
Tento recept mám od svojho otca. Nemôžem sa toho dojesť :-) Lepší je so šťaveľom, ale použiť možno aj špenát.
Ingrediencie
1 | kus | lístkové cesto |
1 | balík | šťaveľ |
150 | gramov | tvrdý syr |
150 | gramov | šunka |
2 | kusov | vajce |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
Šťavel (môžete nahradiť špenátom) udusiť, ochutiť soľou, korením. Pridať vajce, premiešať, už nevariť. Lístkové cesto rozvaľkať na obdĺžnik, popichať vidličkou.
Na cesto rozložiť plátky šunky, tvrdého syra. Potrieť šťavelovou zmesou. Kraje cesta potrieť vajíčkom. Cesto zatočiť a vrch tiež potrieť vajíčkom.
Piecť na 160 stupňoch do zlatožlta. Možno podávať s udusenou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.