
Dzeny | Cviklové čipsy
Asi budem závislá na cviklových lupienkoch!
4 | kusov | cvikla |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
Cviklu umyjeme a očistíme. Niekto to robí aj so šupkou, ja som cviklu ošúpala.
Potom cviklu nakrájame na tenké plátky. Prešla som pár receptov, všade radili, že treba krájač na zeleninu. Nemám. Skúsila som to keramickou škrabkou, ale nešlo to podľa mojich predstáv, tak som krájala nožom. Mám dobrý ostrý nôž, nebolo to nič zložité, akurát niektoré plátky sa mi podarili trochu hrubšie. Na fotke sú to tie červenšie:) Nevadí, tie zjete ako prvé! :))) Optimálna hrúbka plátkov je max 2 mm, aspoň sa potrénujete v krájaní:)
Pokrájanú cviklu posolíme a necháme 20 minút postáť, aby pustila vodu, tú vylejeme.
Odstátu cviklu polejeme olejom, dobre premiešame a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa plátky neprekrývali.
Piekla som naraz na dvoch plechoch v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov so zapnutým ventilátorom. Doba pečenia cca 25 min.
Necháme vychladnúť a zjeme. Vôbec netuším koľko by tie čipsy vydržali, lebo som ich ešte v ten deň schrúmala!
Som viac na slané ako na sladké a najviac ma berú zemiakové lupienky. Keďže som uvedomelá a viem, že sa tým nemám príliš často napchávať, tak som pristúpila k experimentu. Zeleninové čipsy síce dostať v obchode, ale sú dosť drahé a doma som mala cviklu, tak som skúsila, či to zvládnem v rúre.
Ďalšie recepty
Vyskúšaj:) Prosím ťa, daj potom vedieť čím si to krájala. Lebo ja teda krájam celkom rada, ale také tenké plátky mi šli pekne na nervy:))) Lenže je to dobré, tak sa zrejme prekonám:DDD
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Plánujem to vziať krájačom na uhorky. Je to na veľkom struháku, kde sú aj iné "reliefy" .
Ako mám aj taký klasický krájač, ale ten je niekde vzadu v špajzi a mne sa taaaaaak nechcem upratovať tú špajzu. Uvidím, či pri noži neskončím i ja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odskúšame! Paráááááda!!!