
Cesto, snehové plnka s mascarpone a čučoriedky dodávajú skvelú chuť. Poteší aj tých najnáročnejších.
Snehový korpus: | ||
6 | kusov | bielok |
180 | gramov | kryštálový cukor |
140 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Gustin |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
350 | millilitrov | smotana na šľahanie 40 % |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
1 | balík | smetafix |
300 | gramov | čučoriedky |
trocha | práškový cukor |
Snehový korpus:
Bielky so štipkou soli vyšľaháme, postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor aspoň na 5x. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí (asi 10 minút).
Následne pridáme práškový cukor došľaháme do tuha. Varechou zľahka vmiešame do snehového cesta gustin a ocot.
Väčší plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto, ktoré uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov po vložení plechu do rúry stiahneme na 160 stupňov pečieme 25-30 minút.
Po upečení korpusu za horúca dáme druhý papier na pečenie preklopíme korpus a odstránime papier na pečenie viď, foto. Necháme vychladnúť pripravíme plnku.
Náplň:
Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix došľaháme do tuha následne mascarpone. Plnkou potrieme korpus do 3/4 posypeme čučoriedkami alebo iným ovocím pridám foto s malinami. Pomocou papiera roládu zrolujeme preložíme na podnos, plech dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu zľahka posypeme práškovým cukrom, pokrájame. Dobrú chuť.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.