
sedita321123
Na tieto chuťovky použijeme dobre vyzretý a vychladený syr s bielou plesňou na povrchu (Hermelín) s vláčnym jadrom. Jeho chuť vyladíme plnkou s vlašskými orechmi, cesnakom a veľkými datľami Medjool. Fantázii sa však medze nekladú.
Ingrediencie
4 | kusov | Hermelín |
30 | gramov | vlašské orechy |
4 | kusov | datle sušené |
1 | strúčik | cesnak |
štipka | korenie čierne mleté |
Postup
Každý syr prekrojíme pozdĺžne na 2 rovnaké časti. Z obidvoch lyžičkou vyberieme jemné jadro, ktoré odložíme do misky.
Z vydlabaného syrového jadra pripravíme ochutenú náplň. Pridáme k nemu pretlačený cesnak, na drobné kúsky nasekané veľké datle a vlašské orechy. Zmes okoreníme a premiešame.
Spodné vydlabané polovice syra naplníme plnkou. Zakryjeme vrchnými časťami, spolu stlačíme, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Vychladené plnené Hermelíny pred servírovaním pokrájame na trojuholníčky. Podávame k vínu. Dobrú chuť!
Náplň nesolíme, hermelín je primerane slaný. Čas prípravy nezahrňuje čas chladenia.

sedita321123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.