Dievčatá chcem vás poprosiť o nejaké jablkové recepty.
Zdá sa, že toho roku ich bude veľa. Dokonca aj na našej nič nerodiacej záhradke.
Z jablkových výživ sme už vyrástli, ale prijala by som nejaké múčniky, osvedčené žemľovky a iné jedlá. Tiež by bodol nejaký "nový" spôsob konzervácie.
TAK DOPREDU ĎAKUJEM!
Keď je ich hodne odporúčam aj sušiť jablkové plátky, v zime je to fajn žuvačka, tie bez šupky sú lepšie, ale ten pektín má hlavne šupka, tak neviem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzana
Moja mamina suší štiepky-jablkové meisčiky, ale hlavne so šupkou , je tam najviac vitamínov a dokonca šupka nevadila ani Maťkovi, keď mal zápal žalúdka...
Strúhané jablká zavárame do pohárov na štrúdľu...alebo do perníku...
A už si robila jablkový džem? Mňam....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa osvedčilo mrazenie postrúhaných jabĺk. Očistila som ich, na robote postrúhala a na minút podusila. Nechala som vychladnúť, balila do sáčkov a dávala mraziť. Výborné na koláče, žemľovky ...., Zaručene sa nepokazí.