
sedita321123
Na tieto chuťovky použijeme dobre vyzretý a vychladený syr s bielou plesňou na povrchu (Hermelín) s vláčnym jadrom. Jeho chuť vyladíme plnkou s vlašskými orechmi, cesnakom a veľkými datľami Medjool. Fantázii sa však medze nekladú.
4 | kusov | Hermelín |
30 | gramov | vlašské orechy |
4 | kusov | datle sušené |
1 | strúčik | cesnak |
štipka | korenie čierne mleté |
Každý syr prekrojíme pozdĺžne na 2 rovnaké časti. Z obidvoch lyžičkou vyberieme jemné jadro, ktoré odložíme do misky.
Z vydlabaného syrového jadra pripravíme ochutenú náplň. Pridáme k nemu pretlačený cesnak, na drobné kúsky nasekané veľké datle a vlašské orechy. Zmes okoreníme a premiešame.
Spodné vydlabané polovice syra naplníme plnkou. Zakryjeme vrchnými časťami, spolu stlačíme, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Vychladené plnené Hermelíny pred servírovaním pokrájame na trojuholníčky. Podávame k vínu. Dobrú chuť!
Náplň nesolíme, hermelín je primerane slaný. Čas prípravy nezahrňuje čas chladenia.

sedita321123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...
Slané keksíky z červenej šošovice
dasa_ | Slané keksíky z červenej šošovice
Slané keksíky z červenej šošovice
Chrumkavé slané keksíky z červenej šošovice so sezamom – zdravý snack plný bielkovín. Jednoduchý recept na pečenie bez lepku!