sedita321123
Na tieto chuťovky použijeme dobre vyzretý a vychladený syr s bielou plesňou na povrchu (Hermelín) s vláčnym jadrom. Jeho chuť vyladíme plnkou s vlašskými orechmi, cesnakom a veľkými datľami Medjool. Fantázii sa však medze nekladú.
Ingrediencie
| 4 | kusov | Hermelín |
| 30 | gramov | vlašské orechy |
| 4 | kusov | datle sušené |
| 1 | strúčik | cesnak |
| štipka | korenie čierne mleté |
Postup
Každý syr prekrojíme pozdĺžne na 2 rovnaké časti. Z obidvoch lyžičkou vyberieme jemné jadro, ktoré odložíme do misky.
Z vydlabaného syrového jadra pripravíme ochutenú náplň. Pridáme k nemu pretlačený cesnak, na drobné kúsky nasekané veľké datle a vlašské orechy. Zmes okoreníme a premiešame.
Spodné vydlabané polovice syra naplníme plnkou. Zakryjeme vrchnými časťami, spolu stlačíme, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Vychladené plnené Hermelíny pred servírovaním pokrájame na trojuholníčky. Podávame k vínu. Dobrú chuť!
Náplň nesolíme, hermelín je primerane slaný. Čas prípravy nezahrňuje čas chladenia.
sedita321123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly hrnčekový perník je ideálnym spôsobom ako zúžitkovať starší kompót, ktorý ostal od minulého roka.
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.