Oladky s jablkami - ukrajinské lievance

Pridal/a makezilla

Oladky -  оладки,  sú malé hrubšie palacinky, ktoré často robíme v našej ukrajinskej  kuchyni. Cesto robíme z pšeničnej alebo pohánkovej múky, vajec, kefíru alebo kyslého mlieka, soli a cukru so sódou bikarbónou. Ja zvyknem pridávať nahrubo nastrúhané jablko. Úsmev

Oladky s jablkami - ukrajinské lievance - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

250millilitrovkefír
1kusvajce
2polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1⁄2čajová lyžičkasóda bikarbóna
240gramovpolohrubá múka
1kusjablko

Inštrukcie

Množstvo ingrediencii je orientačné, väčšinou ich dávam od oka. Množstvo múky závisí aj od toho, aké šťavnaté je jablko. Cesto by malo byt hustejšie.

Zmiešame múku, soľ, sódu.

Vajíčko, cukor, vanilkový cukor vymiešame metličkou v druhej miske. Pridáme dobre zohriaty kefír, premiešame.

Jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme do kefíru a vajíčka, premiešame.

Pridáme zmes múky, soli a sódy. Zmiešame.

Cesto necháme postáť 5 minút. Už nemiešame!

Potom naberáme lyžicou, dáme na rozohriatu panvicu s olejom a opekáme z oboch strán do zlatista.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok