reklama

Oladky s jablkami - ukrajinské lievance

Pridal/a makezilla dňa 21. 05. 2022 - 17:13 - Recepty makezilla
Oladky s jablkami - ukrajinské lievance, Sladké jedlá, recept, makezilla

makezilla


reklama

Oladky -  оладки,  sú malé hrubšie palacinky, ktoré často robíme v našej ukrajinskej  kuchyni. Cesto robíme z pšeničnej alebo pohánkovej múky, vajec, kefíru alebo kyslého mlieka, soli a cukru so sódou bikarbónou. Ja zvyknem pridávať nahrubo nastrúhané jablko. Úsmev

Ingrediencie
250 millilitrov kefír
1 kus vajce
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
240 gramov polohrubá múka
1 kus jablko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Množstvo ingrediencií je orientačné, väčšinou ich dávam od oka. Množstvo múky závisí aj od toho, aké šťavnaté je jablko. Cesto by malo byť hustejšie.

Zmiešame múku, soľ, sódu. Vajíčko, cukor, vanilkový cukor vymiešame metličkou v druhej miske. Pridáme dobre zohriaty kefír, premiešame.

Jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme do kefíru a vajíčka, premiešame. Pridáme zmes múky, soli a sódy. Zmiešame.

Cesto necháme postáť 5 minút. Už nemiešame!

Potom naberáme lyžicou, dáme na rozohriatu panvicu s olejom a opekáme z oboch strán do zlatista.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama