reklama

Prosba prosbicka

Pridal/a val dňa 24. 11. 2007 - 21:14

reklama

Ahojte mamenky zajtra je nedela a ja som sa rozhodla uvarit svojim detom kuraci paprikas, ich velmo oblubene jedlo, moje sice uz menej ale co by som pre ne neurobila ze?? Kcem vas poprosit ci mate nejaky sikovny recet na maslove halusky. Ja jeden mam ale nie je to ono.
Velmo pekne dakujem lebo viem, ze vychyrenych kucharok sa tu najde habakuk....Slnko


reklama

reklama

mirec, Ne, 25. 11. 2007 - 20:22

ahoj, ja viem jeden super, ale je už nedeľa večer, takže ti bude zbytočný.
...vari tu nebola v sobotu žiadna kuchárka??? Nuž ale, keď ty si chcela len vychyrenu - asi váhali dievčatá. A ja vlastne ani nie som mamenka. Tak čo tu blabocem...
Ahoj.

val, Po, 26. 11. 2007 - 09:16

Diky za kazde nove rano...
Ahoj Mirec, veruze sa neozvali kucharky betarky ale ten receptos mi posli ved som to nevarila naposledyVeľký úsmev
Inak urobila som kolienka detom chutilo aj tak...Kvietok

mirec, Po, 26. 11. 2007 - 10:09

ja poznam len na udene koleno uvarené potom natreté takou super zmesou a potom piecť - to je super tým sa zavďačíš mužovi. Ale nie je to ceľmi zdravé jedlo. Ku tomu chlebiček, uhorka, chren, pivo a manžel ťa bude neskutočne milovať. Chichocem sa
halusky - to som len táral, alebo by som musel hľadať. Halušky ja nerobím.
To koleno ti napíšem ak budeš chctieť.

kefara, Po, 26. 11. 2007 - 18:18

Neprovokuj, napíš detailné detaily. Vopred ďakujem, vieš, chcem očariť manželaVyplazený jazyk ... po x rokocho manželstva každá rada dobrááááááááá Chichocem sa

vaša kefa-ra Mrkám

mirec, Po, 26. 11. 2007 - 19:12

Pečené koleno Koliba

Suroviny:

1. údené predvarené koleno,
2. horčica, chren, feferónka,
3. kyslé uhorky,

Marináda: olej – asi ¾ dcl, cesnak 2-3 strúčky, paprika 1 malá lyžička, vegeta 1,5 malá lyžička, biele mleté korenie 0,5 lyžičky malej. Soľ nie, koleno je dostatočne slané.

Postup:

1. Urobíme marinádu. vegeta, paprika, korenie, pretlačíme cesnak podľa chuti.
2. marinádou ponatierame uvarené koleno – koleno varíme dve hodiny v čistej vode.
3. koleno natrieme aj viackrát, aby dobre absorbovalo marinádu, necháme postáť asi 1 hodinu.
4. dáme na plech, pečieme v rúre asi 30 minút na 200 stupňov.
5. príloha: horčica, uhorka, chren, feferónka, Topvar 12, najlepšie čapak pivo , mäkký chlebík

kefara, Po, 26. 11. 2007 - 20:10

joooj, to znie moooooooooooc dobre, až mi slinky zhustli ... Vyplazený jazyk Určite vyskúšam, toto bude dobré aj pre partiu na chatu! yess !
Len pivo vymením za Martiner. To vieš, my lokálpatrioti...Mrkám
Dík.

Tilina, Po, 26. 11. 2007 - 10:10

Ja robím halušky len také normálne - polohrubá múka, vajíčko, soľ, voda, poloriedke cesto vymiešať varechou a do vriacej osolenej vody hádzať cez "haluškár". Neviem robiť maslové, ale tieto rodine veľmi chutia. Po uvarení vyplávajú na povrch, pozbierať dierkovanou lyžicou, dať odkvapkať na sito a horúce pomastiť olejom alebo maslom.
Inak aj my sme doma kolienkoví, haluškoví, špagetoví, tarhoňoví a občas aj ryžoví. Vyplazený jazyk

moncici, Po, 26. 11. 2007 - 10:29

U nás halušky z hladkej múky,soľ, voda bez vajíčka...... deti ich zbožňujú ja nenávidím. Radšej potom halušky bryndzové ale zo všetkého najradšej zemiakyVyplazený jazyk a deti cestovina na akýkoľvek spôsob.Vyplazený jazyk

Elenka, Po, 26. 11. 2007 - 10:13

Ja ich robím rovnako, ale namiesto vody dávam mlieko a do cesta aj trošku oleja.

Elenka, Po, 26. 11. 2007 - 10:15

Ozaj, mne lepšie chutia halušky z hrubej múky - tie prílohové.

val, Po, 26. 11. 2007 - 11:34

Diky za kazde nove rano...
Potrebovala som urobit prave take prilohove halusky ale vyriesila som to kolienkami , poznam jeden recept na maslove halusky, ale na 300g muky idu az 3 vajcia a to sa mi zda vela, a maslom sa len polievaju, kcela som nieco stravitelnejsie kedze take jedlo nerobievam casto.
Detom chutili aj kolienka, inak castejsie varievam vacsinou cestoviny a zemiaky sme taka normalna talianska rodinka na slovenskuPohoda

PS Mirec to koleno vonia aj cez pismenka, nevahaj a posli receptosÁno

eifelovka, Po, 26. 11. 2007 - 11:43

Nebooooj, ste "normalna" slovenska rodina Veľký úsmev Keby si mala papat kazdy den cestoviny na obed aj na veceru, hned by ta ta radost presla Veľký úsmev Mne to po par tyzdnoch liezlo krkom Prekvapenie a teraz si dam cestoviny, len ked mam vyslovene chut, radsej si uvarim polievku Veľký úsmev

val, Po, 26. 11. 2007 - 15:20

este sme tak pol na pol lebo cestoviny mame len zoparkrat v tyzdni Veľký úsmev Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama