamin ma presne rovnake problemy s takym malym babatkom ako mas ty. Zaciatky su tazke, zrejme nemas ziaden ritual, no neboj sa vsetko pride. Asi prve 3 mesiace boli aj pre mna najtazsie.

Caj by som urcite nedavala! Moja dcerka tiez nemala cumel, ani ho neodporucali, kym kojenie nie je stabilizovane. Skus vydrzat, zober si rady od ostatnych mamiciek, vyber sa na prechadzku. Maleho mozno boli brusko, u nas zaberala masaz, ktoru som sa naucila tiez od health visitor. Skus si pozistovat, kde sa co deje, ake akcie pre mamicky, aby si jednoducho vysla na vzduch.....drz sa!

nielen žienka domáca, Št, 31. 07. 2008 - 09:39

Tak moje postrehy k tejto teme (sun) :

Náš Kubuško bol kojený naozaj len chvíľočku, pretože bol v inkubátore a spúšťanie mlieka som musela vybaviť len ručným odstriekavaním (odsávačky som mala kadejaké, ale nejako to s nimi nešlo). Asi do 4 mesiacov sme boli pol na pol na Nutrilone a odstriekanom mliečku a dodnes to ľutujem. V pôrodnici som nemala nijakú podporu zo strany personálu a keď mi po hodine "stláčania" vyšlo 25ml, tak som bola rada a ony ešte na mňa nakričali, že prečo toho nie je viac... No proste - úplne ma odradili a doma som si už myslela, že sa budeme musieť vrátiť naspäť do pôrodnice (keby schudol) a tak som hádam po týždni-dvoch išla kúpiť prvý Sunar a potom to už šlo z kopca... MOJA RADA: Koj za každú cenu. Je fajn, keď si babulko prevažuješ, či si dosť vytiahlo, ale málo prípadov je takých, že žena má tak málo mliečka, aby dieťatko hladovalo. Len, keď vieš, že je aj taká možnosť, potom si možno myslíš, že by to mohol byť tvoj prípad a tak si to vsugeruješ, až nakoniec stratíš mliečko. Je malá pravdepodobnosť, že ty si tá jedna z dvesto miliónov žien (tipujem (sun) ), čo majú takéto problémy. A aby si mala úplnu istotu - váž krpca pred a po a bude to jasné. Ak si ťahá, tak v žiadnom prípade na umelé mlieko neprechádzaj. To by si ešte len videla, koľko grckania, bolestivých brušiek a pod by to prinieslo... A nočné pripravovanie čerstvej porcie s vrieskajúcim dieťatkom na rukách - kým to pripravíš, preberie sa a už nechce spať... Keď pripravíš dopredu, môže skysnúť a na obale píšu, že by sa vôbec nemalo skladovať...

No, asi to ani nebudeš mať čas čítať... tak som sa rozpísala.

Súhlasím s babami - určite čo najviac chodievajte na prechádzky. Doma som s Kubušom nemohla vydržať; stále len pišťal, ale vonku na čerstvom vzduchu (v šatke; v kočíku sme chodili málo) bol v porovnaní s tým anjelik (nebolo to až také ružové, Kubík bol dosť umrnčané bábenko... pripúšťam, že to mohlo byť aj mnou).

Večer pred spaním sa skúste vždy vykupkať, rozprávaj sa s ním už len potíšku, pripravuj ho na spánok... Večerný rituál je zázračná vec.

Polárka (bez overenia), Št, 31. 07. 2008 - 10:37

baby viete, ze kojit moze aj zena co neporodila dieta ???
existuje taka vecicka od medely (tusim tak sa vola ta firma neviem iste) suplementor... A s touto vecickou sa rozkojili aj maminy co mali adoptovane deticky :-O (clap)
takze fakt je kojenie len o psychike ;-)

Ariesa, Št, 31. 07. 2008 - 22:37

zeny dostavaju hormony okrem psychickej stimulacie a fyzickej stimulacie prsnikov musia dostavat hormony na rozbehnutie laktacie.

Polárka (bez overenia), Pi, 01. 08. 2008 - 16:01

ano, iste - ale aj tak som cumela ako vyr, ze mamina co nerodila moze mat mliecko :-O :-O :-O

antonia, Pi, 01. 08. 2008 - 18:23

halooo mirka (sun) ako ti to ide??? uz si sa trosku vyspala??? aj tvoj drobcek??(heart) (hug)

danisa, Po, 04. 08. 2008 - 20:21

Ahoj Mirka! Az dnes som nasla tvoj clanok, nakolko som tu dlhsie nebola... Stahovali sme sa a potom som tu mala svoju najkrajsiu neterku. Tak vy uz to teda mate za sebou! Gratulujem k syncekovi a velmi sa tesim s vami. My by sme mali mat tento mesiac dalsi scan, ale budem to musiet prelozit, lebo idem na Slovensko. Asi uz naposledy tento rok tak sa velmi tesim. Ale uz sa neviem dockat, kym nam povedia co budeme mat, aby som mohla zacat nakupovat... (a to som si vravela, ze ziadne nakupy, ved toho vela podostavame).
Ako sa ma Nicolasko? Uz buvkate lepsie? Drzkam palceky, nech sa to rychlo zlepsi...(hug)
Dana

Ajkak, Ut, 05. 08. 2008 - 13:56

Ahoj Mirka. My sme mali taký istý problém a ja ti poviem, že som vydržala do 6-teho týždňa a začala som prikrmovať. A potom drobec oveľa menej plakal, resp. po papaní neplakal vôbec. Keď som kojila, tak ma len cumloval fakt aj 45minút. a o pol hodinu zas. A najhoršie to bolo večer, ťahal, ťahal a potom mu asi slabšie tieklo, tak plakal odušu. Takže potom som začala prikrmovať a bolo to o.k. FAKT. ale ja viem, že každá mamina radí vydržať ale keď ono je to ťažké. A na dudel sme sa učili tiež véééľmi ťažko. Drobec mi spal len tak, že som ho vonku kočíkovala, vnútri max.30minút. Takže aj tu viem, o čom hovoríš. Ale po 3.mesiaci som ho postupne učila spávať aj cez deń v postielke a pekne sa to postupne upravilo. Dnes (má20mes.) spí cez deń 3-4 hodiny v kuse a v noci spí tak 10hod. Takže neboj, trpezlivosť a postupne to bude. Ale spanie v postielke oceníš veľmi, fakt. Ale zatiaľ je maličký, nemá to zmysel. My sme do 3-4.mesiaca fakt len v kočíku, až potom postupne na rukách a vždy som ho dala do postielky, keď začal plakať, hladkať a tak dokola. Veľa síl, trpezlivosti a lásky (heart)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama