reklama

(Ne)bezpečné očkovanie?

mnnaaauuu , 30. 05. 2011 - 12:22

reklama

Ahojte. prednedávnom som sledovala jednu reláciu, kde uplne zdravé dvojjičky ochrnuli po očkovaní. O tri dni máme ísť aj my, tak ma to dosť vystrašilo.. Hlavne to, že ked bola na liečení, zistila, že nie je jediná...
Čo si o tom myslíte vy? je ešte nevyhnutné dávať očkovať detičky? BOjím, bojím


reklama


reklama

mnnaaauuu, Po, 30. 05. 2011 - 12:44

Geo, dakujem :)

ja som našla len jeden odkaz, ale ty si doslova "archív" (giggle) :-) (sun) (sun) (sun)

georgina, Po, 30. 05. 2011 - 12:50

Chceš ešte? Či stačí? (giggle) ;-) B-] (sun) (sun) (sun)

mnnaaauuu, Po, 30. 05. 2011 - 22:17

stačí stačí, ved to do rána neprečítam (giggle) (giggle) (giggle) (giggle)

georgina, Ut, 31. 05. 2011 - 08:12

(giggle) ;-) (sun) (sun) (sun)

Ludka, Po, 30. 05. 2011 - 13:03

Trosku sa tomu venujem a v nasej rodine sa nikto ockovat nedava iba..... moja mama nikomu nepovedala,ze sa ide ockovat a par dni po ockovani opuchla.Musela do nemocnice na dalsie lieky a infuzie.Bolo to len minuly mesiac. Lekarka ju nahovorila a kedze su to body a peniazky,tak to lekari odporucaju vrele. Ale kazdy si moze vybrat sam. Ludske zdravie je len obchod pre tych hore. Chod na www.badatel.sk, tam najdes kratku prezentaciu a myslim,ze postaci na to,aby si sa rozhodla.

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 14:18

Ludka, Mnnnaaauuu určite hovorila o povinných očkovaniach bábätiek... Ani tie sa u vás nepodstupujú? Ako to potom riešite so zákonmi? (predsa- sú povinné)

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 14:34

moja vlastná polemika- choroby proti ktorým očkujeme kedysi spôsobovali obrovské problémy, dnes ich vieme- síce s komplikáciami, riešiť. Prečo ich teda naďalej očkujeme? Myslím, že preto, lebo keď nie sú "v obehu", nedokážu mutovať- v dnešnom svete to vidíme dosť často- že nejaká neškodná chrípka zmutuje na vtáčiu, prasaciu a pod. a potom si s ňou nevieme poradiť... Čo by sa však stalo, keby vznikla epidémia "vtáčieho moru", "prasacieho čierneho kašľa" a pod.?
Očkovanie je riziko. Pre jedno dieťa z 3000, možno. Ale ak by sa vyskytla zmutovaná choroba, akou je napr. mor, mohli by zomrieť tisícky ľudí.
Ja podstupujem riziká spojené s očkovaním- rovnako ako keď jem lieky ale aj bežné potraviny- nikde nemám zaručené, že z niektorých sa u mňa nevyvinie napr. alergická reakcia, z ktorej budem mať doživotné následky. Bohužiaľ, myslím, že neočkovať je hazard (pre hore popísané) a tiež to, že človek nemá záruku, že ... čojaviem, ž gumenných cukríkov nedostane astmatický záchvat, zachránia ho na poslednú chvíľu, ale mozog sa už nerozbehne. A zo zdravého človeka sa stane po cukríku nezdravý...
PS: ja sama som astmatik- dráždi ma x vecí na ktoré robia skúšky, ktoré nedokážem zo svojho prostredia odstrániť a ďalších xy vecí, na ktoré sa testy nerobia, takže kľudne po 2dl vína končím s veľkými problémami. A ani mi nikto nikdy nezaručí, že to bolo práve z toho vína, že dačo nedofúkol vietor, že to nebolo z celozrnného chleba alebo párku... Snáď vieš, čo som sa tým snažila povedať(heart)
A nestrachuj, takmer každý jeden na koho sa pozrieš sme zaočkovaní (povinnými očkovaniami) a sme tu- živý, zdravý a bez následkov:-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 16:22

akira 13, súhlasím s Tvojim názorom.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 16:49

Jedno dieťa z 3000 ? Odporúčam pohľadať štatistiky ;-)
Mutáciami prechádza čas od času asi každý živý organizmus. Pravdepodobne rýchlosť za akú sa mutácia objaví/prejaví/udrží záleží od rýchlosti reprodukcie (zmena pri prepise genetickej inforácie). Ak v tom nemá prsty človek ide o prirodzený proces.

Očkovať je tak isto hazard - stačí orietačne prezrieť zloženie očkovacích látok. Málo ľudí vie, že súčasťou očkovacích látok sú jedy, ťažké kovy, neurotoxíny. V neposlednom rade očkovanie nastoluje aj morálno etickú otázku. Pretože časť očkovacích látok je vyrobená z klonovaných tkanív UMELO POTRATENÝCH DETÍ za týmto účelom (potraty riadené v 30 tt, alebo 15tt - napr. očkovanie proti kiahňam, súčasť MMR, rubeole). Iné vakcíny obsahujú produkty genetickej manipulácie (povinná šesťkombinácia).
Ale druhá stránka veci je tá, že mnoho ľudí neverí, že by im jedy, neurotoxíny, a ťažké kovy v očkovacích látkach mohli ublížiť. Za prvé, buď nevedia, čo tieto látky môžu spôsobiť, alebo si myslia, že koncentrácie sú "bezpečné". Ibaže nar. novorodenec má otvorený krvný obec (očkovacia látka prejde celým telíčkom).

Čo obsahujú Očkovacie látky ? :

Etylortuť - Thiomersal
Hydroxid hlinitý - toxický pre nervovú sústavu
Neomycín - antibiotikum
Formaldehyd/formalín - karcinogén zakázaný v nábytkarskom priemysle, povolený v očkovacích látkach, ktoré idú priamo do krvného obehu, zlváštne
Skvalén - vyvoláva prudké imunitné reakcie
poloxyetylénsorbitanmonolaurát - disperzné činidlo
Cudzorodé bielkoviny a vírusy z organizmov na "pestovanie" vírusov a baktérií (vajcia, opice, a iné)

Kameň úrazu je - leták neobsahuje vždy úplné chem. zloženie a informáciu o povolených limitoch jedovatých chem. látok. na kilogram človeka a deň (čo nariaďuje paragraf 25 ods. 10 zákona č. 545/2006 Z.z. o liekoch a zdravot.pomôckach)...

Takže vidím podstatný rozdiel medzi koktejlom neurotoxínu, geneticky manipolovaného materiálu, tkanív umelo potratených detí, formaldehydu a párkom s horčicou či klobásou.

Inak už som to sem písala. Občas by nezaškodilo, keby ľudia uvažovali v súvislostiach (aj mne sa občas zadarí). Poďme na to sedliackym rozumom.
MOR - je choroba, ktorú prenášajú hlodavce napadnuté blchami. Ako dobre vieme zablšené potkany prežívajú dodnes, a pochybujem, že sú očkované proti moru. Mor je stále tu, len nie je také jednoduché sa ním dnes nakaziť. Prečo ?
Jednak hygiena od epidémií moru po dnes sa radikálne zmenila (hygienickejšie WC, hygiena, ako taká, ľahko dostupná pitná voda, diametrálne odlišný bytový štandard - žiadne prevlhnuté steny, slabo tesniace okná, chladné domy v zime, mier, dostatok kvalitných potravín a pod. vymoženosti krajín s rovinutým priemyslom). Ale to sme boli pri More. A čo iné choroby ? Treba si uvedomiť, že štandard, ktorý máme dnes - je štandardom necelých cca 80 rokov. Približne vtedy sa začalo plošne očkovať, a približne odvtedy máme pokoj od rôznych chorôb (prinajmenšom zamyslenia hodné súvislosti).
Ďalší zamyslenia hodný fakt je ten, že prítomnosť protilátok vôbec neznamená, že človek je schopný odolať danej chorobe - to závisí najmä od kondície organizmu, a tá je závislá od iných mnohých činiteľov. Inak povedané aj očkovaný človek môže ľahko podľahnúť TBC, ak je v zlom výživovom, alebo psychickom stave. Hmmm. Treba sa teda zamyslieť nakoľko percent napriek ostatným vonkajším vplyvom prostredia i vnútorným vplyvom a funkčnosti organizmu je pre nás očkovanie benefitom, alebo možno zbytočným rozikom.
Všetky prečo, majú svoje preto.
Info som čerpala z www.slobodavokovani.sk, z prednášky a podobných stránok linkov videí a diskusií :-)

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 18:24

no tak daj tie statistiky, co vravis ze si ich ma pohladat. Som zvedava odkial ich zoberies.
Ked rozmyslat sediliackym rozumom, tak nech sa paci. Spytajte sa pediatrov (a tym nemyslim "anonymnych", ale pediatrov kamaratov, pripadne z rodiny, cize takych voci ktorym mate absolutnu doveru ze vas neoklamu) kolko deti zaockovali za svoju karieru a kolko krat videli priamy nasledok ockovania.
Slobode v ockovani ja osobne vravim vysoka skola internetu v odbore medicina, genetika a vlastne cokolvek co sa da vygooglit (rofl).
Nevravim ze nema vedlajsie ucinky, to ma vsetko, aj wifi siet ak mas doma. Ale to percento je tak zanedbatelne.... Ja osobne som napriklad este nestretla nazivo cloveka s nasledkom po ockovani. A to ze ich teda stretavam hooodne a ludia okolo mna maju tiez hooodne deti.
A inak vsetci moji znami lekari maju zaockovane deticky. Tak uz neviem preco ludia co to studovali take "svinstvo" pchaju svojim vlastnym detom do tela.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 18:52

Margesimpson,
prečo by som sem mala dať štatistiky, ktorými som sa ja neoháňala ? Nejak mi uniká logická súvislosť. Ale zopár info sem dám :
http://www.slobodavockovani.sk/news/narast-poctu-nevysvetlenych-umrti-d…

Neberiem za smerodatnú vzorku len ľudí zo svojho okolia (i keď zhodou okolností nejaké prípady okrajovo poznám). Neviem, akú by to malo vôbec výpovednú hodnotu.

To percento je zanedbateľné ? Zaujímavé a vieš mi to nejak potvrdiť, dokázať ? Tiež strieľaš od boku, alebo tomu veríš ?

Marge, to čo sme nikdy nevideli - neznamená, že to neexistuje. Zas sa spýtam, koľko percent z populácie Slovenska si myslíš, že poznáš ?

""Tak uz neviem preco ludia co to studovali take "svinstvo" pchaju svojim vlastnym detom do tela.""
Prečo sa toto pýtaš mňa ?

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 19:15

Nestrielam odboku ;-) . Robim s datami vela institucii. Aj zdravotnych poistovni, s vykaznictvom od PZS, s vykaznictvom k ŠÚSR aj k Úradu pre dohlad. A sice mam k dispozicii "len" data SR ale myslim ze staci.
A co ta na internete nenaucia? No napriklad nic o statistike ze? Statistika je veda pracujuca so vzorkami, podmnozinami z populacie. Na statistiku sa nepouziva cela populacia, ale vybrane vzorky na zaklade zvolenej metody, ktora sa nasledne cisti (napriklad od skreslenia extremnymi hodnotami) atd atd. A pre slovensko? Pri induktivnej statistike ti bohato staci vzorka nad 1000 ludi (pre volby je to napr. 2000 ludi k 4mil. volicom, ale kedze sa nebavime o volicoch ale o detoch a tam je to cislo radovo nizsie). Preto moji znami a napriklad znami Akiry su uz relevantna vzorka. Takze poprosim ta nebagatelizuj a neporovnavaj "kolko je to percent z celkovej populacie", lebo si v tomto riadne mimo. Teda respektive bagatelizuj kolko chces, ale ked tieto vyroky pouzivas zaroven v kontexte ako si "preverujes fakty" a este to das boldom, tak je to prudko na zamyslenie.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:40

Marge nežartuj prosím. O akej vzorke hovoríš ? Rázovo 500, alebo 1000 ľudí ? V porovnaní s populáciou Slovenska, alebo celosvetovou populáciou ?
Teda, ak bubáka nevidím ja, a ani 500 ďalších ľudí, tak to nie je nebezpečný bubák ? Ach... Veď pokojne, aj takto sa dá :-) ;-)

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 19:47

presne o tom vravim. Pre danu rodinu ktora naozaj tie nasledky ma je to obrovska tragedia a poznaci to ich zivot navzdy. Ale statisticky mas mozno vacsiu pravdepodobnost ze sa tvoje dietatko utopi a to neznamena ze teraz nejdes chodit na kupaliska (ano, som sprosta,je to velmi smutne a tvrde co hovorim, ale je to tak).
Nik nevravi ze sa to nedeje. Len vravim ze je to zanedbatelne percento a na internete sa z toho robi oooobrovska bublina a nafukuje sa a nafukuje. A vyraba sa zbytocna panika.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:53

A ja sa zas a opäť pýtam či mi môžeš nejakým spôsobom doložiť tvoj argument ? Je to len na základe vzorky tvojich a akirinych známych, alebo údaje s ktorými si pracovala ?
Okrem iného mnoho vedšajších účinkov očkovania, sa do súvisu s očkovaním nedáva, najmä preto, lebo sa často prejavia aj niekoľko týždňov po očkovaní. A teraz aké presné dokážu byť štatistiky ?

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 20:11

teraz si dala moj "oblubeny" argument. To o tom ze nasledky ockovania sa mozu prejavit aj po dlhom obdobi po ockovani.
K tomu ti poviem len tolko. Ano, mate pravdu. Vlastne kazde ockovanie je smrtelne nebezpecne. Doteraz 100% ockovanych ludi zomrelo, pripadne v buducnosti zomrie (rofl).
Vlastne kazda diagnoza ktoru odteraz dostanes je z ockovania (giggle).

Kasli na to Polarka, nebudeme si kazit pekny den. Slniecko je este stale na oblohe, drink som este nedopila a do roboty sa ide az zajtra rano. Ty mas svoj nazor a ja svoj. A to je v poriadku. Ja som ta vlastne len chcela upozornit na to, ze nehovoris pravdu ked rozpravas o tom kolko a ake percento je postihnutich po ockovani.
A ked ta tak zaujalo to ochrnutie, tak ja si schvalne najdem niekedy tu chvilku casu a poviem ti kolko bolo zaockovanych tebou najviac nenavidenou vakcinou z povinnych ockovani a kolko pripadov tvori prirastok ochrnuti trebars za rok 2010, ktory sa vobec da spojit s touto vakcinou na zaklade veku ockovaneho a terminu ockovania (dokonca budem tak dobra, ze nebudem pozerat ci je to nahlasene ako vedlajsi ucinok osetrujucim lekarom, kedze tvrdite ze lekari to nenahlasuju).

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:57

Margesimpson,
- ja by som bola rada ak by som sa bola schopná dopátrať k týmto informáciám :
Koľko a čoho sa v OL nachádza, a aké sú "neškodné" koncentrácie na dieťa od x do ykg na deň, poprípade na dospelého od xkg do ykg. Bohužiaľ, neviem prečo tieto informácie jednoducho nie sú dostupné a dokonca je to zabezpečené zákonom (neviem, ako ostatným, ale mne je to čudné).
- za ďalšie by som chcela mať možnosť odmietnuť OL s HDCS (Human Diploid Cell Strains - umelo potratené ľudské plody). Neviem, aký názor máš na to ty, ale mne osobne je z toho nevoľno.

Deň si nekazím, a už vôbec nie debatou :-) ;-) Marge, prosím kde, skopíruj mi prosím kde som hovorila/klamala o percentách ??? Naozaj budem vďačná ak mi to sem skopíruješ, keď už si ma obvinila z klamstva B-]
Mnou najviac nenávidenou vakcínou :-O ? A to je ktorá prosím :-O ? Ja som písala, že niečo nenávidím ?

K tým neviditeľným ľuďom čo mali jednoducho smolu : http://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 21:25

bohuzial, take informacie nemam co sa tyka zlozenia, s tym ti neviem pomoct. Ale skus vedcov. Ak mas niekoho v okoli RNDr. chemia - biologia by som tipla.
Z toho mi nevolno nie je (DNA mrtvych plodov vo vakcinach), to patri k "veci". To beriem rovnako ako napriklad transplantaciu organu od mrtveho cloveka. Velmi sa nad tym netreba zamyslat. Alebo rodiny, ktore maju chore dietatko na rakovinu, tak zena rychlo otehotnie, aby druhe dietatko mohli "pouzit" ako darcu v pripade potreby. To su vazne veci, ale je to jednoducho tak, vsetko ma svoj ucel a niektore veci sa nedaju len tak lahko obist.
Ospravedlnujem sa, neklamala si, prepac. Fabulovala si, ked si Akire na jej domienku 1 k 3000 odporucila lepsie prestudovat statistiky. Alebo ked si svojvolne zavrhla znamych a rodiny zien (vratane mna) bez nasledkov ockovania ako "male percento".
Nenavidena vakcina? No ved to som ti ako dala na vyber, ze ktora sa ti najviac nepaci. To ja neviem ktora z tych vsetkych ti najviac kole oci (sun)
Ja jedine s cim v suvislosti s ockovanim nesuhlasim je neexistencia monovakcin.

Polárka (bez overenia), Ut, 31. 05. 2011 - 17:07

Marge,
prepáč ja som fabulovala :-D ?
Fakt sa bavím. Milá Marge, DOMNIENKA nie je synonymum pre FAKT ;-). Ja sa môžem domnievať, že na Marse je život - ale, ako fakt to prezentovať nemôžem, takáto domnienka je na hranici fantázie (giggle)
K zbytku nemám čo dodať, snáď len, ako sa ti ráči. Myseľ máme väčšinou slobodnú, a teda myslieť si čokoľvek je OK :-)

Ktorá z OL mi kole oči ? Nuž treba si prečítať ešte raz príspevky možno ťa niečo napadne :-)
"a jedine s cim v suvislosti s ockovanim nesuhlasim je neexistencia monovakcin"
(y) Existujú, ale sú ťažšie dotupné. Napr. dajú sa zakúpiť v zahraničí :-) .

margesimpson, Ut, 31. 05. 2011 - 20:39

ved uz ako povies :).

manof, Po, 13. 06. 2011 - 04:42

Ale veď na lekárskej fakulte sa budúci lekári (dokonca ani epidemiológovia) o očkovaní dokopy nič neučia). Tu je vyjadrenie lekárky, čo skončila školu pred dvomi rokmi:
http://www.slobodavockovani.sk/news/ad-mudr-marta-spanikova-o-sloboda-v…

Jediné, čo sa budúci lekári na fakulte o očkovaní dozvedia, je, že očkovanie je:
1. bezpečné
2. účinné
3. zachránilo desiatky miliónov životov.

Pritom ani jedno z týchto tvrdení nebolo spoľahlivo dokázané podľa pravidiel lekárstva založeného na dôkazoch (Evidence Based Medicine = EBM), tzn. v dvojito zaslepenej placebom kontrolovanej klinickej štúdii. Viď:
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-vyzva-mainstreamovym-vysk…

Lenže túto podstatnú informáciu Ti už na lekárskej fakulte nepovedia. :-O

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 18:42

Ako dole bolo nadhodené- toto ma naozaj zaujíma- ako sa dá docieliť to, aby dali ľudia nepovinne zaočkovať svoje deti- rómovia, ľudia žijúci na samotách, statkoch...
Iste, životný štandard je veľmi vysoký. Teda oproti dobe pred 80 rokmi. Ale práve v tých kritických miestach je to možnože úplne rovnaké.
Tak mi napadlo, že by to u nás potom mohlo vyzerať tak, ako napr. v Afrike. Kde na očkovania ľudia peniaze nemajú a preto tam dodnes zomierajú na klasické ochorenia, ktorým sa dá ľahko predísť a aj ľahko ich liečiť. Mali by sme sa dobre- veď naša životná úroveň je vysoká- všetko čo si vymenovala, ale len do doby, než by v niektorej osade vypukla napríklad žltačka, ktorá by sa medzi nezaočkovanými rýýýchlo rozšírila. My zaočkovaní by sme snáď neboli v ohrození, pokiaľ by zachraňovali vás nezaočkovaných, potom však keď by vírus zmutoval (predsa je oveľa reálnejšie, že mutovať bude "živá epidémia")...

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:13

Pokiaľ viem, a viem to od ženy, ktorá navštevuje aj rómsku osadu deti rómov bývajú spravidla očkované (aspoň tam, kde chodí ona). Mňa táto informácia doslova šokovala.
Afrika, som rada, že ju spomínaš. Zaujímavé je, že v Afrike je mnoho olbastí, kde okrem nedostatku očkovacích látok (i keď to nie je celkom pravda), je aj nedostatok jedla, pitnej vody, sú tam často nepokoje.
Neviem, ako by mi slúžilo zdravie, kebyže musím chodiť po špinavú vodu niekoľko kilometrov s jedným dieťom na rukách, tehotná, a báť sa, že ma niekto cestou niekto znásilní (podobný príklad zo života v Afrike uvádzala Anita Petek pri svojich prednáškach).

""My zaočkovaní by sme snáď neboli v ohrození, pokiaľ by zachraňovali vás nezaočkovaných, potom však keď by vírus zmutoval (predsa je oveľa reálnejšie, že mutovať bude "živá epidémia")...""
Pokiaľ by zmutoval ? Ako to myslíš ? Žeby chytil imunitu na očkovanie z neočkovaných ľudí ? Neviem či je reálna tvoja úvaha.

Pokojne sa očkuj a daj očkovať aj svoje deti - nemám v pláne niekomu vstupovať do svedomia. Ak si s tým OK nie je čo riešiť ;-)

Ludka, Po, 30. 05. 2011 - 14:40

Ja zijem z zahranici a co je povinne neznamena, ze s tym i suhlasim. Toto uz potom nie je demokracia,ale zastrasovanie. Ludia maju dnes na vyber. Je to o ludoch, nie o predpisoch.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 16:21

To nie je zastrašovnie, je to ochrana, prevencia. Aj demokracia má svoje pravidlá. Len niekedy si ľudia pletú demokraciu s anarchiou.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 16:56

Očkovať netreba a nie je to nutné ani v našej krajine :-) ;-)
Ja očkovať ďalej chlapca nemienim. Postup je taký, že sa podá oznámenie na hygienu - buď sám rodič, alebo lekár. Príde výzva a následne pokuta - ktorú zaplatiť nemožno, inak človek uzná, že konal protizákonne. Avšak tvorcovia Slovenských zákonov veľmi nemysleli nad tým, že sme členským štátom EU, a okrem iného máme aj medzinárodné dohody, ktoré stoja nad ústavami štátov (ak som to dobre pochopila). Takže tadiaľ vedie cesta :-) ;-)
Ak sa mýlim a bude čas upresním, ale je mnoho rodín s neočkovanými deťmi, ktoré pokutu nezaplatili, exekútora na krku nemajú - a ide to :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:14

"Očkovať netreba a nie je to nutné ani v našej krajine"
Polárka, dosť odvážne tvrdenie na to, že nemáš na to potrebné vzdelanie, aby si to vedela posúdiť. To, že si niečo prečítaš na internete ešte neznamená, že sa v problematike 100% vyznáš. Hlavne keď čítaš len jednostranne zamerané články.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:33

Vzdelanie má kto ?
Vedomosť o tom, čo skutočne obsahujú OL a nakoľko sú ne/bezpečné má kto (ak priamo zákon zabezpečuje embargo na informácie zloženia OL) ?

Ako vieš aké zdroje som ne/čítala, a kde všade som sa ne/informovala, či čítam veci LEN na internete (sleduješ ma a ja o tom neviem :-D ?) ?
(na oplátku by ma zaujímali vaše fundované zdroje)
Myslím si, že nejde o tak zložité informácie, ako napr. ako po domácky zostaviť jadrovú bombu s tepelným navádzaním.
Ale dobre, myslieť si môžeš čo uznáš za vhodné :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:44

Vzdelanie na to má doktor medicíny, či doktor farmácie - a to Ty nie si. To, že dávaš stále do pozornosti jednostranne zamerané "štatistiky" svedčí o tom, čo čítaš, ak čítaš aj niečo iné, tak pre objektívnosť môžeš napísať aj o opačnom názore. Moje fundované zdroje sú lekári v mojej rodine. Sú to ľudia, ktorým verím. Určite je pre mňa doktor medicíny v týchto veciach fundovanejším zdrojom ako internet, kde si každý napíše čo sa mu hodí, a to, čo nazývajú štatistika, mám veľa krát od skutočnej štatistiky veľmi ďaleko. To, že si môžem myslieť čo uznám za vhodné viem už veľmi dávno a nepotrebujem na to Tvoje povolenie :-) . Tak ako Ty nepotrebuješ moje, aby si si myslela čo uznáš za vhodné ;-)

margesimpson, Po, 30. 05. 2011 - 19:52

ved to, ved to. Ked uz nam chcu robit nejaku "osvetu", tak aspon nech to zastresia ludia s patricnym vzdelanim a praxou. Lenze podla toho co sa bavim s takymi ludmi na tuto temu, tak nik nema zaujem. Lebo na tuto protiockovaciu lobby maju presne opacny nazor.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:02

Dulka nechci ma prosím rozosmiať :-D
Doktor medicíny má vzdelanie na to, aby od oka odhadol presné koncetrácie prídavných látok v očkovacej látke :-D :-D :-D ? A to už ako ?
Dobre. Netušila som do dnešného dňa, že máme až takto fundovaných lekárov :-O

Moje zdroje Anita Petek, Ing. Filo, MUDr. Martin HIRTE: "Očkování - pro a proti" , Očkování obchod se strachem - Buchwald, Jak se delá pandemie - Beatrix Ulrich, Problemy s ockovanim -Randall Neustaedter - mám ich aj v pdf. ak by mal niekto záujem :-)

Samozrejme mysli si čo chceš (som si toho plne vedomá), kde ti to zakazujem, alebo určujem čo si máš myslieť :-D ?

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 20:48

Smej sa koľko sa Ti dá, smiech je veľmi oslobodzujúci. Lekári určite vedia viac o tom, ako ktorá látka pôsobí na organizmus a v akom prípade a množstve je nebezpečná. Nepíšem, že mi niečo zakazuješ, iba som reagovala na Tvoje slová.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 21:05

Dulka, nechceš rozumieť nevadí.
Samozrejme, lekár má prehľad (mal by mať). Ale ten prehľad môže získať ktokoľvek, kto sa o podobné veci bude zaujímať.

""Lekári určite vedia viac o tom, ako ktorá látka pôsobí na organizmus a v akom prípade a množstve je nebezpečná.""
Isteže aj to môže byť, ale silne pochybujem (kým nespraví analýzu OL), že lekár vie či je OL bezpečná, keď OL naobsahujú vždy úplné chem. zloženie a informácie o povolených limitoch jedovatých chem. látok na kg človeka a deň, čo nariaďuje paragraf 25 ods. 10 Zákona č. 545/2006 Z.z. o liekoch a zrav. pomôckach - alebo sa mýlim ? To je, ako keby som ti podala vrece s hadom, ktorého pôvod mi je nejasný, a povedala ti, je neškodný. Veriť mi môžeš a nemusíš :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 21:14

Polárka, nedávno sa tu táto téma rozoberala. Ja myslím, že tam sme si povedali svoje argumenty dostatočne. Ty si stojíš za svojim, ja za svojim. Nepresvedčila si ma, tak ako ani ja Teba. Je to ako hrach o stenu hádzať - v obidvoch prípadoch. Tak načo sa oberať o energiu? Prajem Ti pekný večer :-)

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 21:19

Ja sa o energiu neoberám :-)
Skôr sa bavím na uhýbavých odpovediach :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 22:25

V čom máš pocit, že Ti uhýbam? V tej otázke s hadom? No, keby mi ho dával niekto, koho poznám a vedela by som, že sa v hadoch vyzná, tak by som sa ho nebála. Či čo by si chcela počuť? Okrem toho, stále dookola rozprávaš to isté, v tejto diskusii, aj v predchádzajúcich diskusiách ohľadne očkovana. A ja Ti mám stále dookola to isté odpovedať? Ak Ťa to uspokojí, verím v tomto lekárom, zdravotníkom viac ako internetu, či Tvojim argumentom. To, čo tu prezentuješ, sú jednostranné "fakty", "štatistiky", ktoré u mňa nemajú žiadny punc dôveryhodnosti a čo sa týka zloženia vakcín - mňa zaujíma účinok, zaujíma ma to, aby moje dieťa bolo zdravé. Okrem toho, ani s tým zložením to nie je úplne tak, ako píšeš.

Polárka (bez overenia), Ut, 31. 05. 2011 - 17:12

"mňa zaujíma účinok, zaujíma ma to, aby moje dieťa bolo zdravé"

(y) to pravdepodobne zaujíma väčšinu rodičov

"Okrem toho, ani s tým zložením to nie je úplne tak, ako píšeš."
ako to teda je ?
Snažila som sa nájsť kompletné zloženie vakcín a pomerov prímesí nenašla som. Prečo ?

K hadom - som ochotná uveriť, ale radšej si preverím :-)

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 17:04

myslím, že som to neformulovala tak, že tu na NM, ale tak, že drvivá väčšina ľudí na celom svete sú zaočkovaní...a bez následkov. Ja, môj manžel, naši rodičia, starý rodičia, kamarátky, susedia, naše deti, deti našich známych... poznám množstvá ľudí, nikto neochrnul po očkovaní- netvrdím tým, že taký neexistujú. Bohužiaľ:-( existujú. Ale ja si aj napriek tomu myslím, že tých, čo zaočkovaní sme bez ujmy je nás oooooooooooooveľa viac.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 17:08

drvivá väčšina ľudí na celom svete sú zaočkovaní...a bez následkov.

Aj vieš doložiť túto svoju hypotézu prezentovanú, ako neodvratiteľný fakt, alebo sa iba domnievaš ?

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 17:25

Polárka, mne toto tvoje dokazovanie "faktov" nič nehovorí. Podľa mňa je pekné, zobrať všetko to zlé, vytrhnúť to z kontextu, založiť stránku zameranú výlučne na to- nie podať informácie prečo a načo sa vôbec očkuje, podať tie protichodné a nechať ľudí vybrať si slobodnou voľbou.
Minimálne všetci v mojom okolí, blízkom či ďalekom zaočkovaní sú. Neochrnul ani jeden. Poznám kopu lekárov, ich detí, vnúčat, priateľov, viem, že sú riadne zaočkovaní. Otvorene povedia, že napr. mandle by vybrať nedali (ak nie sú infekčné), ale očkovanie nepodceňujú. V rodine máme a mali sme zopár zvučných lekárskych "celebrít", ako napr. zakladateľ transf. systému na slovensku- môjho dedka, jeho dcéry zaočkované sú, jeho vnúčatá zaočkované sú,... Kašlem ja na jednosmerne vedené fakty- a vlastne ani ma nezaujímajú, zaujíma ma iba- ak je to tak, ako hovoria--- prečo všetci títo vzdelaný (hore vymenovaný ľudia) dávajú svoje deti očkovať? (vieeeeem, zase na stránke venovanej tomu, prečo NEočkovať bude x lekárov, čo podporujú druhú stranu, to je v poriadku, tí, ktorím dôverujem ja ale očkujú)

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 17:56

Akira13
v prvom rade - možno poznáš veľa ľudí, ale koľko percent je to z celkovej resp. celosvetovej populácie, alebo populácie Slovenska (aby sme neboli megalomani) ?

V druhom rade, ja osobne sa skôr spolieham na vlastný rozum, ako na to čo niekto len povedal. Fakty si preverujem, a verím hlavne vlastnému vnútornému pocitu a sedliackemu rozumu (ako v prípade pôrodov, tak aj tu).

Jednosmerne vedené fatky ?
Myslíš to, že keď som spomenula Formaldehyd, tak som zabudla uviesť jeho benefity ? Hm. A čo s tým, ak tie benefity jednoducho nemá ? Zbytok a koncepcia textu nie je len citácia faktov. Sú tam jednotlivé udičky, ale každý vidí to, čo vidieť chce :-) ;-) Ak je raz niekto skalopevne presvedčený, lebo medveď, tak akékoľvek hoc logické fakty nemajú v debate význam. Nemám s tým problém :-)

A nevadí, že si neodpovedala na otázku. Predpokladala som, že odpoveď nedostanem :-)

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 18:24

pravdepodobne je rozdiel "sedliacky rozum" a "sedliacky rozum". Pretože ja tiež dávam práve naň:-) A rovnako ako pri pôrodoch- kde sa mi porodiť SAMA doma zdá ako ohromný hazard.
Formaldehyd... zabíja väčšinu baktérií a preto sa používa jak v lekárskom, tak v potravinárskom priemysle. Je to odpad o čom dosť dobre viem. Lenže to je 99% všetkých liekov. Ja osobne vidím väčší problém v súvislosti s ním pri výskyte v prírode a v bežne používaných potravinách, liekoch. Netvrdím, že by nemala byť väčšia osveta, netvrdím, že to má byť sväto svätá povinnosť, netvrdím že látky používané ako nosiče pri očkovaniach sú zdraviuprospešné, netvrdím, že sa majú očkovať 4 dňové bábätká. Nič z faktov nepopieram, tvrdím len, že za prospešné považujem očkovanie ako také.
Na odpoveď som ti odpovedala- minimálne v rovine, že som upravila svoj výrok, ktorý si nazvala faktom do roviny, že vlastne všetci z MôJHO okolia zaočkovaní sú a po očkovaní nezomreli, neochrnuli, ani neboli v ohrození života.
A s presviedčaním... súhlasím. Síce sa ma dotýka, že lebo medveď. Pretože z mojej strany sú jednosmerné údaje zavádzajúce, smerované sú práve tak aby mali určitý efekt--- pretože v potravinách a ďalších liekoch, ktoré jeme ako lentilky sa nachádza oveľa viac bordelu, ako v nejakej vakcíne, ktorú človek dostane jediný raz za život.
Dávam na svoj sedliacky rozum, osobne poznám ženu, ktorej dieťatko zomrelo na rotavírus. Ona teraz odušu bojuje práve zato, aby očkovanie bolo zaradené medzi povinné. Aj napriek tomu, že poznám ich trápenie veľmi zblízka, očkovať som nedala. Nebudem si utvárať menšinový názor- ak jedno z... (pardon, nedoplnila som štatistiky a ani nemienim) 1000 detí ochrnie po očkovaní, je tam aj opak- že 1 z 1000 detí zomrie, pretože zaočkované nebolo.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 18:42

Pozri Miška,
nemám dôvod ťa nijak presviedčať - ja viem svoje, ty zas svoje.

Mňa zaujíma odkiaľ čerpáš tie štatistické údaje, či strieľaš od boku, alebo máš aj zdroj ? Rada sa na ne pozriem :-)

Ako som už písala :
už nižšie a vyššie - je veľmi zaujímavé, ako sa k otázke povinnosti farma.firiem postavil napr. náš štát (citácia zákona je tu presne uvedená). Minimálne na tebou spomínaných potravinách musí byť uvedené zloženie a percentuálne vyjadrenie na človeka a deň. Je divné, že OL sú od tejto povinnosti oslobodené. Nemusia písať ani z čoho, a ani percentuálnu tabuľku na človeka a deň.

Takže je rozdiel ak prídem do potravín a nekúpim si light nápoj s aspartamom, ale dám si trebárs vodu. A je rozdiel ak svojmu dieťaťu nechám aplikovať neviemčo (a vlastne aj nedozviemsačo). Je veľmi divné, ak o takto neviemčo sa potom lekárska verejnosť vyjadrí, ako o bezpečnom. Na základe čoho ? Empirického poznania ?

akira13, Po, 30. 05. 2011 - 18:50

počuj, ale toto miešaš dve celkom rozdielne veci- to, že sa človek k takýmto informáciám nedostane je jedna vec, očkovanie samo osebe je vec druhá.
Tu plne súhlasím- je naše právo poznať, čo, prečo, a ako s tým zaobíde naše telo. To určite. Potom nie je ani fér, ak nemá človek právo výberu- vieš, keď uznáš za vhodné na margo svojich informácií neočkovať. Lenže ako potom docieliť, aby dávali všetky okrajové vrstvy ľudí svoje deti očkovať?--- totižto je rozdiel, ak by sa nezaočkovalo 1000 detí z "bezpečných" domácností, ako keď sa nezaočkuje 3000 detí z domácností bez hygienických nárokov...

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:11

Miešam dve rozdielne veci ? Dobre...

Čoho sa boja očkovaní ľudia ? Veď majú ochranu a očkovanie ich chráni pred chorou, alebo zabezpečuje mierny priebeh choroby. Či nie ?

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:23

čoho sa boja? Predsa nikto nie je zaočkovaný hneď od narodenia a teda sa môže nakaziť od neočkovaných a potom to už môže mať veľmi rýchly priebeh. Tak napríklad toho.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:28

A toto má byť väčšie riziko, ako intravenózna aplikácia jedov, oslabených vírusov (ktoré sú potenciálne riziko, ak nie je dieťa zdravotne OK, a iné) ?
No, škriepiť sa nebudem. Som zvedavá, ako sa pohne táto vec na Slovensku, a koľko bude trvať kým bude očkovanie dobrovoľné :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:34

Pri očkovaní, ak sú dodržané všetky pravidlá, áno, podľa môjho názoru (a lekárov, ktorým nemám dôvod neveriť) je to určite bezpečnejšie, ako keby sa malo malé dieťa nakaziť napr. čiernym kašľom - a samozrejme ho ďalej prenášať.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:34

Pri očkovaní, ak sú dodržané všetky pravidlá, áno, podľa môjho názoru (a lekárov, ktorým nemám dôvod neveriť) je to určite bezpečnejšie, ako keby sa malo malé dieťa nakaziť napr. čiernym kašľom - a samozrejme ho ďalej prenášať.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:43

Pri očkovaní ? To neriešim. Samozrejme že personál použije sterilné nástroje. Ale ako a podľa čoho sa o niečom môže ktokoľvek vyjadriť, ako o bezpečnom, keď nevie čo to obsahuje (absolútne triviálna otázka) ? Lebo verím na dobré slovo farmaceutického priemyslu ? Hm. Ok.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 19:46

tým bezpečným myslím napr. to, že dieťa je zdravé, že sú dodržané časové rozmedzia medzi jednotlivými očkovaniami, atď.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:04

Dulka buď mi nerozumieš, alebo nechceš rozumieť. Ale aj tak dobre :-)

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 20:54

Neviem prečo máš ten pocit, myslím, že som Ti odpovedala.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 21:11

Pravdepodobne nastal komunikačný šum. Pokiaľ viem, lekár nevie a nemá ani odkiaľ vedieť úplné chem. zloženie OL, lebo výrobca OL tento údaj nemusí udávať a ani častokrát neudáva ;-), ak aj uvedie, do výrobného tajomstva, alebo patentu môže schovať firma čokoľvek (aj HeLa bunky, ktoré sa na výrobu OL používali ;-) ).
Jedine, ak by si lekár robil sám analýzu, o čom pochybujem.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 20:49

Napríklad celá moja generácia v bývalom ČSSR je očkovaná ;-)

labiana, Po, 30. 05. 2011 - 16:47

zdravim.Uz dlhsie uvazujem ze spravim prieskum v oblasti odporcov ockovania.Kolko z vas ma akekolvek zdr.vzdelanie a kolko sa da nahuckat na odkazy,hromadne emaily a vystupy hrstky osob s takmer sektarskym presvedcenim.
dalej by ma zaujimalo kolko z vas videlo pacienta v akutnej faze TBC,meningokoka alebo inej pliagy.
Nedavno sa hrozne rozoberala smrt mladeho sikovneho Alexa.Vraj zapal pluc a narod bol pobureny lebo na take veci sa u nas predsa davno neumiera.Ale umiera.Akurat ze musi umriet neaka slavna osoba aby sa o tom hovorilo.

vobec nechapem preco take blaznovstvo cpu do novorodeniat.Organizmus dostanie riadnu zataz hned na 3 ci 4 den po narodeni.Toto nikdy nepochopim preco je to takto nastavane a ani to preco sa do deti rupu hned 3 ockovacie latky naraz.Tolka zatas och.Mna zaraza ale iba toto a nie samotne ockovanie.Ja osobne som bola velmi stastna za ockovanie ked som sla od TBC pacienta ci cloveka s hepatitídou ci inym ochorenim ktr. sa moze prejavit aj po dlhsom case.A to nielen za seba ale aj za ludi v elektricke a ich rodiny.

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 17:10

Sektárske presvedčenie :-D (giggle) celkom slušne sa bavím. Nejde to brať tak, že sú ľudia, ktorí majú iný názor ? Okrem iného tým sektárským presvedčením asi trpia aj niektoré členské štáty EU, keď majú minimum povinných očkovaní, alebo je tam očkovanie dobrovoľné :-O ? Možno ide o epidémiu v rámci EU (giggle)

Mňa by zaujímalo Labiana či máš lekárske vzdelanie ?
Možno mi vysvetlíš teda túto záhadu, ako je možné, že človek očkovaný na TBC môže na TBC pokojne ochorieť, alebo dokonca aj podľahnúť TBC :-O
Nie je to náhodou tak, že prítomnosť protilátok znamená LEN prítomnosť protilátok (informáciu o tom, že sa telo stretlo schorobou) a nič viac, a že imunita sa neskladá LEN z prítomnosti protilátok ?? Imunita je pokiaľ viem ja, a teda lekár nie som závislá aj od iných faktorov.
Ďalšia otázka pre človeka s lekárskym vzdelaním - vedia lekári čím konkrétne očkujú, aké sú koncentrácie v OL, prípadne koľkonásobne je prekročený limit na človeka a deň ? Poprípade z čoho sa OL vyrába ?
Je pravda, že lekárske štipendiá občas sponzorujú firmy, ako Baxter a pod. ?

Inak neviem prečo sa ľudia boja ľudí čo nechcú očkovať. Ak su sami očkovaní, tak sa môžu cítiť bezpečne. Buď neochorejú, alebo ak áno, priebeh by mal byť preda mierny - alebo je to celé inak ?

labiana, Po, 30. 05. 2011 - 18:13

mozno je fakt problem v tom ze je to povinne.Otazka ale je co sa bude diat v osadach ked vlada zrusi povinne plosne ockovanie.
a co sa tyka farmakologickej pretvarky tak tam sa tocia ine miliony.Ockovanie je len kvapka v oceane.Mala som viac ponuk pracovat ako zdr.reprezentant no asi by som sa musela pred tym kazdy den vyzvracat
a o imunite.Ja ako zdravotnik som hned na zaciatku studia povinne podstupila okovanie proti zltacke.Protilatky ale nemam ziadne.Je to o odolnosti organizmu a o tom ci cloveka v priamom ohrozeni nedorazi vo finale blba chripka.Niekedy staci fakt malicko ale to uz riadne odbocujem
k OL lekra musi ovladat zlozenie a vopred informovat pacienta o rizikach.Tu na Slovensku ma ale zarazilo ze ja som musela tieto informacie s dr tahat.V zahranici kde sme predtym zili ma uz pri planovani ock.kalendara lekarka zoznamila so vsetkym co sa moze prihodit v akej situacii ju mam hned kontaktovat a ako postupovat.Tu doporucili len chladny obklad na miesto vpichu ale to by som musela svoje dieta najskor opit aby lezalo a drzalo obklad.
a este jedna vec ktora ma zarazili.V zahranici sme 30 minut nemohli opustit okolie ambulancie inak sa mi sestra vyhrazala ze namna zavola policiu a tu ? Dovidenia

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 18:26

Neviem, ako je to v konkrétnych zákonoch v zahraničí, ale u nás na Slovensku vláda povolila farmaceutickým firmám uvádzať len tie informácie, ktoré uznajú veľké firmy za vhodné :
Leták neobsahuje vždy úplné chem. zloženie a informáciu o povolených limitoch jedovatých chem. látok. na kilogram človeka a deň (čo nariaďuje paragraf 25 ods. 10 zákona č. 545/2006 Z.z. o liekoch a zdravot.pomôckach)...
Čo to, sa dá skryť aj do výrobného tajomstva, alebo patentu chráneného zákonom.

Takže v konečnom dôsledku je OL čierny peter. Nikto okrem firmy nevie, čo drží v rukách či a nakoľko je to vôbec bezpečné. Jediné, na čo sa môžu lekári a pacienti spoliehať je dobré slovo farmaceutických koncernov. Veľmi čudný postup zo strany nášho štátu.

Nemáš protilátky ? Potom mi prosím vysvetli, v čom spočíva ochrana očkovania proti hepatitíde, ak nemáš protilátky ?

labiana, Po, 30. 05. 2011 - 18:24

a este k tomu sektarstvu.Ten vyraz len a len koli tomu ze v mojom okoli su fanaticky ktore maju doma aj obrazky deti s trv.nasledkam po stenach,tahaju k sebe domov tehule ci cerstve mamicky a pustaju im podobne odkazy a studie.Vraj chcu zachranit generaciu.Dokonca maju aj organizaciu kde kde su clenovia zo SR i CR a roznasaju materialy postahovane z netu po celom Slovensku a samozrejme prednasaju.Jedna je kadernicka a druha ekonomka.Verejne zavadzaju a sposobuju paniku kedze dar reci im samozrejme nechyba

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 18:31

ad 1 Občas je dobré vyhnúť sa zovšeobecňovaniu.
ad 2 Netuším o kom hovoríš, nepoznám takých ľudí, preto to nemôžem komentovať
ad 3 Ja som tiež proti nútenému očkovaniu. Kto je očkovaný sa predsa nákazy báť nemusí.
Bola som aj na besede o očkovaní s pánom Ing. Filom. Je to normálny, veľmi príjemný človek. Poznám aj jeho ženu. Ona robí besedy ohľadom pôrodov. Neprídu mi ako fanatici. Nikoho nenútia chodiť na svoje akcie. Nikoho neotravujú. Rozhodia siete, kto chce príde. To je podľa mňa OK.

diid, Po, 30. 05. 2011 - 19:01

Ja sa tu neidem hadat ani velmi diskutovat preco neockovat. Citam, studujem, premyslam za a proti uz 2 roky. Jednoznacne som proti ockovaniu. Nie som lekarka ale na druhej strane ani lekari nevedia vela o ockovani, proste v skole maju lekciu o ockovacich latkach z knihy ktoru im da skola a jasneze skola nebude proti ockovaniu ked na tom je zalozeny farmaceuticky priemysel a oni za to dostavaju zaplatene. Urcite som ale viac informovana o ockovani ako velka vacsina nie lekarov ktory deti ockovat davaju. Preco je ich rozhodnutie spravne a nie moje podla teba? Len tak pre zaujimavost, vies co vakciny obsahuju? DNA zo zvierat, opic, ovce, kralika, pliepky, hlinik, olovo, bunky z nenarodeneho dietata potrateneho v 2-3 trimestri, ine chemikalie. Vedlajsie ucinky niesu len ochrnutie, slepota, strata sluchu, cukrovka, ale aj alergie, ekzemy,autizmus,ADHD, reuma,epilepsie, poruchy imunitneho systemu a aj rakovina. Zeby este ani teraz si nepoznala ludi z tvojho okolia bez tychto ochoreni? V zahranici su vytvorene fondy na vyplacanie odskodneho po ockovani a vela ludom sud uznal ze na vine bolo ockovanie. Na SK nic take neexistuje, takze ked ma dieta reakciu, nemedailizuje sa to, nedava sa odskodne. Nedavno bolo v Reflexe o dievcatku ktore ohluchlo po ockovani.

Ked este stale nepoznas ludi ktorym ockovanie ublizilo pozri tuto stranku, tu ich je dost, ale urcitne nie vsetci

http://www.nvic.org/Vaccine-Memorial.aspx

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 19:24

(y)

Mňa mátajú tie cielene potratené ľudské plody vo vysokom štádiu tehotenstva. Nie som fanatik, ale... Toto zistenie mnou riadne otriaslo. Možno je to niekomu voľné, ale mňa takéto chovanie ľudí zaráža. Farmaceutický priemysel ide jednoducho za ziskom doslova cez mŕtvoly. Rozumiem tomu, že každý z nás má hranice niekde inde. Moje končia práve pri takýchto veciach.

Cukrovka druhého typu je uvedená, ako nežiadúci účinok na príbalových letákoch niektorých OL.
Ohľadom chorôb autistického spektra ľudia často argumentujú tým, že to iste existovala aj pred tým, len to ľudia volali inak. Zaujímavé však je, že niektoré choroby sú podľa príznakov zistiteľné až do starého Egypta, len autizmus je nezistiteľný (blush). A ešte zaujímavejšie je, že sa neustále doĺňa zoznam chorôb autistického spektra.
Rakovina - dnes už farma. priemysel priznal, že používal na výrobu OL bez vedomia (ako mu potom veriť ?) verejnosti tzv. HeLa bunky. http://cs.wikipedia.org/wiki/HeLa

zopár linkov :
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovane-vs-neockovane-deti-mame-ne…
http://www.slobodavockovani.sk/news/nemecki-vedci-ziadaju-prehodnotit-o…

hanele, Po, 30. 05. 2011 - 19:58

polarka,toto zistenie otraslo aj mnou...to uz je pre mna cisty kanibalizmus...raz, a obavam sa ze to nebude ani tak dlho trvat nam to nasa priroda, planeta, boh alebo co uz je-nie je, pekne spocitaju...

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:45

Ja na to nemám pomenovanie, ale zdá sa mi nefér tajiť podobné informácie. Inak myslím, že ono sa to priebežne vracia, len nie každý je ochotný si to pripustiť.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 20:01

diid, Ty si študovala medicínu, keď vieš, ako sa učia budúci lekári? Koľko máš semestrov (keďže nie si lekárka, ale presne vieš, ako je to v ich štúdiu, tak predpokladám, že pár ich máš za sebou).

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:10

Toto nie je argumet. Určite nikto samoštúdiom nebude nikdy vedieť transplantovať orgány, robiť operácie, či niečo podobné, ale zohnať literatúru a študovať dokáže väčšina ľudí. Na informácie, nie len k očkovaniu, ale napr. aj k pôrodom nie je embrago ;-)

Napr. Anita Petek nemala medicínske vzdelanie, napriek tomu viedla veľmi fundované prednášky ohľadom očkovania. Samoštúdiu venovala 20 rokov svojho života :-) ;-) .

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 20:51

pre niekoho fundované, pre niekoho nie :-)

nohopes, Po, 30. 05. 2011 - 20:07

ja som zastancom ockovania moja dcera nikdy problemy nemala ani nik z rodiny a ma skvelu doktorku ktora za 30rocnu prax nemala ziadneho pacienta s komplikaciami po ockovani muz mi ide teraz do afriky a tiez je zaockovany comu sa velmi tesim ked viem ake su tam choroby rovnako nemal ziadne problemy po ockovani,tolko moj nazor (flower) (flower) (flower)

baby7, Po, 30. 05. 2011 - 20:30

s tymi protilatkami je to tak, ze mas primarnu a sekundarnu imunitnu odpoved. Primarna sa spusti po prvom kontakte so zdrojom nakazy a je pomalsia a "primitivnejsia". Sekundarna je rychlejsia a ucinnejsia a dochadza k nej pri opatovnom stretnuti s mikrobom. No a tato sekundarna je zalozena prave na tom,ze pamatove bunky imunity si pamataju stretnutie s antigenom /latkou schopnou vyvolat imunitnu odpoved/. No a to je cele ockovanie. Organizmus vdaka nemu dokaze zareagovat rychlejsie na ten antigen, s ktorym sa v minulosti /vdaka ockovaniu/ stretol. A s tym vyucovanim na lekarskych fakultach je to tak,ze ano, na praktickych cviceniach povedia celkom malo, ale na prednaskach mas moznost pytat sa na tieto veci profesorky, ktora sa venuje farmakologii viac ako 30 rokov. Je vzdelana, stale na sebe pracuje a verim jej viac ako nejakemu Ferkovi z Hornej-Dolnej, ktory hlada katastroficke scenare na internete. A s tym zvieracim DNA - ja ho bezne konzumujem v nedelu na obed v pecenom kurati a citim sa OK(giggle)

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 20:42

A čo očkovacie látky, ktorých súčasťou sú tkanivá z umelo potratených plodov (ľudské diploidné bunkové kultúry - HDCS = Human Diploid Cell Strains) ?
Prečo ma lekár neinfomoval z čoho je OL vyrobená ? Nemám/nemala by som mať právo sa rozhodnúť či takúto vec podporím, alebo nie ?

Ako a podľa čoho pani profesorka vie, či sú OL bezpečné, a prídavné látky (karcinogény, mutagény,neurotoxíny) v OL v bezpečných koncentráciách, keď zákon zaručuje farm.firmám udávanie nepresných zložení ?

baby7, Po, 30. 05. 2011 - 23:58

Pani profesorka sa tomu venuje viac ako 30 rokov. Nie som Boh, ale verim jej. Tieto prednasky su verejne pristupne, ak chces, poslem rozpis. Mozes sa prist pozriet a aj vyjadrit svoj nazor. Urcite to uvita(flower)

diid, Ut, 31. 05. 2011 - 03:09

pozri, tento lekar tiez sa tomu venuje viac ako 30r. Studoval vo viacerych krajinach, napisal velmi popularne knihy o ockivani ktore museli prelozit do viacerych jazykov, bol vypovedat na sudea ako expert a dokazal ze deti z toho vazne ochoreli.. Tiez mozes ist na jeho prednasky, alebo objednat sa k nemu. takychto lekarov co su proti ockovaniu je vela. Nasla som jedneho ktory v minulosti tie vakciny vyrabal islo mu o biznis, prestal s tym a teraz je proti.

http://www.philipincao.com/

hanele, Po, 30. 05. 2011 - 20:52

baby, ja myslim ze je predsa len podstatny rozdiel konzumovat zvieraciu dna, na co je nase telo usposobene uz tisice rokov a pichat si ju priamo do krvneho obehu...

Polárka (bez overenia), Po, 30. 05. 2011 - 21:16

Opýtam sa priamo. Nevadí ti fakt, že pri výrobe OL sa používajú aj tkanivá z cielene umelo potratených ľudských plodov (v 30tt, v 15tt ) ?

lukrecia 1, Po, 30. 05. 2011 - 21:23

ale ved každé liečivo je z niečoho vyrobené,to tak sleduješ aj napr.paralen ?ten má tiež husté zloženie....

diid, Ut, 31. 05. 2011 - 03:12

vies, ze rakovina bola vytvorena mixovanim zvieracich a ludskych buniek? Takisto ako AIDS v afrike kde pokusne ockovali z DNA opic.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 22:19

Polárka, v nejakej diskusii si písala o tom, že Tvoj pes je riadne zaočkovaný. Ja sa Ťa pýtam, vieš presne, z čoho boli vakcíny vyrobené, aké následky mohli nechať na Tvojom psovi a ak áno, to Ti nevadilo, ani to zloženie?

lukrecia 1, Po, 30. 05. 2011 - 20:54

tato tema sa horkokrvne spominala minule aj na AM,potom sa radšej preniesla sem.tam ma ,ako sestričku na zachranke,zaujali dva nazory.1.prečo mi zaočkovali dieťa proti hepatitide,ma jeden rok,nieje to predsa žiadny narkoman ani prostitutka.na to som dotyčnej musela odpisat len tolko,že ked sa jej to jednoročne dieťa bude hrat na pieskovisku na sidlisku a pichne sa použitou ihlou,bude dakovať bohu,že mu ho tá ,,sprosta doktorka,,zaočkovala.ja som dalej spomenula,že v poslednej dobe sa nam rozrastli vyjazdy k aktivnej tbc a čiernemu kašlu,hoci sa zda,že tieto choroby už vymreli.na to ista osôbka smečovala,tak ako je možne,že choroby su zase tu,hoci sme všetci povinne zaočkovaní.nuž pri dnešnej celosvetovej migracii ludí zo všetkych kontinentov mi nad tymto jej argumentom rozum zastal,a viac to nemalo zmysel riešiť.

dulka, Po, 30. 05. 2011 - 21:00

lukrecia, máš pravdu - nad niektorými argumentami aj mne zostáva rozum stáť a táto téma sa nedávno preberala aj tu - a nič sa nevyriešilo (giggle)

Ariesa, Po, 30. 05. 2011 - 21:19

lukrecia, mna by zaujimalo, ku komu boli tie vyjazdy(1)? boli predtym ockovani(2)? a ako to dopadlo(3)?

lukrecia 1, Po, 30. 05. 2011 - 21:32

no bohužial pri prvom kontakte s pacientom my nemame ako zistit,čo všetko mu je,vezieme ho do nemocnice ako uraz,alebo hocičo iné,a mne sa osobne stalo tri krat,že nam prišiel na stanicu zzs oznam,že pacient xy,ktoreho sme minule transportovali do nem.uplne s inou dg.bol okrem toho aj tbc poz.on išiel do vyšnych hagov a my ,cela posadka na povinné krvné testy.a je mi fuk ako to s nim dopadlo....

diid, Ut, 31. 05. 2011 - 03:16

ockovanie neni 100% ucinne. A ziadna extra migracia na sk neni. su to vacsinou europania, ktory by mali byt povinne ockovany takze???

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama