
Jemné rezy s chuťou višní
Ingrediencie
6 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
100 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | kus | džem |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | vanilkový cukor bourbon |
1 | balík | stužovač šľahačky |
1 | plechovka | višne |
100 | gramov | čokoláda |
Postup
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej, vodu potom pridáme premiešanú múku, kakao s orechmi a práškom do pečiva Nakoniec z ľahká primiešame sneh.
Zo smotany, vanilky a stužovača si vyšľaháme tuhú šľahačku.
Cesto na dĺžku prerežeme na tri pruhy. Jeden pruh natrieme lekvárom.
Plnku si rozdelíme na polovicu, do jednej primiešame vykôstkované višne a polovicu tejto plnky natrieme na lekvár. Trochu višní si necháme na ozdobu. Prikryjeme ďalším pásom, natrieme druhou višňovou plnkou a prikryjeme tretím pásom, ktorý sme ale natreli lekvárom a lekvárovou stranou na plnku.
S plnkou bez višni potrieme celý hranol a ozdobíme višňami a postrúhanou čokoládou.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.