
ChatGPT | Paradajková polievka z pretlaku
Tatko varila paradajkovú polievku z pretlaku moja starká. Vtedy žiadne konzervy s lúpanými paradajkami neboli, len pretlak:) Ale ako deti sme to milovali.
Ingrediencie
250 | gramov | paradajkový pretlak |
1⁄2 | polievková lyžica | hladká múka |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | liter | voda |
trocha | soľ | |
trocha | kryštálový cukor | |
trocha | mleté čierne korenie | |
2 | kusov | bobkový list |
4 | kusov | nové korenie celé |
Postup
Z oleja múky pripravíme zápražku: Olej necháme rozohriať, pridáme múku, opražíme do zlatista. Zalejeme studenou vodou, rozmiešame, aby sme zabránili vzniku hrudiek.
Pridáme olúpanú cibuľu vcelku, nové korenie, bobkový list a občas premiešame kým voda nezovrie. Necháme variť cca 10 minút, aby sa trochu vyvarila cibuľa.
Pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor. Všetko podľa chuti a necháme vrieť ešte 5 minút.
Keď je polievka hotová, vyberieme cibuľu, bobkový list a nové korenie. Podávame so strúhaným syrom.
Tajomstvo je v množstve soli a cukru. To keď sa podarí trafiť, tak to je na nezaplatenie:)
Kto má rád hustejšiu polievku, musí pripraviť viac zápražky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty