reklama

moja srdcová záležitosť-torty

Pridal/a Iveta dňa 26. 11. 2006 - 16:54

Milujem pečenie a hlavne pre detičky,to je super vidieť tie detské očká šťastné.


reklama


reklama

Komentáre

Edit, Ne, 26. 11. 2006 - 18:22

Ty sa nezdas,ja by som sa bala zahryznut ,ze je ozajstna.

hrošica (bez overenia), Ne, 26. 11. 2006 - 20:13

moje nervy, tak toto je kus, z akeho mnozstva si to robila?

Iveta, Ne, 26. 11. 2006 - 21:11

Ahojky,no 3pláty prekrojené na sebe+ ešte so srnčieho chrbta oblúk.Hihi ak si toto myslela.Nie je to ťažké a hlavne ma to baví,mám ich viacej odfotených,ale nebudem to tu dávať.To len tak som sem hodila,akože sa doma nenudím.Mrkám

Kamila, Ne, 26. 11. 2006 - 21:37

Smelo pridaj pre inšpiráciu aj ďalšie. Mňa by zaujímali polevy, ktorými si maskovala rybičku. Čo keby si pridala aj recept. Narodeniny kadekomu sa blížia. My najbližší mesiac absolvujeme päť narodenín.

Iveta, Ne, 26. 11. 2006 - 21:58

No Kami to by som tu zapratala veľa miesta a obaľujem vo falošnom marcipáne,alebo farbím čokoládu.Takže ja robím takýto marcipán na poťahovanie torty:

250g cery,250g pr.cukru,150g suš.mlieka,mandľová aroma.
Tuk postrúham na strúhadle,cukor a mlieko preosejem cez sitko,všetko zamiesim+aromu.Nesmiete to dlho miesiť,len pokiaľ sa to nespojí,pretože potom sa to prehreje a musíte to dať do ladničky a potom sa to zle vaľká.Vaľkám to na 0,5cm a medzi mikroténovým sáčkom,prenesiem na tortu a rukou vyhladím,ked chcem farebný,tak to zafarbím farbivom napr.torta macko.Farbivo si rozrobím v trošičke aromy.Konečne som zohnala tekuté farbivá vraj sú lepšie,doteraz som používala práškové.

alebo

6Pl suš mlieka,10Pl pr.cukru,1Pl maizeny-preosiať,1Pl bielka,1 lyžička aromy,80g cery-všetko zmiesiť,pozor zase nie dlho,aby sa neprehriala,vyvaľkať a dať na tortu,nakoniec potrieť olejom jemne.Toto je malá dávka ja robievam s 2-3 dávky podľa veľk.torty.

Na ozdoby:
6Pl sušeného nizkotučného mlieka,6Pl pr.cukru,1Pl maizeny-preosiať,1Pl bielka,kúsok cery(ako lieskový orech,voda-trošku,mandl.aroma.Odoberem si 2 lyžice preosiatej zmesy a dá bokom,potom všetko zmiešam pridám fakt len trošku vody-radšej postupne pridávam ak je moc tuhé,ak to preženiem pridám odobratu zmes.Vypracujem trením medzi rukami,alebo na doske -je to nekonečné miesenie kým sa to poriadne vymiesi.Rozdelím si ho,s tým čo nepracujem zabalím do folie.Časť zafarbim rozrobeným farbivom a ešte vymiesim.

Skúšala so aj recept s medom,no veľmi zle to schlo,ale chuťovo to bolo fajné.Hm asi som to mala dať do receptov,no čo už.
_________________

Kamila, Ne, 26. 11. 2006 - 22:06

Ďakujem. Bože, na to treba koľko vysokých škôl?

Iveta, Ne, 26. 11. 2006 - 22:12

hihi ale figu,ja som tiež samouk a stále sa učím,no ja vám zase strašne,ale v dobrom závidím,že viete cudzie jazyky,mne to do hlavy nejde aj ked som začala chodiť na anglinu,no nepomohlo mi ani Anglicko-po 5 mes.som sa radšej spakovala a aj ked som sa niečo naučila,tak som to zabudla.Teraz tiež šprtam,no uvidíme kedy to zase zabudnemSmútok

Kamila, Ne, 26. 11. 2006 - 22:20

Neboj sa moja, ja som tiež uplný antitalent na jazyky. Mňa až ústa bolia, keď ich mám otvoriť a vypustiť niečo inostranné. Ja ešte prídem na to, aké mám utajené nadanie.

dankas, Po, 27. 11. 2006 - 19:31

No tá vyzerá chutne a hlavne nádherne...pre mlsné jazýčky mňan...ale super inšpirácia ako jednoducho sa dá urobiť takáto nádhera.

dasa_, St, 29. 11. 2006 - 17:30

Iva prosím ťa, nemohla by si ten popis na marcipan vložiť ako článok do blogu? Takto musím rozmýšľať, pri ktorej úžasnej torte to bolo napísané.

Iveta, St, 29. 11. 2006 - 19:50

No Dáška ešte sa tu moc nevyznám dala som to do blogu ako Marcipán,či som to mala dať do receptov hm?


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama