OPITÝ BISKUPÁK

Popis

recept vhodný k vianočnému stolu

OPITÝ  BISKUPÁK - recept

Zhrnutie

Porcie
srnčí chrbát
Zdrojod mojej kamarátky
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút
Celkový čas
2 hod, 40 minút

Ingrediencie

3kusyvajcia
100gramovpráš cukor
1balíkvanilk. cukor
1balíkškoricový cukor
100gramovmasla
180gramovhl. múka
1⁄2balíkprášok do peč.
300gramovhrozienka
50gramovsušené brusníce
50gramovsušené marhule
50gramovnasekaných orechov
1deciliterrumu
1kuskúra citrónová

Inštrukcie

Večer pred pečením sušené ovocie a kôru z citróna zalejeme rumom, zakryjeme a necháme do rána stáť.

Celé vajcia, cukor, vanilka a škoricový cukor vymiešame do penista, pridáme maslo a múku premiešanú s práš. do pečiva. Potom zľahka primiešame odkvapkané ovocie a orechy.

Zmes nalejeme do formy vymastenej maslom a posýpanej strúhankou.

Pečieme pri 160´C 70 min.

 

Potom chlebík vyberieme s formy a pokvapkáme rumom z ovocia. Vychladnutý posýpeme práškovým cukrom.

 

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok