
Citrónové venčeky | miloska
Jednoduchý recept na odpaľované venčeky, ktorý zvládne každá gazdinka.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | millilitrov | voda |
100 | gramov | tuk |
150 | gramov | hladká múka |
3 | kusov | vajce |
štipka | soľ | |
Náplň: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | cukor kryštálový |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | vanilkový puding |
250 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Postup
V hrnci uvaríme vodu so soľou a tukom. Pridáme múku a za stáleho miešania "odpaľujeme" asi 5 minút. Po 5 minútach odstavíme z plynu a miešame do vychladnutia.
Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajci, naplníme do cukrárskeho vrecka a vytláčame na plech venčeky.
Pečieme 15 minút na 200 stupňov. Po celú dobu pečenia vôbec neotvárame rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerežeme a necháme vychladnúť.
Uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho prešľaháme ručným elektrickým šľahačom. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne do neho zašľaháme vychladnutý puding.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a venčeky naplníme. Hotové polejeme polevou a necháme v chladničke aspoň hodinku odležať.
Vymiešame cukor, horúcu vodu a citrónovú šťavu a ihneď potierame venčeky.
Z tohto množstva urobím cca 30 kúskov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule