makezilla
Oladky - оладки, sú malé hrubšie palacinky, ktoré často robíme v našej ukrajinskej kuchyni. Cesto robíme z pšeničnej alebo pohánkovej múky, vajec, kefíru alebo kyslého mlieka, soli a cukru so sódou bikarbónou. Ja zvyknem pridávať nahrubo nastrúhané jablko.
250 | millilitrov | kefír |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
240 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | jablko |
Množstvo ingrediencií je orientačné, väčšinou ich dávam od oka. Množstvo múky závisí aj od toho, aké šťavnaté je jablko. Cesto by malo byť hustejšie.
Zmiešame múku, soľ, sódu. Vajíčko, cukor, vanilkový cukor vymiešame metličkou v druhej miske. Pridáme dobre zohriaty kefír, premiešame.
Jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme do kefíru a vajíčka, premiešame. Pridáme zmes múky, soli a sódy. Zmiešame.
Cesto necháme postáť 5 minút. Už nemiešame!
Potom naberáme lyžicou, dáme na rozohriatu panvicu s olejom a opekáme z oboch strán do zlatista.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.