reklama
Vianočná klasika
Ingrediencie
350 | gramov | maslo |
500 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
trocha | citrónová kôra | |
džem |
Postup
Všetky suroviny izbovej teploty dôkladne ale krátko zmiesime. Dáme pozor aby sme cesto nepremiesili. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme cesto do chladu odležať najlepšie cez noc.
Z odležaného cesta formičkou vykrojíme požadovaný tvar.
Upečieme a nakoniec zlepíme džemom.
Výnos
60 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.