
Valika475 | Jarná terina v srnčom chrbáte
Skvelý recept nie len na veľkonočné sviatky ale aj na oslavy.
250 | millilitrov | tatárska omáčka |
252 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | plechovka | Moravanka |
1 | plechovka | strerilizovaná kukurica |
150 | gramov | šunka |
petržlenová vňať | ||
1⁄2 | kus | bujón |
2 | decilitre | voda |
1 | balík | želatína |
Vodu dáme zovrieť a necháme roztopiť polovicu kocky bujónu. Potov v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunky, pridáme smotanu, tatársku omáčku.
Do rozpustenej vody s bujónom pridáme sáčok želatíny, necháme 10 min napučať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárskou omáčkou.
Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme. Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Tento recept má rôzne názvy, jarná terina, veľkonočná terina, vajíčková tlačenka a podobne. Recepty sú viac-menej podobné, no každý ju robí trochu inak. My máme radi túto verziu. Recept na jarnú terinu zo zeleniny, Moravanky a majonézy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.