reklama

Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč s ríbezľami

Pridal/a melisa dňa 13. 01. 2018 - 19:36 - Recepty melisa
Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč s ríbezľami, Koláče, recept, melisa

melisa | Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč s ríbezľami


reklama

Jednoduchý ríbezľový koláč, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinka. Úsmev

Ingrediencie
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček cukor krupica
1 hrnček mlieko
3⁄4 hrnček rastlinný olej
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
2 kusov vajce
2 polievkové lyžice kakao
500 gramov tvaroh
1 hrnček cukor krupica
1 hrnček mlieko
1 kus vanilkový cukor
2 kusov vajce
1 balík vanilkový puding
  trocha citrónová kôra
  drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1 hrnček = 250 ml

Kakaové cesto:  V nádobe vyšľaháme celé vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, striedavo pridávame olej a mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a preosejeme. Po častiach pridávame do tekutej zmesi a premiešame vareškou.

Tvarohová plnka: v nádobe vymiešame vajíčka s cukrom, prilejeme mlieko, zamiešame tvaroh, pudingový vanilkový prášok , vanilkový cukor a strúhanú citrónovú kôru. Tvaroh sa môže použiť aký máte k dispozícii. Ja som použila bez hrudiek. 

Plech, rozmer 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Najskôr nalejeme na spodok väčšiu polovicu kakaového cesta, potom naberačkou nepravidelne nalejeme tvarohovú plnku. Je riedka, ale taká má byť, stuhne pri pečení. Na tvarohovú plnku dáme ovocie aké práve máme. Ja som použila ríbezle z mrazničky.

Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto a upečieme. Teplota 180°C 30-40 minút alebo podľa potreby. Cesto by sa malo oddeľovať od bokov plechu, vtedy je upečený, ja ho ešte vždy chvíľu nechám v rúre. 

Po upečení posypeme práškovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Výnos
10 30
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama