
Frommykitchendotcom | Horalkový cheesecake
Cheesecake s mojimi obľúbenými keksíkmi.
Ingrediencie
Korpus: | ||
130 | gramov | maslové sušienky |
1 | kus | Horalky |
Plnka: | ||
80 | gramov | maslo |
500 | gramov | jemný tvaroh |
200 | gramov | cream cheese |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusov | vajcia |
4 | kusov | Horalky |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
25 | gramov | arašidy nesolené |
25 | gramov | arašidové maslo |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
50 | gramov | práškový cukor |
Postup
V sekáčiku zomelieme maslové sušienky a Horalku. Pridáme roztopené maslo a spojíme ho so sušienkami.
Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a dno formy dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme do formy a rovnomerne utľapkáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 min na 180 C.
Smotanu, tvaroh a krémový syr spolu vyšľaháme. Následne pridáme vajcia a opäť chvíľu šľaháme.
Čokoládu roztopíme nad parou a pridáme naraz s arašidovým maslom. Nasleduje múka a práškový cukor.
Horalky rozdrvíme v sekáčiku rovnako ako arašidy a lyžicou vmiešame k pripravenej hmote. Zmes vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 155 C zhruba na 40-45 min. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.
Ozdobíme čokoládou a horalkou a necháme v chladničke stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Martuška 123
Zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou
Lahodná a jednoduchá zapečená cuketa so zemiakmi a slaninou je ideálne jedlo na letné dni. Skvelé ako hlavný chod aj sýta večera.
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.